ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Η δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας & ανακούφισης του λαού

Να πάψει η δημοτική αρχή να κρύβεται πίσω από τα «ακραία» φαινόμενα και να πάρει εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ανακούφισης του λαού της Ν. Ιωνίας

Ενώ τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής και η δημοτική αρχή της Ν. Ιωνίας διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού μπροστά στη χιονόπτωση που αναμενόταν σφοδρή (μάλιστα η δήμαρχος Ν. Ιωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15/2 σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης διαβεβαίωσε ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα), τελικά όπως αποκαλύφθηκε, με τραγικό τρόπο, το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το «μένουμε σπίτι»…

Η άθλια κατάσταση στην Αττική, αλλά και στον δήμο μας, όπου με μία χιονόπτωση έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι, μέσα μαζικής μεταφοράς ακινητοποιήθηκαν, ολόκληρες γειτονιές έμειναν για ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ασθενείς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας κ.ο.κ. καθρεφτίζει τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος και έχουν υλοποιήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Τα δεκάδες δέντρα που έπεσαν καταπλακώνοντας αυτοκίνητα και κόβοντας καλώδια της ΔΕΗ, αφήνοντας στο κρύο και στο σκοτάδι για πολλές ώρες εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής μας, ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους κ.λπ., που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν και το 24ωρο, είναι το αποτέλεσματης επικίνδυνης κυβερνητικής πολιτικής, που υλοποιεί στο ακέραιο η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών, δίνοντας ελάχιστα χρήματα για την πολιτική προστασία, που δεν ξεπερνούν τα 25.000 ευρώ το χρόνο, τα  οποία εξαντλούνται στην αποψίλωση του δασυλλίου του Βεΐκου και στη Δημοτική Κατασκήνωση.

Η ανυπαρξία πολιτικής προστασίας από τη δημοτική αρχή φάνηκε και από το γεγονός ότι κεντρικοί δρόμοι της Νέας Ιωνίας παρέμειναν κλειστοί, γιατί -όπως αποδείχτηκε- δεν υπήρξε ουσιαστική προετοιμασία για την απαραίτητη προμήθεια αλατιού, μηχανημάτων και σχεδίου αντιμετώπισης για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Η χρηματοδότηση για συστηματική συντήρηση και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πράσινο για τη φροντίδα των δέντρων από την κυβέρνηση είναι εντελώς ανεπαρκής για να υπάρξει πρόληψη, ώστε σε περίπτωση ανάλογων καταστάσεων να αποτραπούν παρόμοιες καταστροφές, πολιτική με την οποία συμμορφώνεται  απολύτως η δημοτική αρχή.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δίκτυα της ΔΕΔΔΥΕ και στη Ν. Ιωνία, η οποία ενώ εισπράττει δισεκατομμύρια από τον λαό, δεν έχει προχωρήσει στη συντήρηση των δικτύων και των παμπάλαιων μετασχηματιστών, με αποτέλεσμα κάθε λίγο να εκρήγνυνται και να πιάνουν φωτιά.

Η δημοτική αρχή παραμένει αδιάφορη απέναντι στην ανάγκη διεκδίκησης, ενίσχυσης της χρηματοδότησης για την πολιτική προστασία, πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, καταγραφής και προβολής αιτημάτων προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΔΔΥΕ που θα αντιμετώπιζαν προληπτικά παρόμοιους κινδύνους, ειδικά σε συνθήκες δύσκολων καιρικών φαινομένων, πρακτική την οποία ακολουθεί και στα ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:  

  • Η δημοτική αρχή να ενεργήσει άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε δρόμους και γειτονιές της Ν. Ιωνίας.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα και χωρίς χρονοτριβές όλοι όσοι υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους (βλ. αυτοκίνητα, σπίτια κ.λπ.) με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε περιοχές της Ν. Ιωνίας πριν μήνες (Νεάπολη, Περισσός, Καλογρέζα) ακόμα περιμένουν να αποζημιωθούν παρά το γεγονός ότι η πόλη κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Η δημοτική αρχή να συνδράμει στη μεταφορά κατοίκων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβασή τους στα εμβολιαστικά κέντρα τη πόλης.
  • Να διεκδικήσει επαρκή χρηματοδότηση, προσωπικό και μηχανήματα, για την πολιτική προστασία ώστε να εξασφαλίζεται η συστηματική συντήρηση των δέντρων και όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.

Ν. Ιωνία, 18/2/2021

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ