Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η πολιτική της νέας δημ. αρχής

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Απτά δείγματα επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής  που συνεχίζει η ΝΔ από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ  δίνει καθημερινά η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής την Δήμαρχο κ. Θωμαϊδου.

Στην προσπάθειά της να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ, η οποία κινείται στην ίδια ρώτα με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ – την πολιτική δηλαδή της πλήρους ανατροπής των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του χαρατσώματος των λαϊκών στρωμάτων – επιδίδεται συστηματικά σε ξεδιάντροπα ψεύδη, συκοφαντίες, αυταρχισμό και φυσικά αντικομουνισμό, έχοντας όχι τυχαία, μόνιμο υποστηριχτή την παράταξη του κ. Κουκουλάρη.

Από τα ίδια τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής, πέφτει πανηγυρικά η μάσκα του «ανεξάρτητου» που θέλησε να φορέσει η παράταξη της κ. Θωμαϊδου. Αποδεικνύεται το πόσο «εξαρτημένη» είναι η Δημοτική Αρχή από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Δημοτική Αρχή μπήκε μπροστά για να στεγαστούν 250 νήπια σε κοντέινερ γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η σημερινή της ΝΔ που την διαδέχτηκε, εφαρμόζουν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές. Χρειάστηκε η αποφασιστική κινητοποίηση των συλλόγων γονέων και η στήριξη των αιτημάτων τους στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να βρεθούν αίθουσες που να πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις παραμονής των παιδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα  που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της τεράστιας υποχρηματοδότησης για συντήρηση και ανοικοδόμηση νέων σχολικών μονάδων.

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει όπως – όπως το έργο της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ (το οποίο βέβαια συνδυάζεται με το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων για να εισρέουν χρήματα στα ταμεία του Δήμου) ερχόμενη σε σύγκρουση με τους γονείς του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Αγνόησε και δεν πήρε τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από τη μελέτη του έργου, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Στο αίτημα των γονιών που διεκδίκησαν με κινητοποιήσεις να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παρθούν μέτρα, απάντησε αρνητικά και παρέμεινε αδιάλλακτη ακόμη και όταν το Δημοτικό συμβούλιο, μετά  από παρέμβαση της Λαϊκής  Συσπείρωσης που εισηγήθηκε το αίτημα,  αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών του έργου μέχρι να παρθούν μέτρα ασφάλειας. Η Δημοτική Αρχή συνέχισε το έργο χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα!

Μάλιστα, για να περιορίσουν το θόρυβο που ξέσπασε, την επόμενη μέρα κάλεσαν την υπουργό παιδείας κ. Κεραμέως, κατακλύζοντας τα ΜΜΕ με δεκάδες φωτογραφίες της Υπουργού, της Δήμαρχου, των δάσκαλων και των παιδιών να χαμογελούν τρισευτυχισμένα, με σκοπό να παρουσιάσουν μια ψεύτικη εικόνα.

Με τη χρήση ψεύτικων επιχειρημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή επιχείρησε να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Αν και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην των παρατάξεων Θωμαϊδου – Κουκουλάρη) το καταψήφισε, η Δημοτική Αρχή επιχείρησε και για δεύτερη φορά να το περάσει, πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Μαζί με τον κ. Κουκουλάρη, η παράταξη της κ. Θωμαΐδου ψήφισε και το πρόσθετο χαράτσι των ανταποδοτικών τελών που πλήττει τα λαϊκά στρώματα χωρίς καμιά μείωση κάνοντας αντιγραφή από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Γκότση, που τώρα σαν αντιπολίτευση πρότεινε μείωση! Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το καταψήφισε, το χαράτσι πέρασε, γιατί ο νόμος για την Τοπική Διοίκηση δεν αναγνωρίζει ότι το κατά και το Λευκό είναι αρνητικοί ψήφοι!!!

Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η αντικομμουνιστική αντίληψη από την οποία διακατέχεται η Δημοτική Αρχή δεν κρύβεται. Μαζί με τον κ. Κουκουλάρη αρνήθηκαν να καταδικάσουν το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα της Ε.Ε, ψήφισμα που επιχειρεί παραχαράσσοντας την ιστορία, να ταυτίσει τον κομμουνισμό με τον φασισμό. Δεν έμειναν όμως σ’ αυτό. Με ένα εξ ίσου κατάπτυστο ψήφισμα της Δημάρχου, ζήτησαν να φύγει η λέξη «κομμουνιστές» από το ψήφισμα της Λαϊκής συσπείρωσης που αναφέρονταν στους 22 εκτελεσμένους στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, προσβάλοντας βάναυσα τη μνήμη τους.

Ταυτόχρονα, το αίτημα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία να χρησιμοποιήσουν μια αίθουσα εκδηλώσεων σχολείου, σε μέρα που το σχολείο είναι κλειστό (Σάββατο) αντιμετωπίστηκε με τη λογική της απαγόρευσης! Με απαράδεκτα  επιχειρήματα του τύπου «τι θα κάνουμε αν μας το ζητήσει η Χ.Α;» επιχείρημα που αθωώνει τους φασίστες, εγκληματίες, υπόδικους της Χ.Α και τους ταυτίζει με το ΚΚΕ. Αγνοώντας και υποτιμώντας προφανώς την εκατόχρονη γεμάτη θυσίες πορεία του ΚΚΕ τις βαθιές ρίζες που έχει μέσα στο λαό και στο εργατικό κίνημα και ιδίως στη Ν. Ιωνία,  πίστεψαν ότι μπορεί να εφαρμόσουν και στο ΚΚΕ το δόγμα του «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Κι όλα αυτά ενώ η παράταξη της κ. Δημάρχου μια χαρά είχε χρησιμοποιήσει την ίδια αίθουσα για πολιτική εκδήλωση προεκλογικά!

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για όλα τα παραπάνω. Στις γραμμές της παράταξης της κ. Θωμαΐδου, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δώσει τα αντιλαϊκά τους διαπιστευτήρια μέσα από άλλες παρατάξεις που διοίκησαν το Δήμο ή μέσα από άλλους φορείς. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι ακροδεξιών αντιλήψεων που έχουν κάνει μηνύσεις ενάντια σε εκλεγμένα μέλη συλλόγου γονέων  επειδή τόλμησαν να τιμήσουν το μπλόκο της Καλογρέζας στο σχολείο τους, που έχουν κάνει μήνυση σε εκδότη τοπικής εφημερίδας γιατί «τόλμησε» να αναρτήσει ανακοίνωση του ΚΚΕ!!!

Και ενώ είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ από τη Δημοτική Αρχή, στελέχη της όπως ο κ. Χατζησαββίδης κατηγορεί το ΚΚΕ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ανακαλύπτει τραμπουκισμούς σε βάρος του. Το θράσος δεν έχει όρια!

Από όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνεται πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής έχει σαν πιστό συνοδοιπόρο τον αυταρχισμό αλλά και την επίθεση σε αυτούς που αποκαλύπτουν και πρωτοστατούν στο να οργανωθεί η πάλη, στους κομμουνιστές.

Εμείς δηλώνουμε πως δεν θα κάνουμε πίσω! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει η προσπάθεια φίμωσης και παρεμπόδισης της δράσης μας! Πάνω απ’ όλα όμως δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω στο να ξεσκεπάζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και να πρωτοστατούμε στην οργάνωση του αγώνα υπέρ των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ