Ματαίωση του φεστιβάλ «Ηράκλεια 2020 – τιμή στη Γεωργία Βασιλειάδου»

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Στ. Καραγιώργη 2, Ηράκλειο Αττικής, 14121
2132000102-106
pressirakleio@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ματαίωση του φεστιβάλ «Ηράκλεια 2020 – τιμή στη Γεωργία Βασιλειάδου», λόγω των ανησυχητικών εξελίξεων της επιδημιολογικής κατάστασης.

Τη ματαίωση του φετινού κεντρικού πολιτιστικού φεστιβάλ της πόλης, Ηράκλεια 2020, αποφάσισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα στο μέτωπο της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για το διάστημα από 2 έως 6 και 13 Σεπτεμβρίου, όπως πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, μουσική και εικόνες, τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις προτιμήσεις. Φέτος δε τα Ηράκλεια θα ήταν αφιερωμένα στην Ηρακλειώτισσα, αξέχαστη ηθοποιό, Γεωργία Βασιλειάδου, ενώ μέσα από τις εκδηλώσεις τους θα στήριζαν το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Όμως τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του ιού, ιδίως στην Αττική, δεν επιτρέπουν συναθροίσεις τέτοιου όγκου, όπως αυτές που είναι σίγουρο ότι θα είχαν τα Ηράκλεια 2020.

«Για εμάς που οργανώσαμε, δουλέψαμε, τρέξαμε για τα φετινά Ηράκλεια είναι λυπηρό να αναγκαζόμαστε να ανακοινώνουμε πως, τελικά, δεν θα μπορέσουμε να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας όσα όμορφα τους είχαμε ετοιμάσει. Είχαμε προγραμματίσει να τους προσφέρουμε 6 ημέρες γεμάτες μουσική και χρώματα, αναμνήσεις και αισιοδοξία, ιδίως σε αυτό τον καιρό που τα έχουμε τόσο ανάγκη. Παράλληλα, σκοπεύαμε να στηρίξουμε τους Έλληνες καλλιτέχνες που και αυτοί χειμάζονται τη δύσκολη αυτή περίοδο, όπως εκείνοι είναι πλάι μας μέσα από την τέχνη τους όταν και εμείς τους έχουμε ανάγκη. Όμως, μπροστά στην υγεία των συνανθρώπων μας, σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο παρά την ασφάλειά τους. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να ρισκάρουμε να μαζευτούμε τόσοι πολλοί – γιατί ξέρω ότι θα ήμασταν πολλοί – σε αυτή την περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία των Ηρακλείων και να ευχηθώ σύντομα να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Εμείς θα είμαστε ξανά εδώ να διοργανώσουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα», το μήνυμα της Μαίρης Ιγγλέση, εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τον Πολιτισμό.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ