Με λαϊκό γλέντι ολοκληρώθηκαν οι “Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής & Θεάτρου” στη Νέα Ιωνία

Με λαϊκό γλέντι, τραγούδια και χορό, ολοκληρώθηκαν για 5η συνεχόμενη χρονιά οι «Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής και Θεάτρου», που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το βράδυ της Τετάρτης (31/7), εκατοντάδες Ιωνιώτες και Ιωνιώτισσες κυριολεκτικά κατέλαβαν κάθε ελεύθερο χώρο στο υπέροχο Άλσος Παλαιολόγου, στη Νέα Ιωνία, σε μια αποχαιρετιστήρια για το καλοκαίρι μουσική εκδήλωση, αποζημιώνοντας με το παραπάνω όλες και όλους όσοι παραβρέθηκαν.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και υπεύθυνος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Γεωργούδης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε για έναν σύντομο χαιρετισμό ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης και Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, κ. Σπύρος Αμανατίδης, ο οποίος είπε πως: «Ως συνήθως λέω λίγα λόγια, δεν λέω πολλά. Οπότε, δεν θα σας κουράσω. Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε κι αυτό το καλοκαίρι της πολιτιστικές εκδηλώσεις: «Βραδιές Κινηματογράφου, Μουσικής και Θεάτρου 2019» στο πανέμορφο κατά τα άλλα Άλσος Παλαιολόγου. Εμείς, ως Ο.Π.Α.Ν., επιδιώξαμε και φροντίσαμε ώστε οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, όπως και όλες οι άλλες που διοργανώνουμε, που πραγματοποιήσαμε όλα αυτά τα χρόνια,  να είναι ποιοτικές, να μας προβληματίζουν, να συζητιούνται και, γενικώς, να πληρούν τις προϋποθέσεις για ουσιαστική ψυχαγωγία, αλλά και για μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη ανθρώπινη επικοινωνία∙ στοιχείο του Πολιτισμού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε, και το αποτέλεσμα ήρθε μόνο του. Ο ενθουσιασμός του κόσμου, οι παραινέσεις για επανάληψη των εκδηλώσεων, που φέτος κλείσαμε πέντε χρόνια, και που υποκειμενικά, φυσικά, αλλά για μας που τα δώσαμε όλα, πετυχημένα χρόνια, η αύξηση χρόνο με τον χρόνο των αριθμών των θεατών ήταν η απάντηση ότι αυτό που στήσαμε βρήκε ανταπόκριση.».


Επίσης, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε και σε ορισμένα στατιστικά στοιχεία, ενδεικτικά του διαρκώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος του Ιωνιώτικου κοινού για τον συγκεκριμένο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, λέγοντας πως: «Στα πέντε χρόνια συνολικά κάναμε 52 κινηματογραφικές βραδιές, πάντα με ελληνικό κινηματογράφο, και οι μισές από αυτές ήταν ντοκιμαντέρ. Κάναμε δέκα μουσικές βραδιές, καλή ώρα όπως η σημερινή, και, δυστυχώς, ένα θέατρο μόνο. Ο αριθμός των θεατών όλα αυτά τα χρόνια ξεπέρασε τους 8000. Επειδή εγώ έχω το συνήθειο να μετράω: παραπάνω είναι, παρακάτω δεν είναι. Όλοι εμείς, εμφανείς και αφανείς, που δουλέψαμε και γι’ αυτόν τον φετινό κύκλο εκδηλώσεων, σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφες και ξέγνοιαστες διακοπές και να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την παρουσία σας όλα αυτά τα χρόνια. Εάν κέρδισε ο Πολιτισμός, κερδίσαμε όλοι μας.» και ολοκλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Και τελειώνοντας, ευχόμαστε και ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή να διατηρήσει αυτή την πολιτιστική όαση στον Δήμο μας.  Καλές διακοπές, καλή ακρόαση.».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργούδης ανέγνωσε το «βαρύ» βιογραφικό του σημαντικότατου μουσικού κ. Μάκη Μαυρόπουλου και αμέσως μετά ξεκίνησε η όμορφη μουσική βραδιά με την ορχήστρα του προαναφερόμενου βιρτουόζου του μπουζουκιού, αποτελούμενη από εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές, να αποδίδει με μοναδικό τρόπο δεκάδες από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια, ανεβάζοντας το κέφι και δημιουργώντας τις πλέον κατάλληλες συνθήκες για χορό, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ