“Με Δύναμη και Προοπτική βάζουμε σε πρώτο πλάνο τα παιδιά μας!”, της Χ. Παπαηλιοπούλου

Με Δύναμη και Προοπτική βάζουμε σε πρώτο πλάνο τα παιδιά μας!

Μιλώντας για την πόλη μου σκέφτομαι τον μέλλον της, το αύριο. Ένα αύριο που την δεδομένη στιγμή το περιβάλλει ένα πέπλο θλίψης και εγκατάληψης. Διότι δεν δημιουργήθηκαν ποτέ υποδομές και έργα για το μέλλον της πόλης, τα παιδιά μας.

Ούσα μητέρα, λοιπόν, ενός 7χρονου παιδιού, ασχολήθηκα με τις παιδικούς σταθμούς το ΚΕΒΡΕΦΟ, εκπρωσοπώτας για δυο χρόνια τους γονεις και τρία χρόνια την παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» και μέσα από αυτή την εμπειρία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τις βασικές ελλείψεις.

Θέλουμε ασφαλείς παιδικούς σταθμούς
Το ΚΕΒΡΕΦΟ αποτελεί ένα κομμάτι ζωτικής σημασίας του Δήμου μας με μεγάλη και αξιόλογη παράδοση. Η παρούσα δημοτική αρχή κατά την πολυετή θητεία της δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην συντήρηση και στον εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών. Πάρα πολλές φορές ειχε γίνει επισήμανση για την ακαταλληλότητα συγκεκριμένων εγκαταστέων και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές, χωρίς όμως να μπορούν να τεκμηριώσουν με κανένα τρόπο προσπάθεια για εύρεση εναλλακτικής λύσης. Τώρα που δεν μπορούν να πάρουν άδεια για δύο σταθμούς, στο παρά πέντε βρήκαν λύση για τον ένα και ο άλλος μάλλον θα κλείσει. Όλα αυτά υπάρχουν καταγεγραμμένα στα πρακτικά.

Η «Δύναμη Προοπτικής» και εγώ προσωπικά, δίνουμε προτεραιότητα στη παιδεία και αγωνιζόμαστε για τις ασφαλείς δομές και επιμορφωτικά σεμινάρια για τα παιδιά μας. Βασική μας επιδίωξη είναι να γίνει υποχρεωτική η προσχολική αγωγή προκειμένου να ενταχθούν οι παιδικοί σταθμοί στο Υπουργείο Παιδείας, να κοπούν τα τροφεία και να μην απαιτείται μοριοδότηση. Επιπλέον, μπορούμε να διεκδικήσουμε την παράλληλη στήριξη για παιδιά που το έχουν ανάγκη, καθώς και να υπάρχουν δομές δημιουργικής απασχόλησης ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες.

Όλα αυτά για να συμβούν χρειάζεται η πλήρης συνεργασία του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς. Γι’ αυτό και χρειάζονται τα σωστά άτομα, στις σωστές θέσεις, χωρίς σύννεφα κακοδιαχείρισης, αλλά με όραμα, σχέδιο και διάθεση προσφοράς.

Χριστίνα Παπαηλιοπούλου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας
Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ