Με ενημέρωση για τον θηλασμό συνεχίστηκαν οι «ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 19»

Το πρωί της Πέμπτης (28/11), οι «Ημέρες Υγείας 2019», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, ξεκίνησε με μία αξιέπαινη δράση ευαισθητοποίησης των καταστηματαρχών της πόλης σχετικά με την πιστοποίηση χώρων όπου οι μητέρες θα μπορούν να θηλάζουν σε ασφαλές περιβάλλον τα βρέφη τους.

Ενημέρωση για τον θηλασμό
Έτσι, μαίες, επισκέπτριες υγείας, φοιτήτριες μαιευτικής, καθώς και μητέρες με τα παιδιά τους, αφού συγκεντρώθηκαν στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο, με επικεφαλής τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου, ξεκίνησαν μία άκρως εποικοδομητική (εκ του τελικού θετικού αποτελέσματος) περιήγηση σε καταστήματα και χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, ενημερώνοντας τους υπεύθυνούς τους σχετικά με την ιδιαίτερη αυτή δράση και τα κοινωνικά πλεονεκτήματά της.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα μας, η Μαία M.Sc του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας, κ. Άννα Σεχίδου, δήλωσε χαρακτηριστικά για τη συγκεκριμένη ενημερωτική προσπάθεια πως: «Το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τις συναδέλφους της 1ης και της 2ης Τ.ΟΜ.Υ. της πόλης μας, συμμετέχουμε στην καμπάνια που κάνει εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο Υγείας δια μέσου του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού, προκειμένου να υπάρξουν χώροι πιστοποιημένοι φιλικοί προς τα βρέφη και τον μητρικό θηλασμό. Και εμείς συμμετέχουμε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας, και επί τόπου πιστοποιούμε τα καταστήματα, τα οποία μπορεί να είναι χώροι εστίασης, φαρμακεία κ.τ.λ., όπου θα βρεθεί κάποια μητέρα. Θέλουμε περιβάλλοντα ήρεμα, άκαπνα, που να προσφέρουν μία διακριτικότητα, και σαφώς υποστήριξη. Δηλαδή, θέλουμε από τους καταστηματάρχες, από τους υπεύθυνους των χώρων αυτών, να είναι φιλικοί και υποστηρικτικοί. Το σημαντικό είναι να υπάρχει το ενημερωτικό σήμα στους χώρους αυτούς. Σήμερα, η συγκεκριμένη δράση γίνεται στο πλαίσιο της «Ημερών Υγείας 2019», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας.».

Εκπαίδευση στη φαρμακευτική αγωγή
Παράλληλα, από το πρωί της ίδιας ημέρας μέχρι αργά το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία σημαντική ενημερωτική δράση, κατά τη διάρκεια της οποίας το ενδιαφερόμενο κοινό πληροφορήθηκε τα πάντα σχετικά με την εκπαίδευση στη συμμόρφωση της φαρμακευτικής αγωγής, τον τρόπο με τον οποίο μετριέται σωστά η αρτηριακή πίεση, και ακόμη παρακολούθησαν ένα ενδιαφέρον βίντεο, μαθαίνοντας όλες τις ενδεδειγμένες πράξεις για την ακριβή μέτρηση του σακχάρου, καθώς και σχετικές καθημερινές συμβουλές. Επίσης, δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να λειτουργεί ως φάρμακο για τον ανθρώπινο οργανισμό, και ακόμη πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με τον εμβολιασμό και τα χρόνια νοσήματα.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στις ενημερωτικές δράσεις της ημέρας συμμετείχαν ενεργά ο Γενικός Ιατρός κ. Νικόλαος Κολλιντζάς, η Παθολόγος κ. Ειρήνη Φιλιππάκη, η Νοσηλεύτρια κ. Μαρία Δημουλά, οι επισκέπτριες Υγείας κ.κ. Δήμητρα Κοντοβά και Χαρά Πλιατσκίδου, καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Κατερίνα Δημητράκη.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ