Κ.Κ.Ε.-Κομματικές οργανώσεις Βάσεις Νέας Ιωνίας για το κρούσμα κορωνοϊού στο 2ο Δημ. Σχολείο

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ

Ο εντοπισμός κρούσματος κορωνοϊού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, όπως και η ενημέρωση  από γονιό, τα παιδιά του οποίου φοιτούν στο ίδιο σχολείο, πως βρέθηκε θετικός στον ιό, σε συνδυασμό με την πλήρη ανεπάρκεια μέτρων προστασίας της υγείας του λαού και της νεολαίας, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής!

Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έκανε απολύτως τίποτα, αλλά αντίθετα, την ώρα που το λαϊκό κίνημα και οι σύλλογοι γονέων διεκδικούσαν μέτρα  για να καλυφθούν οι τεράστιες εντοπισμένες ελλείψεις, προπαγανδίζουν  ότι όλα βαίνουν καλώς…

Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η πλήρης κρατική ευθύνη, η απουσία της Δημοτικής αρχής και του ΕΟΔΥ, ο οποίος δεν ανέλαβε κανέναν έλεγχο, εκτός από το να συστήνει προσοχή και να παραπέμπει γονείς και μαθητές στους ιδιώτες για τεστ, με πληρωμή από 70 έως 100 ευρώ!

Απαιτούμε να γίνουν τώρα πράξη οι διεκδικήσεις των μαζικών φορέων των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών που αυτή την περίοδο, με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, απαιτούν μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας!

Διαβάστε ακόμα: H Εκτός Σχεδίου για τις κινητοποιήσεις μαθητών & τις καταλήψεις σχολείων

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και ο κίνδυνος διασποράς πάρα πολύ μεγάλος

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων.
  • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές -το πολύ- ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Κ.Κ.Ε. – Κομματικές οργανώσεις Βάσεις Ν. Ιωνίας

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ