Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr 

Νέα Ιωνία, 29/10/2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Με πάσα τιμή και λαμπρότητα εορτάσθηκε το πρωί της Δευτέρας (28/10) η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με την Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων και ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Μητέρας, η τήρηση σιγής ενός λεπτού και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη συνέχεια, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στη Λεωφόρο Ηρακλείου και ιδιαίτερα στην πλατεία Σημηριώτη, προκειμένου να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητική παρέλαση. Τον τόνο στην παρέλαση έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα, ενώ πριν την έναρξη τις εντυπώσεις έκλεψε το χορευτικό τμήμα του ΟΠΑΝ με τους παραδοσιακούς χορούς.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις και κατά την ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι μια ευκαιρία για να βγάλουμε τα απαραίτητα ιστορικά συμπεράσματα και διδάγματα που θα μας καθοδηγούν στο δρόμο μας.  Ιδιαίτερα σήμερα που διάφορες καταστάσεις στη χώρα μας ή ευρύτερα στη γειτονιά μας, υπονομεύουν την ειρήνη, καταλύουν τη δημοκρατία και περιθωριοποιούν τον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι και οι προκλήσεις πολλές.  Είναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας και  της ομοψυχίας του Ελληνικού λαού. Ας αποδείξουμε ότι οι θυσίες για μια ελεύθερη Ελλάδα δεν πήγαν χαμένες. Ας σταθούμε λοιπόν σήμερα με ισχυρό αίσθημα ευθύνης αντάξιοι της ιστορίας μας.  Ας διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και ας τη μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τα μηνύματα της θυσίας των προγόνων μας».

Στις εκδηλώσεις στη Νέα Ιωνία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης και Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστας Κουλούρης, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κα. Ελένη Χατζή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κα. Ελένη Αλατσίδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Παναγιώτης Βλασσάς, ο Αντιδήμαρχος  Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας», κ. Νίκος Κουκουλάρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, κ. Ιωάννης Ιωάννου, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ, κα. Ελένη Γρίβα, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ιωάννης Κατσαγκόλης, η πολιτευτής, κα. Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου, η πολιτευτής, κα. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, εκπρόσωποι των πολιτιστικών σωματείων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ