Μαθήματα μεικτής τετράφωνης χορωδίας στην Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Περισσός, 3 Οκτωβρίου 2020

Ανοικτή Πρόσκληση

Γεια σας!
Ήρθα για να σας δείξω ο ίδιος την οδό ονείρων
……………..
Εδώ σ’αυτόν τον δρόμο γεννιόνται ….
τα όνειρα τόσων παιδιών
…………..
Κι όταν δεν ονειρεύονται – τραγουδούν

Ιχνηλατώντας την οδό των ονείρων μας, με σύντροφο τη μουσική και την ποίηση, όπως εύστοχα σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης, η  Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων Μεικτής Τετράφωνης Χορωδίας για Ενήλικες.

Καλούμε, τα μέλη μας, τις φίλες και φίλους μας να αποτελέσουν τα βασικά πρόσωπα, τους οδοδείκτες σε αυτό το ταξίδι στο πέλαγος της μουσικής έκφρασης και δημιουργίας!!!

Κάθε Τρίτη 17:00 – 18:20 στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό.

Ο καταξιωμένος συνεργάτης, μουσικός και μαέστρος κ. Πέτρος Μήτσου είναι ο  καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας!

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 13 Οκτωβρίου 2020, ΩΡΑ 17:00 π.μ.

Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με ευλάβεια.
Μένουμε ασφαλείς και υγιείς.
Μένουμε στην Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας!

Για πληροφορίες και εγγραφές: 697 904 78 01, enosiroumeliotonionias@yahoo.gr f/c ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 

Λίγα λόγια για το μαέστρο μας.

Ο Πέτρος Μήτσου γεννήθηκε στη Λευκάδα. Από πολύ μικρή ηλικία η ενασχόληση του με τη μουσική και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό ήταν έκδηλη καθώς ξεκινά τα πρώτα μαθήματα θεωρίας και πράξης στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, σπουδάζει τα βαρύτονα μουσικά όργανα (τρομπόνι-ευφώνιο) και συμμετέχει σε πολιτιστικά σωματεία του τόπου.

Οι μουσικές και χορευτικές του επιρροές γύρω από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το χορό ξεκινούν από νωρίς καθώς το οικογενειακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα ο πατέρας του (Ανδρέας Μήτσου) διατελεί επί σειρά ετών χοροδιδάσκαλος και καθηγητής βυζαντινής μουσικής. Ταυτόχρονα φοιτά στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας όπου και διακρίνεται στα έγχορδα μουσικά όργανα (μαντολίνο-πρώτο πανελλαδικό βραβείο) και στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας (σπουδές σε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα) ενώ ενισχύει τη τοπική κουλτούρα και παράδοση του νησιού σε όλες της τις εκφάνσεις(χορωδίες, μαντολινάτες, τραγούδι-χορό-μουσικά όργανα). Σε ηλικία 18 ετών εισάγεται στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Σχολή Νομικών –Οικονομικών – Πολιτικών Επιστημών) με κατεύθυνση Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές.

Έτσι βρισκόμενος στην Αθήνα για προπτυχιακές σπουδές μελετά παράλληλα τα παραδοσιακά πνευστά όργανα (γκάιντα, τσαμπούνα, ασκομαντούρα, καβάλι, ζουρνά) δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους τόσο εντός Ελλάδος αλλά και εκτός, με κύριο δάσκαλο του τον διεθνούς φήμης καθηγητή γκάιντας και διευθυντή της κρατικής ορχήστρας τη Σόφιας, Ιvan Kostov.

Παράλληλα αποτελεί μέλος ποικίλων χορευτικών ομάδων-σωματείων (χορευτική ομάδα παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, Ένωση Ποντίων Σουρμένων, Σύλλογος Κρητών Αργυρούπολης, Νέα Χορωδία Λευκάδας…) όπου και γαλουχείται στο εύρος του ελληνικού παραδοσιακού χορού και της μουσικής. Ολοκληρώνοντας τις προπτυχιακές του σπουδές συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία” και τις οποίες ολοκληρώνει με διπλωματική εργασία που φέρει το τίτλο: “Θρακιώτικη και Βουλγάρικη γκάιντα: Συγκριτική μελέτη και επιτόπια έρευνα”.

Συνεχίζει έως σήμερα την έρευνα και προσφορά στη παράδοση και τη λαογραφία ως υποψήφιος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Παράλληλα παρακολουθεί σειρά ποικίλων σεμιναρίων γύρω από την κινησιολογία, ελληνική λαογραφία και ανθρωπολογία του χορού και διδάσκει σε πλείστους πολιτιστικούς συλλόγους των Αθηνών παραδοσιακό χορό και μουσική επί σειρά ετών(Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης, Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, Λύκειον των Ελληνίδων Λιβαδειάς).

Επιπροσθέτως πραγματοποιεί έρευνα και συστηματικές μελέτες για τη διάδοση και καταγραφή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και των χορών με κύριο πεδίο εξειδίκευσης και έρευνας τα Επτάνησα και τη Στερεά Ελλάδα(έρευνα πεδίου σε Επτάνησα-Λευκάδα-Αγρίνιο Αιτωλ/νιας). Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και χοροδιδασκάλους εντός και εκτός Ελλάδας ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην Unesko, στο ιστορικό θέατρο “Δόρα Στράτου”, στο Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας και σε παγκόσμια και διεθνή φεστιβάλ. Αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της νέας γενιάς ερευνητών- μουσικοδιδασκάλων, μουσικών- καλλιτεχνών της ελληνικής μας παράδοσης και εργάζεται με σεβασμό και μεράκι για αυτή. Σήμερα διδάσκει μαθητές που επιθυμούν να γνωρίσουν τα παραδοσιακά πνευστά(γκάιντα, τσαμπούνα, ζουρνά, φλογέρα) και έγχορδα (μαντολίνο – κιθάρα) μουσικά όργανα, το τετράφωνο τραγούδι, τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Τέλος διατελεί έως σήμερα καλλιτεχνικός διευθυντής-μαέστρος της μικτής τετράφωνης χορωδίας του Λυκειου των Ελληνίδων Αθηνών και της μαντολινάτας- χορωδίας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης, της χορωδίας της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος καθώς και των μουσικών συνόλων αυτής(μικτή τετράφωνη χορωδία, παιδική χορωδία, συμφωνική μαντολινάτα, μουσικό σύνολο κανταδόρων).

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ