Με πολύ κέφι η πίτα της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Την πίτα της έκοψε η «Ένωση Ρουμελιωτών Ν. Ιωνίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου στον Περισσό (09/02), παρουσία πολλών μελών και φίλων της σε συνδυασμό με ένα παραδοσιακό γλέντι.

Παρούσα και η μεικτή τετράφωνη Χορωδία της Ένωσης η οποία απέδωσε εξαιρετικά ένα  εορταστικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του κ. Μήτσου.

Κοπή πίτας – Ευχές
Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς π. Βασίλειος Παλιούρας και π. Γεώργιος Κατσαούνης, ενώ ευχές έδωσαν και έκοψαν κομμάτι η Δήμαρχος και επικεφαλής της «Δύναμης Προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαϊδου, ο επικεφαλής της «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο π. Θεόκλητος Μέντης, οι δάσκαλοί της Ένωσης κ. Πέτρος Μήτσου, κ. Έλενα Πετροπούλου και κ. Μαρία Μπελεφάντη.

Ο κ. Ραφτόπουλος
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε, « Από το βήμα αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ, με αφορμή την έναρξη των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και αμέσως μετά για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής, και πάλι στο σημαίνοντα ρόλο των συνεργασιών, των συνεργειών και της δικτύωσης στις οποίες είμαστε προσηλωμένοι όσο ποτέ. Εμείς πιστεύαμε και το έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι μπορεί η πόλη αυτή, μπορούμε όλοι να βρίσκουμε το δρόμο των συμπράξεων σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα και την ιστορική διαδρομή κάθε σωματείου. Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε κάθε Σωματείο της πόλης μας για συνέργεια σε τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα πολιτιστικά εγχειρήματα και δρώμενα».

Νέα πρωτοβουλία – Βραβεύσεις
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η άμεση πρώτη σύγκλιση της ομάδας «Από το Μωριά στη Ρούμελη», μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας «για να ανταμώσουν οι Πελοποννήσιοι της πόλης μας, ώστε συμπράττοντας με εμάς να παράξουμε πολιτισμό», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε Ρουμελιώτες δημοσιογράφους.

Παρουσίες
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν πέραν των όσων αναφέρθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Γκέλυ Σακκαλόγλου, Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, οι Πρόεδροι του ΚΕΒΡΕΦΟ κ. Ελένη Γρίβα και του ΟΠΑΝ κ. Γιάννης Ιωάννου, η Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ κ. Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, εκπρόσωποι φορέων και πολλές αντιπροσωπείες Συλλόγων Ρουμελιωτών.

(το παραπάνω κείμενο στηρίχτηκε σε σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης Ρουμελιωτών που λάβαμε).

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ