Κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στις 21 Γενάρη

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Αθήνας, Αρχείο EUROKINISSI
Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο της Αθήνας, Αρχείο: EUROKINISSI

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης
Μουταλάσκη 64 – 14234 Ν. Ιωνία
6906059765
mail: segseferis@gmail.comgseferis.edu@gmail.com
site: www.syllogos-seferis.gr

Αρ. πρωτ. 170  

     Ν. Ιωνία 18/1/2021

Προς: τα μέλη μας, τον τύπο,  τη ΔΟΕ 

ΟΧΙ στο ν/σ Υπουργείου Παιδείας  για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
ΟΧΙ στην Όξυνση των ταξικών φραγμών

ΟΧΙ στην ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας!

 • Εβδομάδα πολύμορφης δράσης και κινητοποιήσεων 18/1–22/1 ενάντια στο ν/σ της κυβέρνησης και για τη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία

      Όλοι και όλες  την Πέμπτη 21/1 στην Αθήνα  στις 12μ.μ. στα Προπύλαια

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζοντας  ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν. Αφού:

 1. Καθορίζει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τμήματα ως ποσοστό του μέσου όρου της επίδοσης των μαθητών σε κάθε κατεύθυνση, το οποίο θα αποφασίζεται από κάθε Τμήμα χωριστά σε συγκεκριμένα όρια που θα θέτει το Υπουργείο.  Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό να μειώσει των αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ( περίπου 20 χιλιάδες),  Θα οδηγήσει στη συρρίκνωση και  στο κλείσιμο δεκάδων τμημάτων.
 2. Θέτει όριο στον αριθμό των τμημάτων που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής κατά την διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου (10% ΓΕΛ,  20% ΕΠΑΛ των προσφερόμενων τμημάτων). Όσοι μαθητές δεν εισαχθούν σε κάποιο τμήμα με το πρώτο μηχανογραφικό, συμπληρώνουν δεύτερο διεκδικώντας την εισαγωγή τους σε όσες θέσεις έχουν «περισσέψει» και σε όσα τμήματα έχουν κενές θέσεις.
 3. Προβλέπει για πρώτη φορά την κατάθεση διπλού μηχανογραφικού για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτή η διάταξη σε συνδυασμό με τα προηγούμενα θα σπρώξει βίαια χιλιάδες μαθητές έξω από τα Δημόσια ΙΕΚ, προς την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση (κολλέγια και ιδιωτικά ΙΕΚ).
 4. Εισάγει όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι που αναγκάζονται να δουλέψουν και δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους έγκαιρα να  διαγράφονται από τις σχολές. Είναι αστείο το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να αποδείξει ένας εργαζόμενος φοιτητής, την ιδιότητα του με 20 ένσημα το μήνα, στις συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τη σημερινή νεολαία.
 5. Δημιουργεί ένα πλέγμα ποινικοποίησης, παρακολούθησης και τρομοκράτησης των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων. Θεσμοθετεί το «Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών» που μπορεί να επιβάλλει μέχρι και τη διαγραφή και ιδρύει νέο σώμα καταστολής με αστυνομικές ομάδες μέσα στις σχολές που υπάγονται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ξαναφέρνει μέσα στις σχολές το «σπουδαστικό» της ασφάλειας.

Η κυβέρνηση προκαλεί. Ενώ εδώ  και 10 μήνες, δεν έχει ικανοποιήσει  ένα αίτημα των φορέων της εκπαίδευσης, δε διαθέτει 1€ για μόνιμο προσωπικό στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, αφήνει τους φοιτητές μακριά από τις σπουδές, την πρακτική και τα εργαστήριά τους, και την ίδια ώρα βρίσκει  κονδύλια για να προσλάβει 1000 ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια.

Απαιτούμε:

 • Να μην κατατεθεί το άθλιο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των εγκαταστάσεων, των υποδομών και της περιουσίας του λαού στις σχολές.
 • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες. Να μην απολυθούν οι συνάδελφοι των τρίμηνων συμβάσεων.
 • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
 • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
 • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.
 • Να σταματήσει τώρα ο σχεδιασμός της  κυβέρνησης  για  νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει, σύμφωνα με τις υποδείξεις της  έκθεσης Πισσαρίδη (αξιολόγηση, νέος τρόπος διορισμών, κ.α.).

Προχωράμε σε εβδομάδα πολύμορφης δράσης και κινητοποιήσεων 18/1 – 22/1, με μαζικές παρεμβάσεις έξω από σχολεία, περιοδείες, ενημερώσεις, συνεντεύξεις τύπου, παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Με όπλο τις συλλογικές αποφάσεις, όπως την κοινή δήλωση των 77 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση δυναμώνουμε τον αγώνα μας.  Όπως εμποδίσαμε να μπουν οι κάμερες μέσα στις σχολικές αίθουσες, έτσι και τώρα αυτά τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά.

Όλοι στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
12:00 στην Αθήνα στις 12μ.μ. στα Προπύλαια!
(Το Δ.Σ αποφασίζει  3ωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις
11:00 με 14:00 και 13:15 με 16:00 για το ολοήμερο)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                              

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 


ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο – fax 210 9939900
Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com
e-mail: syndikatoota@gmail.com

ΑΘΗΝΑ 19-1-2021    

ΑΡ. ΠΡΩΤ.002                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές, που παλεύουν για ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια διεκδικώντας μέτρα προστασίας και την μόρφωση που τους αξίζει τον 21ο αιώνα.

Καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στο δικαίωμα για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν παιδεία. Τους φραγμούς για την εισαγωγή των παιδιών μας στα πανεπιστήμια. Την επιλογή της για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού. Την ώρα που δηλώνει ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επαρκούν για να κάνει δεκτά τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και μαθητών, βρίσκει 30 εκ. ευρώ για να βάλει κάμερες και να προσλάβει 1000 αστυνομικούς. Θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και τα πανεπιστήμια προκειμένου να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα.

Δεν θα  τους περάσει! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών και φοιτητών, για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Είναι ευθύνη όλων μας η μόρφωση που θα λάβουν τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό σε αυτή την περίοδο να μας έχουν δίπλα τους στον αγώνα για το μέλλον που αξίζουν.

 Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα μέλη του, τα σωματεία του κλάδου να πάρουν  μέρος στο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ