“Κοντέινερ, φούξια & άλλες Barbie ιστορίες”, της Χ. Παπαηλιοπούλου

Χωρίς έλεγχο για κορωνοϊό στους παιδαγωγούς, χωρίς καμία σοβαρή απολύμανση και σε αναμονή να ανοίξουν δημοτικά γυμνάσια λύκεια.

Και εσείς στο θαυμαστό κόσμο τις Barbie και του John John…

Κοντέινερ… στα νηπιαγωγεία, ποιος εγγυάται στους γονείς την ασφάλεια των παιδιών;
Ερωτήματα για τους γονείς των 3 νηπιαγωγείων της Νέας Ιωνίας που τα παιδιά τους καλούνται να κάνουν μάθημα εκεί.

Προς την δημοτική αρχή, αλλά και στις παρατάξεις του δήμου και φυσικά στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι γονείς ανησυχούν και ρωτούν πόσο ασφαλείς υγειονομικά είναι  τα παιδιά τους σ’ ένα κοντέινερ που τα τετραγωνικά του είναι 40, περίπου τα εξής: 10 είναι τουαλέτα – κουζίνα, άρα ο ωφέλιμος χώρος  είναι 30 τ.μ. Εκεί θα στοιβάζονται μαζί με τις δασκάλες 20 ανάσες, που καθώς είναι μικρός χώρος ο εξαερισμός είναι πολύ λίγος και εν μέσω πανδημίας.

ΤΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΕΧΟΥΝ κυρία ΘΩΜΑΙΔΟΥ; Να πούμε ότι η προηγούμενη αρχή δεν τα μέτρησε σωστά; ΕΣΕΙΣ κυρία μου 1 χρόνο τι κάνετε;;;; Είναι ντροπή να δίνετε προτεραιότητα σε δεύτερης κατηγορίας για το θεαθήναι πράγματα και να αφήνετε τα παιδιά της Νέας Ιωνίας ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ.

Παίζετε με την υγεία των παιδιών και την ασφάλειά τους. Θα στήσετε το καραγκιόζ μπερντέ μέσα στις αυλές των βρεφονηπιακών σταθμών, είστε σοβαρή; Και είστε όπως λέτε πολιτικός μηχανικός, το προεδρικό διάταγμα το ξέρετε; Ακούστε κυρία μου, για παιδιά στους παιδικούς σταθμούς για να είναι νόμιμη η λειτουργία τους και να βγει η άδεια και να μην κριθεί ακατάλληλος ο σταθμός και γίνει παύση λειτουργία του, θέλει 4,5 τ.μ.  αύλειου χώρου/παιδί. Το ξέρετε ή ακόμα παίζετε με τα ποικιλόχρωμα ρούχα της Barbie σας;

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ούτε εσείς ούτε οι συνεργάτες σας και λυπάμαι για αυτό. Μην μιλήσουμε για τους παιδικούς σταθμούς μας που είπατε για καινοτόμες ιδέες, ποιες είναι αυτές; Η μούχλα στον 4ο, 7ο σταθμό και η υγρασία που αντί να πάρετε έστω αυτά τα χρώματα που σας ξέμειναν από την παράταξη σας και να τους βάψετε, παίρνετε τους υπάλληλους του δήμου και καταστρέφετε τις γραφικές ιστορικές γειτονιές της Νεάπολης, κάνοντας γιουσουρούμ και μας πληροφορήσατε μέσω ΕΡΤ ότι χάρηκαν οι φίλες σας; Οι δημότες τι κάνουν, αναρωτηθήκατε;

Για άλλη μια φορά δικαιώνομαι γιατί οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν επικίνδυνοι και ελλιπείς όπως σας ανέφερα κατά την θητεία μου στο ΚΕΒΡΕΦΟ και που ποτέ δεν εισακούστηκα. Οι καινοτόμες ιδέες σας είναι σπασμένα θεατράκια, ακατάλληλες αυλές που μπαίνουν μέσα ο καθένας και αφήνει τις βρωμιές του και με χιλιάδες προβλήματα που θα παραμένουν μέχρι να βρεθεί ένας έμπειρος που να αγαπάει τον δήμο, με συνεργάτες να αγαπούν τα παιδιά και τους δημότες του.

Χριστίνα Παπαηλιοπούλου
Ενεργή ανεξάρτητη πολίτης    

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ