ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.: Ο Κ. Τσοπανάκης έφυγε… για τη γειτονιά των αγγέλων

8 Νοεμβρίου 2019

Ο Κ. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ… ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

Ο Κώστας Τσοπανάκης γεννήθηκε το 1941 στη Ν. Ιωνία. Γονείς του ήταν ο Γιώργος και η Γεσθημανή (το γένος Τούσερτ).

Οι γονείς του δούλεψαν σκληρά για να σταθούν στα πόδια τους. Ο Κώστας μεγάλωσε μέσα στα δύσκολα χρόνια του Πολέμου και της Κατοχής και στη συνέχεια του Εμφύλιου που άφησε πολλές δυσάρεστες στιγμές στη πόλη μας.

Ο Κώστας Τσοπανάκης από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη εργαζόμενος το πρωί ενώ το βράδυ παρακολουθούσε μαθήματα στο νυχτερινό γυμνάσιο των Ινεπολιτών. Λίγο αργότερα σπούδασε φυσικός στη Γερμανία.

Βοήθησε τα μέγιστα τον Ιωνικό Σύνδεσμο στο να ξαναποκτήσει την ιστορική του στέγη μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρός του.

Την περίοδο 1987-1990 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος.

Με πρωτοβουλία του επανιδρύθηκε το 1980 ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών ενώ πρωτοστάτησε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Ν. Ιωνίας με την αγαπημένη του Αλάγια το 2001.

Ήταν Πρόεδρος στο Σύλλογο Αλαγιωτών για πάνω από μία 15/ετία.

Από την ίδρυση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. το 2003 διετέλεσε ανελλιπώς μέλος του Διοικ. Συμβουλίου ενώ δώρισε στο μουσείο του αρκετά εκθέματα. Οι προτάσεις του ήταν πάντα εποικοδομητικές, το ύφος του αξεπέραστο ενώ οι γνώσεις του για την μικρασιατική κουζίνα και τους μεζέδες της ή ακόμα και η ετοιμασία τους στις διάφορες εκδηλώσεις μας, θα μας μείνουν στη μνήμη όλων μας.

Το όραμά του να αποκτήσει ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών την δική του Στέγη πρέπει να γίνει πραγματικότητα στις νέες γενιές των Αλαγιωτών.

Ο Κώστας Τσοπανάκης ήταν νυμφευμένος με τη Σοφία, την αγαπημένη του Σοφία και απέκτησε δύο παιδιά. Τον Γιώργο και την Έρση.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Αιωνία του η μνήμη!

Πατρ. Ιωακείμ 4 – 142 34 Ν. Ιωνία – Τηλ. 210 27 95 012 – Fax 210 27 90 775
E-mal: kemipo@otenet.gr – url:https://kemipo-neaionia.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ