Με παραδοσιακό γλέντι ολοκληρώθηκαν οι “Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού”

Με ένα παραδοσιακό γλέντι, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Νέας Ιωνίας και οι μικρασιατικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (19/10) στην Πλατεία «Παναιτωλίου», στην Αλσούπολη, παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις του Ιωνιώτικου θεσμού με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού».

H κ. Θωμαΐδου
Την εκδήλωση χαιρέτισε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία είπε μεταξύ άλλων πως: «Σας ευχαριστώ που σε κάθε πρόσκλησή μας είσαστε εδώ και μας βοηθάτε με την αγάπη και τη στήριξή σας. Θέλω να προσφωνήσω όλα τα σωματεία, που βρίσκονται ανάμεσά ας, γιατί αυτοί είναι και φιλοξενούμενοι και προσκεκλημένοι και αγαπημένοι.».

Συνεχίζοντας, η κ. Θωμαΐδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στην τελική εκδήλωση των Ιωνικών Ημερών Τέχνης και Πολιτισμού 2019, στο παραδοσιακό γλέντι των συλλόγων της πόλης μας. Ανταμώνουμε όλοι μαζί, κουβαλώντας από άκρη σε άκρη την Ιστορία της χώρας μας, όλοι ενωμένοι, Δημοτική Αρχή, σύλλογοι και φορείς, με κοινό στόχο και σκοπό την αγάπη για τη Νέα Ιωνία μας, την Ελλάδα και τα ήθη και τα έθιμά μας, την παράδοση και τον Πολιτισμό μας.», και ακόμη επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να πιστεύω ότι σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες Τέχνης και Πολιτισμού οι δημότες μας απήλαυσαν όμορφες δραστηριότητες και συγκινητικές εκδηλώσεις για κάθε ηλικία, παραστάσεις, εκθέσεις, παιχνίδια, χοροί και σύνθημα: «Οι πρόσφυγες, που έκαναν τις γειτονιές μας να ανθίσουν.», θέλοντας να μνημονεύσουμε τους Μικρασιάτες προγόνους μας, οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τα χώματα και τα σπίτια τους και ήρθαν σε αυτά τα μέρη τα αγαπημένα μας, και στάθηκαν όρθιοι και μεγαλούργησαν, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου μας και όλης της Ελλάδας. Γι’ αυτό και θέλω να σας πω με σιγουριά ότι του χρόνου όλοι μαζί θα διοργανώσουμε έναν θεσμό αντάξιο της ιστορίας του τόπου μας. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, την αγάπη, τη συνεργασία.», ενώ ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό της λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Πολιτισμός για μας σαν Δημοτική Αρχή δεν είναι μόνο γλέντια και χοροί. Ο Πολιτισμός μας βρίσκεται παντού. Ακόμα και εδώ, σ’ αυτόν εδώ τον χώρο, στους δημόσιους χώρους και το προσεγμένο πράσινο, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα νοικοκυρεμένα σπίτια και κτήρια, στον διάλογο, στην πρόσβαση, στο περιβάλλον, στον σεβασμό προς όλους εσάς, παντού. Και εμείς επενδύουμε στον Πολιτισμό και ξεκινήσαμε από το αγαπημένο Παναιτώλιο, για το οποίο ευελπιστούμε να γίνει μία κοιτίδα Πολιτισμού και Πνεύματος για τη Νέα Ιωνία και τους κατοίκους της.».

Αμέσως μετά, το γλέντι ξεκίνησε με χορούς που παρουσίασαν μέλη του Παραδοσιακού Χορευτικού Εργαστηρίου του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, συνεχίστηκε με τα χορευτικά τμήματα συλλόγων της πόλης και ολοκληρώθηκε με λαϊκό πρόγραμμα και τη χορευτική συμμετοχή πολλών από τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέας Ιωνίας και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη προοπτικής», καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της Νέας Ιωνίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος κ. Σακκαλόγλου.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ