“Με ποιούς όρους η πολιτική αντιπαράθεση;”, γράφει ο Βασ. Μαγκαναδέλλης

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ;

Επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων, καταστροφή εκλογικών περιπτέρων, καταγγελίες για επικάλυψη αφισών, φέιγ βολάν εναντίον υποψηφίου δημάρχου, συνθήματα στην επαγγελματική στέγη έτερου υποψηφίου δημάρχου, όλα αυτά τα είδαμε τις δύο τελευταίες μέρες να συμβαίνουν στην πόλη μας λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Σταθερά και ξεκάθαρα οφείλουμε να τα καταδικάσουμε με πρώτους απ’ όλους τις δημοτικές παρατάξεις και τα πολιτικά κόμματα. Ο λόγος απλός, παραβιάζουν βίαια το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ενημέρωση, βασικό στοιχείο της δημοκρατίας.

Δέχομαι την αντιπαράθεση ακόμη και τη σκληρή, αλλά επώνυμα, όχι το βράδυ κρυφά στο σκοτάδι. Αντιπαράθεση με επιχειρήματα και η βία δεν είναι επιχείρημα είναι το όπλο των δυνατών εναντίον των αδυνάτων. Η ιδεολογικοποίηση της βίας για «καλό σκοπό» οδηγεί στις σύγχρονες κοινωνίες στη σκλήρυνση των κατασταλτικών μέτρων και στον περιορισμό των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να μιλήσουμε για τα ζωτικά προβλήματα της πόλης μας κι αν χρειάζεται αντιπαράθεση να γίνει, αλλά με όρους και προϋποθέσεις.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ