Με όμορφες δράσεις γιορτάστηκε η «Ημέρα Οδηγισμού» από το τμήμα Καλογρέζας

Με ένα όμορφο πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) – Τοπικό Τμήμα Καλογρέζας γιόρτασε την «Ημέρα Οδηγισμού», διοργανώνοντας μια σπονδυλωτή εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μια γειτονιά, μια ιστορία», που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (9/11), στην Πλατεία Αναπήρων, στην Καλογρέζα.

Δεκάδες παιδιά ηλικίας 5-14 ετών, μαζί με τους μεγαλύτερους συνοδούς τους, για αρκετές ώρες έγιναν μια μεγάλη παρέα, γνώρισαν τον Οδηγισμό, έπαιξαν, τραγούδησαν και υλοποίησαν ενδιαφέρουσες δημιουργικές δράσεις, όπως ευφάνταστες ανθοφυτεύσεις κ.τ.λ. (Σημ.: Δυστυχώς, τη μεθεπόμενη κιόλας ημέρα πληροφορηθήκαμε πως αρκετές από τις δημιουργίες των παιδιών είχαν καταστραφεί), και ακόμη έκαναν καίριες οικολογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν όλοι μαζί τη δική τους ιδανική γειτονιά.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Στο πλαίσιο των υπέροχων αυτών δράσεων μιλήσαμε με την έφορο του Τοπικού Τμήματος Καλογρέζας, κ. Παναγιώτα Μιμίκου, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Σήμερα, είναι η Ημέρα Οδηγισμού∙ είναι μία ημέρα που τη γιορτάζουμε την πρώτη εβδομάδα κάθε Νοεμβρίου, ανάλογα με το πότε πέφτει Σάββατο ή Κυριακή. Είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται από τα κεντρικά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, και η λογική του είναι με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τις αξίες του Οδηγισμού στον κόσμο, να γίνουμε ακόμα πιο γνωστοί και να μπούμε στη διαδικασία μέσα από το βιωματικό παιχνίδι να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να προσφέρουν στον τόπο. Το πρόγραμμα που δουλεύουμε φέτος λέγεται: «Μια γειτονιά, μια ιστορία» και πρόκειται για το περσινό πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού, που δεν καταφέραμε να το δουλέψουμε. Επομένως, είπαμε να το κάνουμε φέτος. Η λογική της δράσης αυτής είναι να μάθουμε κάποια τραγούδια που έχουν να κάνουν με τη γειτονιά και τις αξίες της παλιάς γειτονιάς, να παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια και μετέπειτα να προσφέρουμε στον τόπο, προσθέτοντας κάποια λουλούδια στα παρτέρια της πλατείας μας.».

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ