Κινητοποίηση της Παναττικής Επιτροπής Εργαζομένων στην Κοινωφελή εργασία

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 25/09 ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00

Συναδέλφισσες-φοι, η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την αντεργατική πολιτική από εκεί που το άφησε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά με αποφασιστικότητα στο ξήλωμα και του τελευταίου αποκουμπιού των εργαζομένων, τα σωματεία τους. Θέλει να φακελώσει σωματεία και εργαζόμενους. Θέλει οι εργοδότες να ξέρουν ποιοι εργαζόμενοι έχουν ταξική συνείδηση και αγωνίζονται για το δίκιο τους, δείχνοντας ακριβώς ποιών τα συμφέροντα εκπροσωπεί. Κυρίως θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Δεν θα σταματήσουν αν προηγουμένως δεν επιτύχουν τον αφοπλισμό και διάλυση του εργατικού κινήματος.

Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν αφήνει εκτός σχεδίου ούτε τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας. Και αυτή η κυβέρνηση θα διατηρήσει αυτά τα προγράμματα, αφού της παρέχουν την δυνατότητα για φτηνή και ευέλικτη εργασία που θα καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες δήμων και περιφέρειας χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Διατήρηση λοιπόν των κοινωφελών προγραμμάτων αλλά θα οργανωθούν με άλλο τρόπο. Από την άλλη ο υπουργός Εσωτερικών μιλά για 9.000 πλεονάζοντες συμβασιούχους.

Συναδέλφισσες-φοι, δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Γνωρίζουμε καλά ότι οι ανάγκες μας δεν χωράνε σε τέτοια προγράμματα όσο και να τα διαμορφώσουν. Τα δίκαια αιτήματά μας δεν θα υλοποιηθούν ούτε με παρακάλια ούτε με νομικίστικες μεθόδους.

Ό,τι έχουμε κερδίσει, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Όχι έξω από δημαρχεία και αίθουσες δικαστηρίων, αλλά στο πεζοδρόμιο με αποφασιστικότητα και σφιγμένη γροθιά. Ακολουθούμε τον μόνο δρόμο που ξέρουμε και ο οποίος έχει φέρει θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης και του αγώνα.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ το μήνα. Εναρμόνιση των συμβάσεών μας με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΟΤΑ.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας
  • Καταβολή επιδομάτων – οικογενειακού, τριετιών. Ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες.
  • Εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που εμποδίζει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ κ’ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ 25/09 ΩΡΑ 14:00 ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ