Με επιτυχία η 12η αιμοδοσία εθελοντών σχολείων της Νέας Ιωνίας

Αιμοδοσία, μια πράξη προσφοράς ζωής προς τον συνάνθρωπο. Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών των σχολείων της Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων διοργάνωσαν την 12η εθελοντική αιμοδοσία στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου & 6ου ΓΕΛ στον Περισσό (14/10), λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό.

Η εφημερίδα μας, στηρίζοντας διαχρονικά την συγκεκριμένη δράση, επισκέφθηκε το σχολείο και συνομίλησε με τις υπευθύνους της αιμοδοσίας  κ.κ. Δέσποινα Τσιπά και Μαρία Ζαχουδάνη, οι οποίες μας είπαν ότι λόγω του ιού αυτή η αιμοδοσία γίνεται μόνον κατόπιν ραντεβού και σε συνεργασία με το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων. «Σήμερα η αιμοδοσία κρίνουμε ότι είναι επιτυχής με συμμετοχή πολλών νέων αιμοδοτών. Αρκετοί παλαιοί αιμοδότες μας, και έχουμε πολλούς σταθερούς, δεν προσήλθαν σήμερα επειδή ήδη έχουν δώσει αίμα αλλού, μιας και είχαμε ακυρώσει λόγω της πανδημίας την προηγούμενη αιμοδοσία», μας είπαν.

Στην ερώτησή μας ποιοι είναι κυρίως οι αιμοδότες, οι διοργανώτριες μας ενημέρωσαν ότι είναι κυρίως παλιοί μαθητές και σημερινοί φοιτητές ,καθώς και γονείς μαθητών. «Στην προηγούμενη μάλιστα αιμοδοσία είχαν συμμετάσχει με την έγκριση των γονέων τους και μαθητές-τριες της Γ’ Λυκείου κάτι που δεν επιδιώξαμε σ’ αυτήν για λόγους προστασίας όλων», μας είπαν χαρακτηριστικά. Οι συνομιλήτριές μας δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένες από την επιτυχία της αιμοδοσίας και μας ενημέρωσαν ότι συνήθως συλλέγονται μέχρι 50 φιάλες αίμα από 50-60 αιμοδότες. Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνονται δωράκια που κατασκευάζουν οι διοργανωτές, ενώ πάντα υπάρχει ένας πλούσιος μπουφές, (εκτός της συγκεκριμένης αιμοδοσίας για λόγους ατομικής προστασίας).

Οι κυρίες Δέσποινα Τσιπά και Μαρία Ζαχουδάνη, ευχαριστούν μέσω της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr  τις επιχειρήσεις – χορηγούς της αιμοδοσίας που πάντα και με προθυμία προσφέρουν ότι είναι απαραίτητο για την διοργάνωσή της.

Παναγιώτα Τζώρτζη – Ευγενία Εμμανουηλίδου

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here