Με πολιτικά μηνύματα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”

Παρά το γεγονός πως την ίδια περίπου ώρα ήταν προγραμματισμένη η κεντρική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα, την Παρασκευή (24/5) το βράδυ πολλοί φίλοι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της οδού Π.Π. Γερμανού στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να ακούσουν την κεντρική ομιλία του νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό, όπως είπε, έργο που πραγματοποίησε ο Δήμος στη θητεία του και κάλεσε σε δημοκρατική και προοδευτική εγρήγορση ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και όσους τον εκπροσωπούν στη Ν. Ιωνία, μη παραλείποντας να αναφερθεί σε καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές συγκεκριμένων υποψήφιων της αντιπολίτευσης.


Η κ. ΑΘΥΜΑΡΙΤΟΥ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Αναλυτικότερα, την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος κ. Φιλίππα Αθυμαρίτου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Σας καλωσορίζουμε στην αποψινή συγκέντρωση της παράταξής μας «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση, τον δικό μας Ηρακλή, τον Ηρακλή των μεγάλων έργων, των κοινωνικών αγώνων, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.», κι ακόμη χαιρετισμό απεύθυναν οι εκπρόσωποι της νεολαίας και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» κ.κ. Στέλιος Τσαλίκης και Ερικέτη (Έρρικα) Μπούκα.

Ο κ. ΓΚΟΤΣΗΣ
Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως: «Την Κυριακή έχουμε τριπλές εκλογές, που η κάθε μία έχει τη δική της σημασία για την πατρίδα μας και την ίδια την πόλη μας. Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλη σημασία η συμμετοχή όλων μας στην εκλογική διαδικασία, η συμμετοχή όλων μας για να επιλέξουμε αυτούς που νομίζουμε ότι θα παλέψουν για το μέλλον μας, αυτούς που εγγυώνται την πορεία προς τα εμπρός. Ιωνιώτισσες, Ιωνιώτες, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή συγκέντρωσή μας. Πιστεύω πως είναι μια ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την παράταξή μας, για να συνεχίσουμε μαζί και πάλι την πορεία προς τα εμπρός. Η παρουσία σας στη σημερινή συγκέντρωση πιστεύω ότι επιβεβαιώνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτόν που οδηγεί και εδραιώνει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του Δήμου μας. Αυτόν τον δρόμο που οδηγεί τα βήματά μας να συνεχίσει η Νέα Ιωνία να είναι μια ανθρώπινη και δημιουργική πόλη. Να συνεχίσει η πόλη μας, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να παραμείνει όρθια. Αγωνιζόμαστε ο δικός μας ο Δήμος να είναι Δήμος των πολλών. Αγωνιζόμαστε να αποκαθιστούμε αδικίες, να επουλώνουμε τις πληγές της κρίσης, να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και να μην παραχωρούμε ιδιοκτησίες και λειτουργίες του Δήμου σε ιδιώτες και σε ιδιωτικά συμφέροντα. Στεκόμαστε μπροστά σας με καθαρό βλέμμα για όσα έχουμε πράξει με ευθύνη και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, με παρακαταθήκη τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες της παράταξής μας. Στεκόμαστε μπροστά σας με καθαρό βλέμμα γιατί αντιμετωπίσαμε την οικονομική κρίση, τα μνημονιακά μέτρα που έπληξαν εισοδήματα, τις δραματικές περικοπές κατά 65% στα έσοδα του Δήμου λόγω των μνημονιακών περικοπών και τη φτωχοποίηση εργαζομένων και επαγγελματιών με μοναδικό γνώμονά μας τη στήριξη των κατοίκων και των οικογενειών που η κρίση τους χτύπησε περισσότερο.».

Στη συνέχεια, ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε αναλυτικά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τόσο για τον οικονομικό, τον κοινωνικό, τον αθλητικό και τον πολιτιστικό τομέα, όσο και για τον τομέα των τεχνικών έργων για την ανάπτυξη της πόλης, γνωστοποιώντας τόσο τα ολοκληρωμένα όσο και τα εν εξελίξει έργα στον Δήμο, κι ακόμη προανήγγειλε την κατασκευή κολυμβητηρίου -με πισίνα 50 μέτρων, εξέδρες και βοηθητική παιδική πισίνα- και την κατασκευή ενός μικρού κλειστού γυμναστηρίου στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου.

Επίσης, ο κ. Γκότσης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον αθέμιτους, παράνομους και ύπουλους τρόπους για να εξασφαλίσουμε ψήφους. Δεν εκβιάσαμε και δεν υποσχεθήκαμε δουλειές. Δεν τάξαμε αργομισθίες στους υπαλλήλους και στους εργαζόμενους του Δήμου. Δεν χρησιμοποιήσαμε διευθύνσεις και ηλεκτρονικές διευθύνσεις απ’ τις χιλιάδες που διαθέτουμε (από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Κατασκήνωση, την Καλοκαιρινή Απασχόληση κ.λπ.) για να στείλουμε σταυρωμένα ψηφοδέλτια. Καταγγέλλουμε σε όλους τους Ιωνιώτες -και ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους- την απαράδεκτη, παράνομη χρησιμοποίηση των μαθητικών καταστάσεων του 3ου και του 5ου Λυκείων της πόλης μας απ’ τους ίδιους τους Λυκειάρχες, που είναι υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Μανούρη, για την αποστολή σταυρωμένων ψηφοδελτίων των συγκεκριμένων Λυκειαρχών. Αναρωτιέται κανείς πού πήγε η προστασία των προσωπικών δεδομένων, που πήγε το ήθος των Λυκειαρχών απέναντι στους μαθητές και στους γονείς τους.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Προσκαλούμε σε μια ενότητα όλων των συμπολιτών μας, που εκτιμούνε το μεγάλο κοινωνικό μας έργο, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που εγγυούμαστε, την αντίστασή μας στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Απευθυνόμαστε, όμως, και στον κόσμο της αποχής, κατανοώντας την απογοήτευσή του, κατανοούμε ότι ζητά νόημα και προοπτική, που δεν εμπιστεύεται τα ωραία λόγια, που είναι αυθεντικός και θυμωμένος, και του λέμε: Η παραίτηση δεν είναι λύση. Ανοίγει τον δρόμο σε ολέθριες επιλογές απ’ αυτούς που επιβουλεύονται τις δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις μας. Είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί για μια νέα νίκη. Γιατί η Νέα Ιωνία θα παραμείνει δημοκρατική, προοδευτική, κοινωνική, ενάντια σε όσους από τις δημοτικές παρατάξεις τάζουνε νεοφιλελεύθερες συνταγές για την πόλη μας, υποστηριζόμενοι από κόμματα που βούλιαξαν τη χώρα, εξαθλίωσαν μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας, τσάκισαν τους επαγγελματίες, μείωσαν το Α.Ε.Π. κατά 25%, εκτίναξαν την ανεργία στο 30%, οδήγησαν 500.000 κυρίως νέους στο εξωτερικό, κούρεψαν κατά 40% τις συντάξεις, προχώρησαν σε κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ξετίναξαν τα δημόσια ταμεία, οργίασαν μέσα στη διαφθορά και στη διαπλοκή, αυτούς που κουτσούρεψαν τη δημοκρατία και τις κατακτήσεις του λαού μας, ανοίγοντας την πόρτα στην ακροδεξιά εκτροπή. Σας καλώ όλες και όλους σας, με τις όποιες επιφυλάξεις, με την εποικοδομητική κριτική σας να συμμετάσχετε όχι μόνο στον προεκλογικό μας αγώνα, όχι μόνο να ψηφίσετε τον συνδυασμό μας, αλλά να συμμετάσχετε και μετά στο έργο για μια Νέα Ιωνία ανθρώπινη και αναπτυξιακή. Με αυτά τα αισθήματα συνέπειας και τόλμης, ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης που μας έχετε δείξει. Η νίκη την Κυριακή θα είναι η νίκη της παράταξής μας, η νίκη της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία».».

Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ