Κραυγή αγωνίας από εμπόρους και επαγγελματίες της Καλογρέζας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης πραγματοποίησαν έμποροι και επαγγελματίες της Καλογρέζας (25/2) με σκοπό να ενημερώσουν για την άθλια κατάσταση που έχουν περιέλθει ως επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να απαιτήσουν από την Πολιτεία, τον Δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς άμεσα μέτρα στήριξής τους, γιατί τα μέχρι τώρα δεν κρίνονται επαρκή.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Αυτοαπασχολούμενων και μικρών Εμπόρων Καλογρέζας και πραγματοποιήθηκε έξω από το 9ο δημοτικό Καλογρέζας, τηρουμένων των μέτρων προστασίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο έμπορος ενδυμάτων κ. Αλέξανδρος Πεστιμαλτζόγλου ο οποίος αναφέρθηκε στα αιτήματα των συγκεντρωμένων, ενώ υπήρχαν και χάρτινες πικέτες με σχετικές αναφορές. Οι συγκεντρωμένοι έδειχναν ιδιαίτερα αποφασισμένοι στις διεκδικήσεις τους κρίνοντας ότι είναι πλέον θέμα επιβίωσής τους η περαιτέρω άμεση λήψη μέτρων στήριξης από Πολιτεία και Δήμο Ν. Ιωνίας.

Η κινητοποίηση είχε την υποστήριξη εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι παρευρίσκοντο σε ένδειξη υποστήριξης. Συγκεκριμένα διακρίναμε τον επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» δημ. σύμβουλο κ. Χρήστο Κανλή μαζί με το στέλεχος της παράταξης Χ. Χοτζόγλου, τον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, δημ. σύμβουλο κ. Κώστα Κατιμερτζόγλου, εκπρόσωποι της “Εκτός σχεδίου” η κα Ν. Κοντομήτρου και ο κ. Ο. Μουτάφης, καθώς και ο πρόεδρος των “Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Ιωνίας” (ΕΒΕ) κ. Τάτσης μαζί με εκπρόσωπο των ΕΒΕ Μεταμόρφωσης.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr

Η εφημερίδα μας ρώτησε για τα αιτήματα της κινητοποίησης και τις προτάσεις στήριξης των εμπόρων και εποαγγελματιών και μας απάντησαν:

Α. Πεστιμαλτζόγλου: Οι μικρέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι και οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα, και ειδικά στην Καλογρέζα όπου έχει πληγεί το εισόδημα των κατοίκων της με αποτέλεσμα αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν ή ακόμα κι αν ανοίξουν θα λειτουργούν σαν ζόμπι μη πληρώνοντας τίποτα παρά μόνο τους προμηθευτές τους. Πέρα από τα αιτήματά μας προς την Πολιτεία καταθέτουμε αιτήματα προς τη δημοτική αρχή όπως, όπως να μην πληρώσουμε δημοτικά τέλη όσο ήμαστε κλειστοί, να σβήσει χρέη προς τον δήμο, να μας στηρίξει ενάντια στα πολυκαταστήματα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της συνοικίας μας με καλή  καθαριότητα, έργα υποδομής ,φωτισμό, κλπ.

Σ. Τάτσης: Πέρα από τις δικές μας κινητοποιήσεις ως “Επαγγελματοβιοτέχνες Ν. Ιωνίας” στηρίζουμε τέτοιες κινητοποιήσεις, όπως η σημερινή. Πρέπει να πιστέψουμε στην οργανωμένη πάλη και να συντονιστούμε όλοι οι φορείς γιατί τα προβλήματα θα οξυνθούν.

Χ. Κανλής: Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ως “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα επιβίωσης του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών. Η πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή την πανδημία είναι καταστροφική σε πολλούς τομείς. Στο επίπεδο της Οικονομίας η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι ανεπαρκής με αποτέλεσμα λουκέτα και ανεργία. Σε δημοτικό επίπεδο έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για να λάβει ο δήμος τα αναγκαία μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς.

Κ. Κατιμερτζόγλου: Τα κυβερνητικά μέτρα στην Οικονομία ουσιαστικά επιταχύνουν την κρίση που περνούν οι μικρέμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Έχουμε καταθέσει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο που στην πορεία δικαιώθηκαν. Θα στηρίξουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες όπως η σημερινή και προτρέπουμε να περάσουμε από την μοιρολατρία στην αντεπίθεση, γιατί είναι πλέον αγώνας για την επιβίωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ο. Μουτάφης: Οι μικρέμποροι πλήττονται τόσα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές και η πανδημία ήταν μια καλή ευκαιρία για την κυβέρνηση για μια συνολική συρρίκνωση του μεριδίου τους στην Αγορά. Η “Εκτός σχεδίου” συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, κάνουμε συνεχώς κινητοποιήσεις, όπως για την διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας και έχουμε καταθέσει προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τη στήριξη των μικρεμπόρων, των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών της πόλης μας.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ