ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Με καταδίκη της δημοτικής αρχής σφραγίστηκε η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την καταδίκη της δημοτικής αρχής σφραγίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Δεκέμβρη 2020

Με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης και τη δημοτική αρχή να απέχει, αδυνατώντας να υπερασπιστεί τη στάση της, υπερψηφίστηκε το ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με το οποίο καταδίκαζε τον αυταρχικό κατήφορο της δημοτικής αρχής που κορυφώθηκε από την αντιδημοκρατική απόφαση του  αντιδημάρχου Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδη, να αποβάλει αναίτια τον δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Π. Τσουκαλά, από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Αναλυτικά το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας:

Καταγγέλλουμε την υποδαύλιση της ομαλής, εύρυθμης και δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή.

Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Αρ. Χατζησαββίδη, να αποβάλει τον δημοτικό σύμβουλο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Π. Τσουκαλά, από συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική, αλλά και παράνομη απόφαση, καθώς δεν τεκμηριώνεται από το άρθρο 77 του ν. 4555/2018 για τη Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση 209/2011), τον οποίο αμφισβητεί ευθέως, παρά το γεγονός ότι καθορίζει τη λειτουργία ενός πολλαπλάσιου σε αριθμό οργάνου, ο οποίος δεν δίνει κανένα τέτοιο δικαίωμα αποβολής Δημοτικού Συμβούλου απο τον πρόεδρο, στερώντας του το δικαίωμα να ψηφίσει.

Η τακτική της δημοτικής αρχής να αποφεύγει να δίνει απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, να απαντάει στην τεκμηριωμένη κριτική που της γίνεται με ύβρεις, κατασυκοφάντηση συμβούλων, ειρωνεία, έπαρση και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, φανερώνει την αμηχανία της στην υπεράσπιση της χρεοκοπημένης της πολιτικής.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του λαού μας και δεν θα επιτρέψουμε να παραβιάζονται.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ