Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Παραπληροφόρηση τα περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής – λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η κα Πελώνη χαρακτήρισε φήμες όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σημειώνοντας πως συνιστούν παραπληροφόρηση.

«Πρωτίστως απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και από τους πολίτες και όσους έχουν ευθύνη της ενημέρωσής τους» ανέφερε.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως σε οποιαδήποτε αυστηροποιήση των μέτρων κι αν γίνει δεν θα κλείσουν ούτε τα σούπερ μάρκετ, ούτε τα βενζινάδικα ούτε οι τράπεζες, ενώ ανακοίνωσε πως θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα επί 14 ημέρες όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα.

Μετά την αναβάθμιση του πρώην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σε υφυπουργό, τη θέση του αναλαμβάνει ο Βασίλης Παπαγεωργίου, πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται έως το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος.

Παράλληλα, από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας επεκτείνεται και σε άλλες επιχειρήσεις.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ