Μαραθώνια η 25η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Νέας Ιωνίας (videos)

Σε «Μαραθώνιους», τείνουν να εξελιχθούν οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι οποίες είθισται να ξεκινούν πλέον τα απογεύματα της καθορισμένης ημέρας έναρξής τους και να ολοκληρώνονται (όταν ολοκληρώνονται και δεν συνεχίζονται άλλη ημέρα) τα ξημερώματα της επομένης, σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς αν εξυπηρετείται έτσι η ορθή λειτουργία του δημ. Συμβουλίου (οφείλει να σταματήσει η ανοχή του Προέδρου σ’ αυτό το φαινόμενο).

Μήνυση
Η συγκεκριμένη 25η Τακτική Συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (18/11), ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Κωνσταντίνο Κουλούρη, επιστολής του Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνη Καρβουνιάρη σχετικά με την αθώωση του από δικαστήριο, στο οποίο ήταν κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Όλγας Κατημερτζή.

Στη συνέχεια, υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Βασίλειου Καλογερόπουλου («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία») και Φώτη Τσομπάνογλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη») με θέμα το να δοθεί ή όχι ο λόγος στην κ. Κατημερτζή προκειμένου να σχολιάσει τη συγκεκριμένη αναγνωσθείσα επιστολή. Μετά από δεκάλεπτη αντιπαράθεση δόθηκε ο λόγος στην κ. Κατημερτζή, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Όντως η απόφαση για τον κ. Καρβουνιάρη ήταν αθωωτική. Το σκεπτικό του δικαστηρίου, που το ανέλυσε και ο εισαγγελέας, και πρέπει να ενημερώσουμε το Σώμα, ήταν ότι: Για τα δύο πρώτα αδικήματα έχει παρέλθει ο χρόνος που κατατέθηκε η μήνυση, γιατί έγιναν πριν από έναν χρόνο, και παραγράφησαν, και για το τελευταίο το θεώρησε σαν απλή δυσφήμηση και όχι συκοφαντική δυσφήμηση, όπως τον είχα κατηγορήσει, και απηλλάγη. Γι’ αυτό και αθωώθηκε, διότι δεν το θεώρησαν πολύ σοβαρό. Αυτή ήταν ακριβώς η απόφαση του δικαστηρίου.».Ερωτήματα Λαϊκής συσπείρωσης
Πρώτο ερώτημα
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με απαντήσεις σε τρία γραπτά ερωτήματα που είχε υποβάλει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», με το πρώτο ερώτημα να αφορά σε σοβαρά κτηριακά προβλήματα σε σχολεία του Δήμου, που εντάθηκαν με τις πρώτες βροχές, στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά ο επικεφαλής της, κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, ρωτώντας παράλληλα πως: «Τι μέτρα θα πάρετε για την άμεση αντικατάσταση των υλικών που έχουν προσβληθεί από τη βροχή; Τι ενέργειες θα κάνετε ώστε να διεκδικήσετε επαρκή χρηματοδότηση για την ουσιαστική λειτουργία και τον επαρκή εξοπλισμό των σχολικών κτηρίων;».

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Πάντως δεν είναι τα μόνα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν με την βροχόπτωση. Υπάρχουν και πολύ σοβαρότερα προβλήματα, και περίμενα ότι θα φέρετε και πιο σοβαρότερα θέματα. Τέλος πάντων, θα σας απαντήσω. Για το 1ο Δημοτικό δεν είναι πρόβλημα τώρα με τη βροχόπτωση. Είναι εδώ και δύο χρόνια. Υπάρχει χρηματοδότηση, υπήρξε χρηματοδότηση στον «Φιλόδημο» για μονώσεις των σχολικών μονάδων. Και, δυστυχώς, η εργολαβία, από ό,τι φαίνεται δεν έχει προχωρήσει όσο θα ‘πρεπε Είναι έργα τα Περιφέρειας. Επανειλημμένα προσπάθησα να συνεννοηθούμε. Ο εργολάβος έχει εξαφανιστεί. Είναι ένα άλλο κρούσμα μετά από την πεζογέφυρα και αυτό. Η Περιφέρεια έχει την αρμόδια ευθύνη. Και, βέβαια, θα κοιτάξουμε να δούμε πώς μπορούμε να το λύσουμε εμείς άμεσα αυτό. Ήδη έχω προσπαθήσει να δω πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε πολύ άμεσα. Πάντως, δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι θέμα της εργολαβίας. Και τονίζω ότι είναι θέμα της Περιφέρειας και δεν μπορούμε να πάμε σε άλλον εργολάβο.

Όσον αφορά το 6ο Νηπιαγωγείο: Το ότι δεν έχει έρθει οικίσκος, ούτε πάλι αρμόδιοι είμαστε εμείς. Όπως ξέρετε, αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Απορώ, όμως, γιατί θέλετε τον οικίσκο. «Κοντέινερ», δηλαδή. Εδώ κάνουμε τεράστια προσπάθεια να μην έχουμε «κοντέινερς». Και γι’ αυτό φτιάξαμε και δέκα νέα τμήματα.», προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κατιμερτζόγλου, ο οποίος της είπε χαρακτηριστικά πως: «Σοβαρολογείτε τώρα και με κοιτάτε και στα μάτια; Δεν είπα για κανέναν οικίσκο εγώ. Είχατε υποσχεθεί ότι θα βάλετε μία «προκάτ» αίθουσα για να μπορέσουν να στεγαστούν τα γραφεία και εκπαιδευτικό υλικό του συλλόγου διδασκόντων. Όχι για αίθουσα διδασκαλίας.».

Συνεχίζοντας η κ. Θωμαΐδου είπε μεταξύ άλλων πως: «Γι’ αυτό ακριβώς είπαμε να πάρουμε ένα «κοντέινερ», να ζητήσουμε, αλλά δεν είναι δική μας αρμοδιότητα το ότι δεν έχει έρθει το κοντέινερ ακόμα. ¨όπως δεν είναι αρμοδιότητα η συγκοινωνία, το πώς θα πηγαίνουν τα παιδιά. Είναι θέμα Περιφέρειας. Άρα, λοιπόν, το ξέρετε πολύ καλά πού είναι το πρόβλημα και πού πρέπει να απευθυνθούμε. Θα απευθυνθούμε, όπως έχουμε απευθυνθεί, να μην πω τώρα, από την αρχή που έχουμε ξεκινήσει. Το ξέρετε πολύ καλά εσείς αυτό.

Όσον αφορά τώρα το 7ο Νηπιαγωγείο που λέτε, πάλι η αρμοδιότητα είναι στην Περιφέρεια. Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν έχει φέρει τον εξοπλισμό. Και για να μπορέσουμε εμείς να το λειτουργήσουμε από 2 Σεπτεμβρίου το τμήμα, βρήκαμε εμείς οι ίδιοι εξοπλισμό από άλλα, να είναι καλά, κάτι βρεφονηπιακούς σταθμούς.».

Επίσης, επανερχόμενος ο κ. Κατιμερτζόγλου ανέφερε πως: «Εγώ ρώτησα τι μέτρα θα πάρετε.», για να λάβει την απάντηση της κ. Θωμαΐδου πως: «Σας εξήγησα.»,

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Όσο ήμασταν εμείς η εργολαβία ξεκίνησε από τον Μάιο. Και από ό,τι ξέρω μέχρι τέλη Αυγούστου συνεχιζόταν κανονικότατα. Τώρα, το ότι έχουν σταματήσει δεν το γνωρίζω. Άρα, η ευθύνη δεν πάει στην προηγούμενη, πάει σε σας.».

Δεύτερο ερώτημα
Ακολούθησε η συζήτηση για το δεύτερο ερώτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής να μην παραχωρήσει την πολυγωνική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας στις κομματικές οργανώσεις της Νέας Ιωνίας του Κ.Κ.Ε. για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τους.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κατιμερτζόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Εδώ πάρθηκε μία απόφαση, στο άκουσμα και μόνο ότι θα ζητήσουν την αίθουσα οι οργανώσεις του Κ.Κ.Ε. για την εκδήλωση, και πήρε απόφαση η Σχολική Επιτροπή ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσουν σε κανένα κόμμα τις σχολικές αίθουσες για οποιεσδήποτε εκδηλώσεις. Φοβούμενοι κιόλας μη τυχόν και το ζητήσει και η «Χρυσή Αυγή». Τώρα, άμα δεν ξέρουν να ξεχωρίσουνε τα κόμματα από τις εγκληματικές οργανώσεις, από τις δολοφονικές οργανώσεις, που δικάζονται ως οι τελευταίοι του Ποινικού Δικαίου, τουλάχιστον, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι: είναι επικίνδυνο να εξισώνεται αυτή τη στιγμή ένα κόμμα, που με τους αγώνες του, το αίμα του και τις θυσίες του έδωσε τα πάντα, τα καλύτερα παιδιά του, στην απελευθέρωση αυτού του λαού.», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Όσοι πραγματικά κάνουν τέτοιου είδους εξισώσεις, το λιγότερο που μπορώ να πω για τους ίδιους είναι πραγματικά ότι εμφορούνται από τέτοιες ιδέες ανάλογες, που έχει η «Χ.Α.».».

Απαντώντας στον κ. Κατιμερτζόγλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ελένη Αλατσίδου είπε πως: «Η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής είναι να μην δίνονται οι σχολικές αίθουσες σε κόμματα γενικότερα.», ενώ η κ. Θωμαΐδου αφού ανάφερε πως: «Θα απαντήσω γραπτά. Να σας απαντήσω γραπτά; Είναι καλά;», συνέχισε κάνοντας λόγο για ύπαρξη σχετικής νομοθεσίας, που δεν επιτρέπει την παραχώρηση σε κομματικές οργανώσεις χώρων σχολείων για εκδηλώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχουν άλλοι δημοτικοί χώροι που μπορούν να δοθούν.». Επίσης, στις παρατηρήσεις δημοτικών συμβούλων πως δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο σε ώρες μη λειτουργίας των σχολείων, ακόμη και στις επισημάνσεις πως και η ίδια έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη αίθουσα για προεκλογική της εκδήλωση, η κ. Θωμαΐδου αντιπαρήλθε των παρατηρήσεων. 

Τρίτο ερώτημα
Κατόπιν, συζητήθηκε η 3η ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς τη Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ., την Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου, καθώς και στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την κ. Σακκαλόγλου να λέει μεταξύ άλλων πως: «Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί την Επιτροπή  Ποιότητας Ζωής. Θα συζητηθεί εκεί, θα το δούμε και θα το συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση και ό,τι είναι σκόπιμο να γίνει θα γίνει.», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτη Τσουκαλάς αντέδρασε φωνάζοντας πως: «Μας κοροϊδεύετε. Να απαντάτε σ’ αυτά που σας ρωτάνε.»

Ο κ. Καναβός
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Μιλτιάδη Καναβό να ενημερώνει το Σώμα για μία προσφυγή που υπέβαλλαν προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο ίδιος μαζί με τον κ. Πανταγιά κατά συγκεκριμένης απόφασης προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως: «Αισθανόμαστε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο σαν ένα στάδιο νομιμοποίησης των αποφάσεών της. Εμείς κύριοι συνάδελφοι δεν θα συγχωρήσουμε οποιαδήποτε παραποίηση αποφάσεων μέσω της αλλοίωσης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δ.Σ.. Επειδή ανησυχούμε ότι το φαινόμενο αυτό θα εμφανιστεί ξανά και ίσως συχνά στο μέλλον, επισημαίνουμε στο Προεδρείο του Δ.Σ. ότι η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών των συνεδριάσεων θα πρέπει να συμφωνεί με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και όχι ενώ αποφασίστηκαν άλλα από το Δ.Σ., άλλα να δίνονται για έγκριση στην Περιφερειακή Διεύθυνση, αλλοιώνοντας έτσι τις αποφάσεις. Και για να γνωρίζουν ακριβώς οι συνάδελφοι θέλω να υπενθυμίσω ότι τόσο η Αντιδήμαρχος Παιδείας όσο και η Δήμαρχος παρανόμως μας πρότειναν, τόσο εμένα όσο και τον κ. Πανταγιά,  που ήμασταν οι δύο πρώτοι Διευθυντές στην κλίμακα αρχαιότητας, σε θέσεις αναπληρωτών, επιβάλλοντας αυθαίρετα ως τακτικά μέλη εκπαιδευτικούς της αρεσκείας τους. Μάλιστα, παρότι επίμονα ερωτήθηκαν απ’ όλη την αντιπολίτευση για τα κριτήρια αυτών των επιλογών τους ουδόλως απάντησαν, ούτε καν υποστήριξαν,  με κάποιο λογικό έστω επιχείρημα την επιλογή τους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν σέβονται θεσπισμένους κανόνες και νόμους, ότι λειτουργούν εκδικητικά, αφού μας πρότειναν στις θέσεις των αναπληρωτών, προκειμένου να υποβαθμίσουν τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση. Και, τέλος, δεν δίστασαν ως Δημοτική Αρχή να νοθεύσουν δημόσιο έγγραφο, και, συγκεκριμένα, την υπ’ αρίθμ. 299/21-10-2019 Πράξη του Δ.Σ.. Προέβησαν δε σ’ αυτή την ενέργεια με σκοπό να παραπλανήσουν την κρίση άλλων σχετικά με το γεγονός του αριθμού των μελών του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου: Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η νόθευση αυτού του δημόσιου εγγράφου συνίσταται στο ότι σκοπίμως αλλοιώθηκε έννοια του περιεχομένου, η οποία έγινε με την προσθήκη και την εξάλειψη λέξεων. Και φαίνεται ψευδώς ότι δήθεν οι προσφεύγοντες αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στην εν λόγω Επιτροπή ως τακτικά μέλη. Και σκοπός ήταν να παραπλανήσουν με τη χρήση αυτού του νοθευμένου εγγράφου, το Δ.Σ., την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τους δημότες της Νέας Ιωνίας.».

Ακολούθως, ο κ. Καναβός αναφέρθηκε στους λόγους που ωθήθηκε μαζί με τον συνάδελφό του να καταθέσουν τη συγκεκριμένη προσφυγή και συνέχισε τονίζοντας πως: «Τόσο εγώ όσο και ο κ. Πανταγιάς είμαστε πολύ μικροί για να δημιουργήσουμε εμπόδια στο έργο της Δημοτικής Αρχής, αν αυτό είναι δημιουργικό, έντιμο και δημοκρατικό. Είμαστε, όμως, αρκετά μεγάλοι για να έχουμε ένα ικανοποιητικό δείγμα γραφής για την πορεία των καινούργιων τοπικών μας αρχόντων και πάρα πολύ μεγάλοι για την προστασία της τιμής και της υπόληψής μας και της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας.».

Διάλογοι
Της καταγγελίας του κ. Καναβού ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Κωνσταντίνος Κουλούρης (Πρόεδρος Δ.Σ.): «Επειδή άκουσα κάποιες βαριές εκφράσεις: νόθευσης εγγράφου και αλλοίωση της αλήθειας, και επειδή είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταγγέλλετε, και επειδή ειλικρινά σας μιλάω αγνοώ όλο αυτό που λέτε, αλλά εσείς απευθύνεστε στο προεδρείο, μιας και το Προεδρείο είναι αυτό που κάνεις τις Πράξεις, σε πρώτη φάση θα σας πω ότι δεν θα «ορκιστώ» ή θα δώσω τον λόγο μας (γιατί για κανέναν δεν θα δώσω τον λόγο μου αν δεν το δω εγώ ο ίδιος), αλλά αφήνετε κάποιο υπονοούμενο και για το Προεδρείο και για τους υπαλλήλους; Φαντάζομαι, δεν ξέρω γιατί, ακόμα και η υπάλληλος εδώ είπε εκπλάγηκε . Δηλαδή, λέτε ότι το Προεδρείο έχει αλλοιώσει εσκεμμένα;».

Μιλτιάδης Καναβός: «Ε, βέβαια. Δεν έχετε παρά να πάρετε τα πρακτικά του Δ.Σ. και να τα συγκρίνετε με το απόσπασμα της απόφασης της συγκεκριμένης Πράξης. Πάρτε το και συγκρίνετέ το, να δείτε τι ειπώθηκε εδώ μέσα, ποιος έκανε πρόταση και γιατί, ποιος αρνήθηκε και γιατί. Εμείς κάναμε προσφυγή και δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να την ακυρώσουμε την Πράξη. Αλλά να ξέρετε κάτι κύριε Πρόεδρε, είμαι 16 χρόνια εδώ μέσα και δεν τόλμησε κανένας Δήμαρχος, κανένας Πρόεδρος, κανένας υπάλληλος να αγγίξει τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, σταματήστε το αυτό. Και επειδή υποψιάζομαι ότι δεν είναι η μόνη Πράξη, υπάρχουν κι άλλες, και επιφυλάσσομαι γι’ αυτό στο μέλλον, αυτό θέλουμε να το σταματήσετε. Δεν αισθάνομαι ότι είμαστε εδώ μέσα για να παίζουμε.».

Κωνσταντίνος Κουλούρης: «Κύριε Καναβέ, επειδή είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι κατηγορίες που εξαπολύεται, και επειδή κι εγώ έχω 37 χρόνια στο Δημόσιο, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την ακεραιότητά μου. Δεύτερον, ως Προεδρείο, και αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων μου, δεν αμφισβητείται τίποτα απ’ ό,τι έγινε. Και αν υπάρχει υπονοούμενο, θα ήθελα να είναι πιο ξεκάθαρο, είτε ως προς το πρόσωπο του Προέδρου, είτε ως προς το πρόσωπο των υπαλλήλων, μιας και τα Πρακτικά τα πήρατε κ. Καναβέ από την Υπηρεσία, εν αγνοία μου κ. Καναβέ.».

Μιλτιάδης Καναβός: «Σας αφορά αυτό;».

Κωνσταντίνος Κουλούρης: «Μας αφορά. Βεβαίως.».

Βασίλειος Καλογερόπουλος («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»): «Ήθελα να πω στον κ. Καναβό, ότι αυτό συνιστά μία καταγγελία, η οποία είναι πάρα πολύ σοβαρή. Και επειδή είμαι δικηγόρος, και όχι κρατικοδίαιτος, άπτεται της Ποινικής Δικαιοσύνης. Όμως, όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργούμε εδώ και εγώ αντιλαμβάνομαι, γιατί έχω διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ., τι έχει γίνει. Και κατά πάσα πιθανότητα αυτό έχει γίνει: Στη μεταφορά των πρακτικών από την υπάλληλο εκεί να υπήρξε κάποιο λάθος. Δεν πρόκειται να το συνεχίσουμε το θέμα. Εάν ήσασταν κ. Πρόεδρε αντιπολίτευση και εμείς ήμασταν συμπολίτευση, θα ζητούσατε, όπως έχετε κάνει, η παράταξή σας, και κατά το παρελθόν, να πάνε τα Πρακτικά στον Εισαγγελέα μαζί με αυτή την επιστολή του κ. Καναβού. Εμείς δεν το ζητάμε αυτό.».
Κωνσταντίνος Κουλούρης: «Να τα πάει και με μεγάλη μου χαρά. Από εμένα κ. Καλογερόπουλε, και το λέω καθαρά, κανένα πρόβλημα.».

Άλλα ερωτήματα
Ακολούθως, ο κ. Καναβός, απουσία του επικεφαλής της παράταξής του κ. Μανούρη για προσωπικούς λόγους, έθεσε ορισμένα ερωτήματα, ανάμεσα στα οποία υπήρξαν ερωτήματα για τον τομέα καθαριότητας στον Δήμο, ρωτώντας μεταξύ άλλων πως: «Μαζεύονται τα ογκώδη αντικείμενα από τον Δήμο;», «Τι γίνεται με τα οργανικά απόβλητα, τα οποία δεν έχουν μαζευτεί για τουλάχιστον 15 ημέρες από την Αλσούπολη;», «Αν βάζετε συμβατικά απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση και αν τα οργανικά απόβλητα καταλήγουν στη χωματερή και όχι στο εργοστάσιο. Και ποιος δίνει τις εντολές;» και, τέλος, ρώτησε πως: «Θα φροντίσετε την πόλη μας να γίνει καθαρή και πώς σκοπεύετε να το κάνετε;».

Απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Καναβού, η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κ. Σακκαλόγλου είπε πως: «Αν θέλετε, μπορούμε να σας απαντήσουμε γραπτώς σε όλες τις ερωτήσεις. Αν θέλετε και κάποιες να τις συζητήσουμε τώρα. Ίσως όμως είναι καλύτερα να απαντήσουμε σε όλες.».

Όμως, μετά από την παρατήρηση του κ. Βασίλειου Χριστοδούλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη») πως: «Άρα, να μην κάνουμε Δημοτικό Συμβούλιο. Να ρωτάει ο καθένας και να του απευθύνεστε γραπτώς.», η κ. Σακκαλόγλου είπε μεταξύ άλλων πως: «Για την ανακύκλωση όλοι μας είμαστε ευαισθητοποιημένοι και ξέρουμε ότι αν λειτουργήσει σωστά θα έχει πολύ μεγάλα οφέλη για τον Δήμο μας και για το περιβάλλον και για τους δημότες μας, που μπορούν να μπουν και κάποιοι όροι που να τους βοηθάνε στα ανταποδοτικά τους. Γιατί όπως γνωρίζω από την Υπηρεσία, οι καφέ κάδοι δεν λειτουργούν. Λειτουργούν ως κάδοι απορριμμάτων κανονικά. Δηλαδή, κάποιες φορές τα πηγαίνουνε εκεί που πρέπει να πάνε και να μην τους δέχονται και να επιστρέφουν, με αποτέλεσμα να είναι δώρον άδωρον, οπότε να γίνεται μέσα εκεί κανονικά η αποκομιδή. Δεν έχει ενημερωθεί ίσως σωστά ο κόσμος. Θα ενημερωθεί όμως. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενημερωθεί.» και ακόμη αναγνώρισε το πρόβλημα για τα ογκώδη απορρίμματα λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα το συζητήσουμε για την αντιμετώπισή του.».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την υποβολή ερωτήσεων και άλλων δημοτικών συμβούλων, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με επόμενο σχετικό ρεπορτάζ.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ