Με απεργία απαντά το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο νέο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση

ΑΘΗΝΑ 15-1-2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ.002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ μετά από συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα και προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο νέο έγκλημα που σχεδιάζεται στην κοινωνική ασφάλιση την ημέρα της κατάθεσής του στη Βουλή. Η κυβέρνηση εξήγγειλε το άνοιγμα του «νέου» ασφαλιστικού, που μόνο νέο δεν είναι. Είναι παλιό και δοκιμασμένο. Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Έρχεται να πατήσει στο ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Όταν ακούμε για εξορθολογισμό και για δικαιότερη κοινωνική ασφάλιση, γνωρίζουμε ότι εννοούν νέα θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων, περισσότερο αίμα, νέες θυσίες προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το πρώτο θύμα θα είναι οι επικουρικές συντάξεις οι οποίες η κυβέρνηση τις χαρίζει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Στην ουσία και αυτός ο νόμος έρχεται να απαλλάξει εκ’ νεόυ το κράτος και τους εργοδότες από την υποχρέωση τους στη κοινωνική ασφάλιση προκειμένου να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, δηλαδή να κάνουν ακόμα πιο φθηνή την εργατική δύναμη.

Με το συγκεκριμένο σύστημα θα ξέρεις τι θα πρέπει να πληρώσεις αλλά δεν θα γνωρίζεις τι θα λάβεις, αφού τα χρήματα που θα καταβάλλονται θα τζογάρονται από τους «επενδυτές» δηλαδή από τα αρπακτικά στα χρηματιστήρια, αδιαφορώντας για τυχόν χρεωκοπίες. Kαι τέτοια κρούσματα χρεωκοπίας έχουμε δει πολλά.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι σοβαρό και μας ενδιαφέρει όλους μας. Κοινωνική Ασφάλιση  δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι  οι κοινωνικές παροχές, η ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, τα εργατικά ατυχήματα κ.λ.π. Ειδικά σε εμάς στους ΟΤΑ είναι σε εξέλιξη μεγάλες ανατροπές όσο αφορά τα Βαριά και Ανθυγιεινά που είναι κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να πάρουν απόφαση για απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το συγκεκριμένο έκτρωμα στη βουλή. Να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι. Με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις αλλά και με κάθε άλλη μορφή συνεχίζουμε την ενημέρωση όλων των συναδέλφων. Να πάρουν φωτιά τα δημαρχεία, τα αμαξοστάσια και όλες οι άλλες υπηρεσίες, να μην  υπάρχει εργαζόμενος που δεν θα έχει ενημερωθεί για το νέο έγκλημα που ετοιμάζουν στη Κοινωνική Ασφάλιση.

Παλεύουμε για:

  • Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
  • Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.
  • Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογένειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
  • Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ