ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Αντίθετη η δημ. αρχή στην αναβάθμιση σχολείων και ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ (για δεύτερη φορά) ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι

Μετά τις απαράδεχτες μεθοδεύσεις του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου και της Δημοτικής παράταξης της κας Θωμαϊδου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 7/11/2020 να εμποδίσουν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίσει χωριστά την κάθε πρόταση για την προαγωγή των 11ου και 15ου δημοτικών σχολείων και την ίδρυση ή όχι Ειδικού Νηπιαγωγείου στην πόλη μας, ο κατήφορός τους συνεχίστηκε.

Και αφού η εισήγηση της προέδρου της ΔΕΠ, που επεδίωκε σκόπιμα οι δημοτικοί σύμβουλοι να εγκρίνουν με την ψήφο τους μαζί με τις προαγωγές των δημοτικών και τη μη ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου (δύο αντίθετα πράγματα) καταψηφίστηκε στην παραπάνω συνεδρίαση, η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 18/11/2020 καταθέτοντας τρεις ξεχωριστές εισηγήσεις: μία για την προαγωγή του 10ου δημοτικού σε 10θέσιο, μία για την προαγωγή του 15ου σε 12θέσιο και μία για την ίδρυση ειδικού νηπιαγωγείου, ώστε να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν χωριστά την κάθε εισήγηση.

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά, αυτό στάθηκε αδύνατο. Εντελώς αυθαίρετα, με μαέστρο πάλι τον πρόεδρο του Δ.Σ, μία ισχνή και υπερφίαλη, ελέω Κλεισθένη μειοψηφία, όπως είναι η παράταξη της δημοτικής αρχής, με ανυπόστατα επιχειρήματα, αρνήθηκε πεισματικά να μπουν οι εισηγήσεις για συζήτηση καταστρατηγώντας κάθε έννοια και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αποτέλεσμα ήταν για δεύτερη φορά να μην παρθεί απόφαση για την προαγωγή των δημοτικών και την ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου. Τέτοια βρωμιά.

Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή διοικεί σήμερα την πόλη μας. Οι προτεραιότητές της είναι ο καλλωπισμός των πεζοδρομίων και όχι η ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας της υγείας, της πρόνοιας προς όφελος των δημοτών και της νεολαίας. Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής είναι συνέχεια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τις μεθοδεύσεις αυτές και μαζί με μαθητές – εκπαιδευτικούς – γονείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας και των σχολείων στον δήμο μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

19/11/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ