Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Πρωταγωνιστές της “απαξίωσης” του Δημ. Συμβουλίου είναι η Δημ. Αρχή της κας Θωμαΐδου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η Δημοτική Αρχή της Δημάρχου, κας Θωμαΐδου, εξέδωσε δελτίο τύπου για την αποχώρηση τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/2/2020 με τον βαρύγδουπο τίτλο: “Συνεχίζεται η απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου…” χαρακτηρίζοντάς την και ως ολίσθημα.

Η αλήθεια είναι ότι, από τότε που ανέλαβε η κα Θωμαΐδου πράγματι συνεχίζεται η ονομαζόμενη «απαξίωση» του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή την έχει απογειώσει.

Ο πραγματικός όμως λόγος «απαξίωσης» του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις διαχρονικά των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με τους νόμους “Καλλικράτη” και “Κλεισθένη”, που έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε “μακρύ χέρι” της κεντρικής διοίκησης (κυβέρνησης) για την προώθηση των σχεδιασμών του κεφαλαίου.

Οι νόμοι αυτοί αποδυναμώνουν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και δίνουν τη δυνατότητα σε ολιγομελή Όργανα, όπως η Οικονομική Επιτροπή, που η πλειοψηφία της διορίζεται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, να αποφασίζουν χωρίς να ελέγχονται από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εφαρμόζουν -όπως εσείς κα Θωμαΐδου- την αντιλαϊκή πολιτική. Σας δίνουν τη δυνατότητα να παίρνετε  αποφάσεις, παρά το ότι είστε μειοψηφία, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Αγαπητοί συνδημότες,

  • Πρωταγωνιστές της “απαξίωσης” του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η Δημοτική Αρχή της κας Θωμαΐδου, η οποία αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο Νόμος, ψήφισε όντας μειοψηφία (η δημοτική της παράταξη έχει μόλις 9 συμβούλους στους 41) τα αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τον προϋπολογισμό και το ισχνό τεχνικό πρόγραμμα, που εκτός όλων των άλλων δεν αντιμετωπίζει καν τις τεράστιες ελλείψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων στα σχολεία.
  • “Απαξίωση” του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να μην εφαρμόζεις τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, να αγνοείς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προέβλεπε το άμεσο σταμάτημα των εργασιών της κατασκευής του γκαράζ (Ο.Τ. 150 ) μέχρις ότου παρθούν μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων και  να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου, όχι μόνο την απόφαση αλλά και τις κινητοποιήσεις των γονιών που ζήταγαν την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, που προέβλεπε η σύμβαση για την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ.
  • “Απαξίωση” του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να αρνείσαι πεισματικά να συγκαλέσεις τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, να το συγκαλείς μετά από ενάμιση μήνα (!!!) και να έρχεσαι σε σύγκρουση με την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση και απαίτηση των γονιών, που κινητοποιούνται για να αντιμετωπιστεί άμεσα το οξύτατο πρόβλημα καθαριότητας των σχολείων. Να βάζεις σε κίνδυνο και πάνω από την υγεία των μαθητών, το κόστος των όποιων αναγκαίων μέτρων. Να μην παίρνεις μέτρα για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμων καθαριστριών για τα σχολεία.
  • Το χειρότερο όμως είναι να “απαξιώνεις” τα εργατικά δικαιώματα, με  μονομερείς και παράνομες αποφάσεις, για να στηρίξεις επιλογές ενάντια σε εργαζόμενους παρακάμπτοντας τα αρμόδια όργανα (βλ. ΟΠΑΝ, παραβίαση εφαρμογής Δικαστικής Απόφασης που δικαιώνει κατεκτημένα εργατικά δικαιώματα, Παραβίαση νόμου με την αποστολή της Νομικής Συμβούλου του Δήμου για την υπεράσπιση εργαζόμενου ενάντια σε άλλους εργαζόμενους του Δήμου κ.λπ.).

Με την αποχώρησή μας, λοιπόν, από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράσαμε την οργή μας απέναντι σε αυτήν την απαξιωτική στάση της δημοτικής αρχής.

Το  Δημοτικό Συμβούλιο και τα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ τα απαξιώνουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, και οι δημοτικές αρχές που τις εφαρμόζουν!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή 

Ν. ΙΩΝΙΑ, 3/3/2020

Διαβάστε ακόμα: Δήμος Ν. Ιωνίας: Συνεχίζεται η απαξίωση του θεσμού του Δημ. Συμβουλίου

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ