Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Όχι στο κλείσιμο της Εθνικής τράπεζας Περισσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απέναντι στην απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημα της στον Περισσό, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 7/12/2020 καταθέσαμε το παρακάτω ψήφισμα καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση:

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Η διαχρονική πολιτική των διοικήσεων των τραπεζών, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, έχει συρρικνώσει την τελευταία δεκαετία το δίκτυο των καταστημάτων κατά 50% και την απασχόληση κατά 34,3%.

Στη βάση αυτής της πολιτικής οι διοικήσεις έχουν αναγγείλει ότι θα κλείσουν 41 καταστήματα της «Εθνικής Τράπεζας» και 45 καταστήματα της «Τράπεζας Πειραιώς» σε όλη την Ελλάδα. Σε αντίστοιχο κλείσιμο καταστημάτων έχουν προχωρήσει και οι άλλες δυο «συστημικές» τράπεζες, η «Alpha Bank» και η «EUROBANK».

Ειδικά αυτή την περίοδο με αφορμή την πανδημία, με τα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, εν μέσω απειλών και αφόρητων πιέσεων, ωθούν στην ανεργία το τακτικό προσωπικό τους.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής κλείνει και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό το οποίο εξυπηρετεί εδώ και 30 χρόνια ένα μεγάλο μέρος των 30 χιλιάδων κατοίκων.

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε συνθήκες πανδημίας, εκτός από τους κινδύνους που θα δημιουργηθούν εξ αιτίας της αύξησης του συνωστισμού, θα δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα σε χιλιάδες συνταξιούχους, υπαλλήλους, μικροεπαγγελματίες κάτοικους του Περισσού οι οποίοι θα υποχρεωθούν να τρέχουν στο κεντρικό υποκατάστημα της Ν. Ιωνίας.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας εκφράζει τη διαφωνία του απέναντι στην απόφαση της διοίκησης της ΕΤΕ και απαιτεί να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (λόγω και του εκβιασμού της εθελουσίας εξόδου) αλλά και για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Περισσού.

Το δημοτικό συμβούλιο παίρνοντας υπόψη του τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, τις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα φορέων και σωματείων του Δήμου μας μέσα από τις οποίες διατυπώνονταν ανάλογα αιτήματα, κατέληξε ομόφωνα να εκφράσει τη διαφωνία του στο κλείσιμο του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος και να απαιτήσει από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ανακαλέσει την απόφαση της.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ