Ξεκίνησε η νέα οδηγικη χρονιά του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Καλογρέζας

Την έναρξη της νέας Οδηγικής Χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σήμανε η σχετική εκδήλωση του Τοπικού Τμήματος Καλογρέζας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (7/9), στον πλήρως ανακαινισμένο και ιδιαίτερα καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο της Εστίας τους, στην οδό Βοσπόρου 20, στην Καλογρέζα.


H κ. Μιμίκου
Η όμορφη αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση από τους παριστάμενους μιας λέξης, η οποία ήταν γραμμένη στις προσκλήσεις του καθενός και συμβόλιζε κάποια αξία, όπως: Προθυμία, αισιοδοξία, δημιουργία, οικογένεια, φιλία κ.λπ..

Κατόπιν η Τοπική Έφορος του τμήματος, κ. Παναγιώτα Μιμίκου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Οι οδηγοί αγαπούν και φροντίζουν την οικογένειά τους. Είναι αξιοπρεπείς και ελέγχουν τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις τους. Για όλες αυτές τις αξίες είμαστε 42 χρόνια τοπικό τμήμα. Σας ευχαριστούμε πολύ που για άλλη μια φορά μας τιμάτε με την παρουσία σας. Ελπίζουμε να περάσατε ένα όμορφο καλοκαίρι, όπως επιθυμούσε ο καθένας, και με γεμάτες μπαταρίες να ανταπεξέλθουμε όλοι στον χειμώνα που θα έλθει. Όμως, αργεί ακόμη. Μη το σκεφτόμαστε. Έχουμε τη χαρά να σας καλωσορίσουμε στον ανακαινισμένο μας χώρο, που όλο το καλοκαίρι πραγματικά ασχοληθήκαμε, ώστε να καταφέρουμε να διορθώσουμε κάποια λειτουργικά ή τεχνικά θέματα του χώρου μας, ώστε να γίνει πραγματικά πιο όμορφος και προσβάσιμες. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια δύο εθελοντών Ιωνιωτών και εταιρειών που προφέρθηκαν με θέρμη για να έχουν τα παιδιά μας, τα παιδιά του οδηγισμού του τοπικού τμήματος Καλογρέζας, έναν χώρο καλύτερο.».

Επίσης, η κ. Μιμίκου επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολλές.», αναφέρθηκε σε αυτές, στους εθελοντές και στους χορηγούς, έκανε μνεία για την «ΙΟΝΙΑΝΕΤ», η οποία είναι χορηγός επικοινωνίας του τμήματος Οδηγισμού Καλογρέζας, και προσωπικά στον εκδότη της κ. Βασίλειο Μαγκαναδέλλη, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά, και ολοκλήρωσε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Όλα αυτά γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο: Για τα παιδιά.».

Παρουσίαση
Στη συνέχεια, τα παιδιά του τμήματος έκαναν μια μικρή όμορφη παρουσίαση των δράσεών τους και η βραδιά συνεχίστηκε με καλό σπιτικό φαγητό και όμορφη μουσική, που απόλαυσαν τα παιδιά, οι γονείς τους και οι φίλοι του Οδηγισμού, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην υπέροχη αυλή της Οδηγικής Εστίας του Τ.Τ. Καλογρέζας.

Bazaar
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στο πλαίσιο της έναρξης της νέας Οδηγικής Χρονιάς, στην «Εστία» λειτουργούσε ένα μικρό «Μπαζαάρ», το «Μικρό Μοναστηράκι», από όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν σε ειδικές τιμές από βιβλία, CD’s, DVD’s και παιχνίδια μέχρι ρούχα, μικροαντικείμενα, είδη οικιακής χρήσης και άλλα αξεσουάρ, ενισχύοντας οικονομικά το πολυσχιδές έργο που επιτελείται από τον συγκεκριμένο προσκοπικό φορέα.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ πολλών άλλων παρούσα ήταν και η ιδρύτρια του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Καλογρέζας, κ. Ελένη Σακαλόγλου, η οποία απέδειξε για μία ακόμη φορά πως συνεχίζει να διαθέτει την ίδια φλόγα και την ίδια αγάπη για το παιδί, καθώς και για την προσφορά της στον τόπο.

Απόστολος Σαλονικίδης

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ