Με επιτυχία η αιμοδοσία των εθελοντών των σχολείων της Νέας Ιωνίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (19/2), στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας, η 11η Εθελοντική Αιμοδοσία που συνδιοργανώθηκε από τους Εθελοντές Αιμοδότες των σχολείων του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια συνέδραμε για ακόμη μία φορά επιστημονικό προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διασφαλίζοντας στο ακέραιο την τήρηση των κανόνων καλής πρακτικής για την προστασία των εθελοντών αιμοδοτών.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ

Μιλώντας στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ, η υπεύθυνη της αιμοδοσίας κ. Δέσποινα Τσίπα δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Οι εθελοντές αιμοδότες των σχολείων της Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων κάνουμε αυτή την προσπάθεια με στόχο να καλύψουμε τις μελλοντικές ανάγκες σε μονάδες αίματος τόσο των εθελοντών αιμοδοτών, όσο και των συγγενών τους εάν για κάποιον λόγο χρειαστούν αίμα, και ευελπιστούμε να τη διευρύνουμε ακόμη περισσότερο και σε άλλα πλαίσια.».

Επίσης, η Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Νέας Ιωνίας και υπεύθυνη και αυτή της αιμοδοσίας, κ. Μαρία Ζαχουδάνη, μας δήλωσε πως: «Για άλλη μια φορά κάνουμε την αιμοδοσία μας, που είναι η ενδέκατη στη σειρά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε την ανταπόκριση του κόσμου, που έρχονται και ξαναέρχονται. Είναι πάρα πολύ ωραίο αυτό που γίνεται από τους μαθητές της 3ης Λυκείου, που έρχονται από μόνοι τους και μας ρωτάνε πότε θα έχουμε αιμοδοσία και πώς μπορούν να έρχονται. Έχουμε πάντα καινούργιους αιμοδότες. Έχουμε και σταθερούς παλιούς αιμοδότες. Γενικά, έχουμε κόσμο που μας αγαπάει, μας έχει μάθει και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του εθελοντισμού, που έχουμε δημιουργήσει από το 2015.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ