Κεραμέως, Joker και χαμός στο δημοτικό συμβούλιο

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Πολλές οι αντιδράσεις από το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης του δήμου μας για τη σύνθεση των Νομικών προσώπων (ΟΠΑΝ, ΚΕΒΡΕΦΟ, ΚΕΜΙΠΟ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ). Η δημοτική αρχή τοποθέτησε τα 3/5 των Δ.Σ που της ορίζει ο νόμος και για τις υπόλοιπες θέσεις των 2/5 όρισε επίσης τα μέλη, αφήνοντας πολύ λίγες θέσεις σε κάθε συμβούλιο για τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούνται όλες. Επίσης η Αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι δεν ρωτήθηκαν τα σωματεία για να προτείνουν τους εκπροσώπους τους και ότι αυτό για πρώτη φορά συμβαίνει στα δημοτικά μας πράγματα. Ήταν που ήταν το κλίμα τεταμένο, η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται εκρηκτική.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του δημ. Συμβουλίου κ. Κουλούρης είδε τις αντιδράσεις μας για την κατάργηση των από δεκαετίες σταθερών δημοσιογραφικών θέσεων και προσπάθησε να βρει μια πρόχειρη λύση δηλαδή να καθίσουμε όπου υπάρχει κενή θέση, άλλος εδώ και άλλος εκεί. Κατανοήσαμε την καλή του πρόθεση, αλλά δηλώσαμε ότι δεν είμαστε οι περιπλανώμενοι που κάθε φορά θα ψαχνόμαστε και θα παρακαλάμε ούτε να διασπαρθούμε ανάμεσα στους δημ. Συμβούλους. Σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχαμε μαζί του ο κ. Κουλούρης αναγνώρισε το πρόβλημα, και θα συνεννοηθεί με τις παρατάξεις για να ρυθμίσει τις θέσεις. Ελπίζουμε το θέμα να λυθεί στο επόμενο δημ συμβούλιο.

Παναγιώτης – Ραφαήλ: το παιδάκι που κινητοποίησε τις ευαισθησίες μας και που έδειξε τα θετικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας, και της Ιωνιώτικης. Αυτό μόνο κρατώ γιατί αρκετοί σε τέτοιες περιπτώσεις επιδιώκουν να αποενοχοποιηθούν για τα τόσα δεινά που συμβαίνουν γύρω μας και λειτουργούν με απάθεια, ειδικά στο θέμα της Υγείας και της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικά στρωμάτων.

Ήρθε η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως στη Ν. Ιωνία, συζήτησε με την Δήμαρχο, επισκέφθηκε σχολείο, αλλά οι δημοσιογράφοι απόντες. Πολύ φυσικό αφού δεν ενημερώθηκαν. Επίσκεψη Υπουργού και να μην καλούμαστε; Πρωτοφανές. Υπάρχει κάποιος που φοβάται τις ερωτήσεις μας;

Οι ανήλικοι εκδιώχθηκαν συνοδεία αστυνομικών από την προβολή του Joker. Αλγεινή η εικόνα. Θα μπορούσε να βρεθεί άλλος τρόπος. Με την ευκαιρία έχετε ασφαλώς παρακολουθήσει στην TV  κινούμενα σχέδια για μικρά παιδιά. Μήπως είδατε την βία και τον τρόμο που προκαλούν; Μήπως επίσης γνωρίζετε ότι η πρόσβαση των εφήβων στο internet είναι ελεύθερη και εκεί μπορούν να δουν ότι επιθυμούν;

Άναψε η συζήτηση στην Ομάδα ελεύθερου διαλόγου στο facebook «ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ». Αιτία ένα άρθρο μου για τους πρόσφυγες – μετανάστες που προκάλεσε αντιδράσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών, καθώς και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τους. Κάποιοι συμπολίτες με εγκάλεσαν γιατί εγκρίνω ως διαχειριστής της Ομάδας αναρτήσεις απόψεων που τις χαρακτήρισαν φασιστικές. Απάντησα ότι είμαι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης με κάθε τρόπο (βιβλία, εφημερίδες, συγκεντρώσεις) κάθε πολιτικής άποψης, άσχετα αν εγώ διαφωνώ ριζικά μαζί της. Πιστεύω ότι η καλύτερη απάντηση σε ακραίες απόψεις είναι η περισσότερη δημοκρατία και ο αντίλογος, αλλιώς το φαινόμενο δυναμώνει. Τα πράγματα βεβαίως είναι διαφορετικά όταν γίνονται πράξεις σε βάρος της δημοκρατίας και σε βάρος άλλων πολιτών. Εκεί όμως η δημοκρατία έχει απαντήσεις και πρέπει να είναι αυστηρές.

Πρωτοτύπησε η φετινή παρέλαση με την εξέδρα που τοποθετήθηκε για τους επισήμους και την τέντα για τον ήλιο. Εντάξει, προσωπικά θα προτιμούσα καλύτερα να είναι οι εκπρόσωποί μας όπως τις προηγούμενες χρονιές κοντά στον κόσμο, μιας και δεν πάω τις πολλές επισημότητες, αλλά φαντάζομαι σε άλλους θα άρεσε. Αυτό όμως που με παραξένεψε είναι ότι δεν βάφτηκαν όλες οι άκρες των πεζοδρομίων κατά μήκος της παρέλασης, αλλά μόνο η μια πλευρά μπροστά στους επισήμους, με κίτρινο χρώμα και με φούξια το απέναντι από την εξέδρα διάζωμα. Σύμπτωση ή  αυτά είναι τα χρώματα της παράταξης της κ. Δημάρχου;

Κι άλλη μια απορία, γιατί οι δραστηριότητες τις δημοτικής αρχής κοινοποιούνται με δελτία τύπου που πρωτοδημοσιεύονται στο site της παράταξής της; Δεν θα έπρεπε να δημοσιεύονται πρώτα στο επίσημο site του δήμου και από εκεί να κοινοποιούνται σε όλους; Δεν λέω καλές οι παρατάξεις, αλλά οι εκλογές τέλειωσαν και η  Δήμαρχος οφείλει ως θεσμός να είναι για όλους τους Ιωνιώτες.

Χαμός έγινε στο τελευταίο δημ. Συμβούλιο από οργισμένους γονείς του 4ου δημοτικού σχολείου που ζητούσαν μέτρα προστασίας των παιδιών τους από τα έργα που γίνονται δίπλα στο σχολείο για το υπόγειο δημοτικό parking.Πολλή η σκόνη, ο θόρυβος μέχρι και φόβοι για ρωγμές σε κτίσματα ισχυρίστηκαν. Σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι πρέπει να παίρνουν θέση κι εμείς θα πούμε ότι η προστασία των παιδιών είναι πάνω από κάθε έργο όσο πρωτοποριακό κι αν είναι, απλά πρέπει να εξετάζονται πιθανοί κίνδυνοι από μηχανικούς και να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας. Θα τονίσουμε επίσης ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επιβάλλεται να συνεχίσουν να είναι ανοικτές(από κάπου ακούστηκε το αντίθετο), όμως οι συμπολίτες πρέπει να σέβονται το θεσμό του δημ. συμβουλίου, να εκπροσωπούνται και να μιλούν συντεταγμένα, να μην φωνάζουν και βρίζουν γιατί χάνουν το δίκιο τους και όχι μόνο δεν γίνεται συζήτηση, αλλά σπάνε τα νεύρα όλων.

Πιπεράτα σχόλια: Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ