Με περίπατο ξεκίνησαν οι “Ημέρες Υγείας” στον Δήμο Νέας Ιωνίας

Ξεκίνησαν οι ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 2019, ένας πρωτοποριακός θεσμός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του δήμου μας, που φέτος συμπληρώνει το δεύτερο έτος. Κυριακή πρωί (24/11) στο κτίριο της Κοινωνικής υπηρεσίας, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, συγκεντρώθηκαν στελέχη της Κοινωνικής υπηρεσίας και ομάδα εθελοντών. Μαζί τους κατά τη διάρκεια όλης της δράσης η ΙΟΝΙΑΝΕΤ που υποστηρίζει τον θεσμό ως χορηγός επικοινωνίας. Τους εθελοντές καλωσόρισε η Διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Ν. Ιωνίας κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου η οποία εξήγησε τον σκοπό της δράσης «να περπατάμε για να ήμαστε υγιείς και σωματικά ενεργοί» και εξήρε την προσφορά των εθελοντών  στο θεσμό.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές περιδιάβηκαν κεντρικούς δρόμους, επισκέφθηκαν τα πολυσύχναστα Καφέ της πόλης μας, διένειμαν ενημερωτικά έντυπα και προσκαλούσαν τους ενδιαφερομένους να παρευρεθούν στις «Ημέρες Υγείας» για να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα προληπτικής ιατρικής και να ωφεληθούν από σειρά δωρεάν εξετάσεων που γίνονται στο πλαίσιό τους.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική, ενώ οι εθελοντές απόλαυσαν τον πρωινό τους περίπατο στο ηλιόλουστο πρωινό και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τη συμβολή τους στα προγράμματα Υγείας του δήμου μας.

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Η εφημερίδα μίλησε με εθελόντριες της δράσης οι οποίες μας δήλωσαν, η κ. Σταθεροπούλου: σκοπός μας να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να φροντίσει την Υγεία του, στέλνουμε ένα μήνυμα υγείας», η κ. Μπρόλιου: συμμετέχουμε για πρώτη φορά στη σημερινή δράση με σκοπό να προτείνουμε σε όλους να περπατάνε, η κ. Μπουζιώλη: συμμετέχουμε στις Ημέρες Υγείας για 2η χρονιά με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να εφαρμόσει της συμβουλές του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας όπου προσφέρθηκε στους εθελοντές υγιεινό κέρασμα.

Συμμετοχές
Οι συμμετέχοντες ήταν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Ν. Ιωνίας,  η Διευθύντρια κα Φωτεινή Παπαδοπούλου, ο Προϊστάμενος προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας κ. Μιχάλης Σουρμελής, οι υπάλληλοι κα Δέσποινα Μαλαφέκα και κ. Λυκούργος Μυτιληναίος.

Από τον Ο.Π.Α.Ν. συμμετείχε η κα Νεκταρία Πατσιά, από  την 1η Τ.ΟΜ.Υ. η κα Ελένη Μπουζιώλη, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (τοπικό παράρτημα), οι κυρίες Μαρία Σταθεροπούλου και Δήμητρα Κωστάκη και από τον Σύλλογο Καππαδοκών Ν. Ιωνίας η κ. Μπρόλιου.

Οι «ΗΜΕΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 2019» συνεχίζονται μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. (Δείτε εδώ το πρόγραμμα)

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ