Κοπή πίτας & βράβευση Χ. Σαπουντζάκη από την «Δημιουργία Αλληλεγγύη» (videos)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η δημοτική παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» σε μία εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (12/1) στον γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Κινηματογράφο Νέας Ιωνίας «Αστέρας».

Ευλογία πίτας
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας, Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος από καρδιάς ευχήθηκε προς όλες και όλους για τον νέο χρόνο, και έκοψε το πρώτο κομμάτι, αφιερώνοντάς το στον Ιησού Χριστό. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το κομμάτι βρέθηκε το «φλουρί», το οποίο συνοδευόταν από ένα αναμνηστικό δώρο (ένα ρολόι τοίχου βιτρό, κατασκευασμένο από την κ. Φωτεινή Ρόδη).

 

Χοροί
Κατόπιν, μέλη του χορευτικού τμήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας, με δάσκαλο τον κ. Γιάννη Μεγαλάκη, παρουσίασαν κρητικούς χορούς, υπό τη συνοδεία των εκλεκτών μουσικών κ.κ. Μανώλη Αλέξη (λίρα) και Ανδρέα Πανταγιά (λαούτο).

Βράβευση κ. Σαπουντζάκη
Ακολούθησαν ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές με την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» να βραβεύει τον κ. Χάρη Σαπουντζάκη, αναγνωρίζοντας την πολυετή και μεγάλη προσφορά του στην Παιδεία, στα Γράμματα και στον Πολιτισμό, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα «ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για τα πνευματικά οφέλη, που απεκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια οι μαθητές του και οι πολίτες της πόλης μας, μέσω του πολυσχιδούς εκπαιδευτικού και πνευματικού έργου του.».

Αρχικά αναγνώστηκε το πλούσιο βιογραφικό του κ. Σαπουντζάκη και στη συνέχεια διαβάστηκε ένα μήνυμα μιας μαθήτριάς του, σημερινής δασκάλας, και αμέσως μετά ο κ. Παναγιώτης Μανούρης, πρόσφερε την τιμητική πλακέτα στον κ. Σαπουντζάκη, ενώπιον παλαιών μαθητών του, οι οποίοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα.

Ακολούθως, εμφανέστατα συγκινημένος, ο κ. Χάρης Σαπουντζάκης ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και ιδιαίτερα τον επικεφαλής της κ. Παναγιώτη Μανούρη, μοιράστηκε με το παριστάμενο κοινό ορισμένες από τις αναμνήσεις του από την περίοδο που δίδαξε για πρώτη φορά σε μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης μέχρι την περίοδο που επέστρεψε ως δάσκαλος στη Νέα Ιωνία, και ακόμη, ενθυμούμενος μία έκθεση που είχε βάλει όταν ήταν μαθητής ο κ. Μανούρης, με θέμα: «Από το σπίτι στο σχολειό: Τι θετικά παρατηρείτε να υπάρχουν γύρω σας, τι αρνητικά και τι προτείνετε εσείς για αυτά;», αφού επισήμανε πως ο κ. Μανούρης είχε γράψει πολύ καλά τότε, του είπε μεταξύ άλλων πως: «Α, ρε Παναγιώτη, από μικρός φαινόσουν ότι θα γίνεις δήμαρχος. Κοίταξε καημένε μου, πριν πεθάνω να προλάβω να σε δω δήμαρχο.».

Κοπή πίτας
Στη συνέχεια, κομμάτια πρωτοχρονιάτικης πίτας έκοψαν και ευχήθηκαν κατά σειρά: Η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος έκοψε κομμάτια και για τους δημοτικούς του συμβούλους που απουσίαζαν για σοβαρούς λόγους (Αναστασία Κλάρα, Μιλτιάδη Καναβό και Ευθύμιο Παπαμαργαρίτη), οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Βασίλειος Χριστοδούλου, Φώτης Τσομπάνογλου, Χάρης Λάμπρου, Γιάννης Λαζαρίδης, Σωτήριος Σκευοφύλακας, Χρήστος Αναμουρλόγλου, Γιώργος Τσιακαλάκης, Αναστασία-Ελένη Αγγελακοπούλου, Γιώργος Στέφας, Σοφία Ναΐσίδου και Μαρία-Ελισάβετ Κουλουριώτη, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Νέας Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Μεταμόρφωσης» κ. Βασίλειος Καραβάκος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ. Νέας Ιωνίας της Ν.Δ. κ. Συμεών Χατζηαγγελής, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής κ. Τάσος Αδρασκέλας, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδελτίου του κ. Πατούλη κ. Βαρβάρα (Βάνα) Παπαδοπούλου, ο Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής κ. Κώστας Πανταζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας κ. Ευστάθιος Νουβέλογλου και ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας κ. Βασίλειος Τριγωνάκης, ενώ και πάλι ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας, έκοψε ένα τελευταίο κομμάτι εκ μέρους όλων των αθλητικών, πολιτιστικών και μικρασιατικών συλλόγων της πόλης της Νέας Ιωνίας.

Ομιλία κ.Μανούρη
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ρόλο της παράταξής του στα κοινά της πόλης, καθώς και στη γενικότερη πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Σεβόμενοι το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών, που με αυτό το σύστημα, αν και πλειοψηφούσα παράταξη, μας έφερε στη θέση της αντιπολίτευσης, τιμούμε αυτόν μας το ρόλο πάντοτε παρόντες, με παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια που γίνονται κάθε φορά με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών και της πόλης. Έχουμε συγκεκριμένο έργο να κάνουμε και εκπροσωπήσουμε επάξια με όλους τους τρόπους, όχι μόνο αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά όλους τους συμπολίτες μας που μοιράζονται μαζί μας τους προβληματισμούς τους και συμμερίζονται τις απόψεις μας. Το όραμα υπάρχει, και με την στήριξη του κόσμου, προχωράμε με στόχο την επόμενη τετραετία να έχουμε την ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της πόλης μας. Για την πατρίδα βλέπουμε ότι γίνεται μία καινούρια προσπάθεια, υπάρχει ένα διαφορετικό κλίμα και πιστεύουμε ότι χρειάζεται ομοψυχία και προσπάθεια από όλους.» και ακόμη καυτηρίασε τόσο το εκλογικό σύστημα, με το οποίο έγιναν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές, καθώς και την τροπολογία επ’ αυτού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Επίσης, ο κ. Μανούρης σχολίασε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Διέπεται από μια προσωπική εμμονή που πρέπει να τελειώνει.», επισήμανε μεταξύ άλλον πως: «Ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι προϋπολογισμός της παράταξης του κ. Γκότση», κατήγγειλε μεταξύ άλλων πως: «Η Δήμαρχος αντί να φτιάξει την πόλη, φτιάχνει το Δημαρχείο και τους ορόφους της με κωδικούς από τα σχολεία.», και ακόμη κάλεσε τη Δημοτική Αρχή σε δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Όποιος θέλει να αναμετρηθεί τον προκαλώ τώρα, όχι πριν τις εκλογές, σε μία ανοικτή συζήτηση, παρουσία του κόσμου, να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να μιλήσουμε με δημοσιογράφους, οι οποίοι θα μας κάνουν ερωτήσεις για το τι θέλουμε να κάνουμε στην πόλη, ώστε να καταλάβουμε ποιος έχει άποψη και ποιος όχι.».

Παναγιώτα ΣούγιαΚάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ