Κρούσματα κορονοϊού στο 4ο Δημ. Σχολείου Νέας Ιωνίας – Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
(Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Νέα Ιωνία, ΤΚ 14234)
Στοιχεία Επικοινωνίας Συλλόγου Γονέων:
e-mail: 4odimotikosxoleioneasionias@gmail.com
facebook: Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Αττικής

Νέα Ιωνία 21-1-20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα το απόγευμα, ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του σχολείου ότι δύο παιδιά της πρώτης τάξης βρέθηκαν θετικά στον Κορονοϊό, ήδη από 12-1-21. Η ανησυχία των γονιών είναι εύλογη, δεδομένου ότι έχουν ήδη περάσει 10 ημέρες.

Οι θέσεις του Συλλόγου μας και συνολικά όλων των οργανώσεων των Γονέων, για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, επιβεβαιώθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση.

ΑΜΕΣΑ – ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ – ΖΗΤΑΜΕ

  • Άμεσα να προσέλθουν συνεργεία του ΕΟΔΥ στο σχολείο μας ώστε να προβούν σε τεστ covid19 σε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζουμε τυχόν ύπαρξη άλλου κρούσματος ώστε και το σχολείο αλλά και οι γονείς / εκπαιδευτικοί να λάβουν τα μέτρα τους.
  • Να γίνει άμεσα απολύμανση σε όλο το σχολείο και το προαύλιο. Να αποφευχθεί έτσι, περαιτέρω διασπορά του ιού, από τυχόν επόμενα κρούσματα λόγω επαφής με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.
  • Να εφαρμοστεί επακριβώς και χωρίς εκπτώσεις το πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος στα σχολεία, «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες». Με ευθύνη του ΕΟΔΥ, της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης και της Περιφέρειας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται, χωρίς άλλες καθυστερήσεις (πχ κλείσιμο τμημάτων, σωστή ιχνηλάτηση κλπ). Ο Δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία να πιέσει σε αυτήν τη βάση.

Καλούμε το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας να λάβει σχετική απόφαση και να διεκδικήσει μαζί μας τα αυτονόητα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ