ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Μαλακάσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ “ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ (ΚΕΕΡΦΑ)” ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας οργανώνουν το Σάββατο 15 Φλεβάρη μαζική εξόρμηση – κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μαλακάσα.

Η πρόσφατη μαζική κινητοποίηση των προσφύγων στη Μυτιλήνη έβγαλε στο δρόμο την οργή των προσφύγων για τις πανάθλιες συνθήκες διαμονής, για την εξοντωτική επιλογή του αναγκαστικού εγκλωβισμού με βάση την ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, για την χυδαία και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης κατά των αιτούντων ασύλου. Ίδιες είναι και η οργή και οι συνθήκες και στο στρατόπεδο της Μαλακάσας.

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της ΝΔ έχουν το θράσος να αποκαλούν τους πρόσφυγες και μετανάστες ως “εισβολείς” όταν οι ίδιοι συμμετέχουν πρόθυμα στις εισβολές των ιμπεριαλιστών και στις επιδρομές στις χώρες τους και στέλνουν φρεγάτες και Πάτριοτ στο Περσικό. Αντί να σπαταλάνε δισεκατομμύρια για πολεμικές εκστρατείες και κυνηγητό των προσφύγων, να τα δώσουν για να φτιαχτούν σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες δομές φροντίδας εδώ και τώρα με προσλήψεις προσωπικού σε Δήμους, σχολεία και νοσοκομεία.

Η πολιτική των περιφερειαρχών και δημοτικών αρχών είναι ένα άθλιο ρατσιστικό παζάρι με την κυβέρνηση σε βάρος των χιλιάδων προσφύγων.

Η ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης – δημάρχων στρώνει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

Τα σωματεία των εργαζόμενων, οι φοιτητές και τα κινήματα πρέπει να μπουν στο πλευρό των προσφύγων.

Να δυναμώσουμε τη αντιρατσιστική – αντιφασιστική κινητοποιήση στις 21 Μάρτη, στις 3 μμ στην Ομόνοια.

Απαιτούμε: Να κλείσει το κολαστήριο της Μαλακάσας. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε δομές φιλοξενείας στις πόλεις. Ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε συγκοινωνίες, παιδεία και υγεία. Στη φυλακή για πάντα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Δηλώστε συμμετοχή στην εξόρμηση στο στρατόπεδο της Μαλακάσας στο τηλέφωνο: 6976245352. Θα αναχωρήσουν αυτοκίνητα από τις γειτονιές των Βορείων Προαστίων το Σάββατο 15 Φλεβάρη στη 1 μμ.

 

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ