ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Να παρθούν μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών

Να παρθούν τώρα μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών

Να παρθούν τώρα μέτρα για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των μαθητών

Προς

Τη Δήμαρχο κα Θωμαϊδου Δέσποινα

Τους δημοτικούς συμβούλους

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπ. Παιδείας, μετά την επικοινωνιακή προσπάθειά τους να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται για τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό πρώτα των μαθητών και μετά των σχολείων, που αποδείχτηκε μεγάλη κοροϊδία, φαίνεται ότι δε σκοπεύουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

Ένα μήνα μετά την υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας των σχολείωνέχουν αφήσει τους εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία έμπρακτη στήριξη,να σηκώνουν μόνοι τους τη μεγάλη προσπάθεια να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους. Έχουν αφήσει γονείς και μαθητές να αγωνίζονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα λιγοστά και συνήθως ανεπαρκή μέσα που διαθέτει κάθε οικογένεια!

Στην τελευταία μάλιστα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι για την κάλυψη των αναγκών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους δήμους προτείνοντάς τους να δώσουν από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς τους έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές !!

Οι εκπαιδευτικοί, όλες αυτές τις μέρες, στηρίζουν τους μαθητές τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με όλα τα μέσα, πολλές φορές σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Ταυτόχρονα απαιτούν με αποφάσεις των σωματείων τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε τεχνικό εξοπλισμό, που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες των μαθητών τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μη συναινέσει στο κάλεμα της κυβέρνησης αλλά να στηρίξει τα αιτήμτα του εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος απαιτώντας από την κυβέρνηση:

  • Να εξασφαλίσει τώρα με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία της πόλης μας όλα τα αναγκαία μέσα: Εξοπλισμό (tablet ή laptop) και δωρεάν σύνδεση γρήγορου δωρεάν internet με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Παιδείας,με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ανταποδοτικά των Δήμων, που είναι μια ακόμη φορολόγηση του λαού μας, ούτε από ταμεία των σχολικών επιτροπών των οποίων τα έσοδα από τις κρατικές επιχορηγήσεις έτσι κι αλλιώς έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60-70%.

Καμία εμπλοκή ιδιωτών-χορηγών στον εξοπλισμό των σχολείων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε από το κράτος αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας: αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Απορρίπτουμε τη φιλεσπλαχνία, όλων εκείνων που με το ένα χέρι «χορηγούν» και με τα δύο αποζημιώνονται πλουσιοπάροχα από την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ