Με μεγάλη συμμετοχή τα drive through rapid tests στη Νέα Ιωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή τα drive through rapid tests στη Νέα Ιωνία

Με τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) από κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Συνολικά, διενεργήθηκαν 317 rapid test σε οδηγούς αυτοκινήτων, δικύκλων και ποδηλάτων, από τα οποία προέκυψε ένα (1) θετικό κρούσμα (0,32%) που αφορά άνδρα 42 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΟΔΥ πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά από τις 23 μαζικές δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν εκείνη την ημέρα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στο σημείο του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος του parking στο Δημοτικό Στάδιο «Ίκαρος», παραβρέθηκε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παναγιώτης Βλασσάς, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΟΔΥ για τη συνεργασία μας και ιδίως τους ανθρώπους στις Κινητές Ομάδες Υγείας που παραμονή Χριστουγέννων βρέθηκαν στην πόλη μας για να ανιχνεύσουν τους πολίτες της Νέας Ιωνίας. Τα αποτελέσματα των δειγμάτων, μας χαροποίησαν ιδιαίτερα, αποδεικνύοντας ότι οι συμπολίτες μας τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και μετακινούνται με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ευχαριστούμε επίσης τη Δημοτική Αστυνομία μας για τον συντονισμό της διαδικασίας, αλλά και για την πολύτιμη συμβολή της, όλο αυτό το διάστημα, στη τήρηση των μέτρων στην πόλη μας. Παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση, συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ελπίδα να πάρουμε σύντομα τις ζωές μας πίσω».

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ