Με πολύ κέφι η εξόρμηση του τοπικού παραρτήματος της Αντικαρκινικής στην Γαλάζια ακτή

Κυριακή 28 Ιουνίου, μια ωραία ηλιόλουστη μέρα. Η μεγάλη παρέα – μέλη και φίλοι – του τοπικού Παραρτήματος της  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (ΕΑΕ) συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά για να γιορτάσουν τη ΖΩΗ, τον ερχομό μιας νέας περιόδου με λιγότερο φόβο και άγχος, να αφήσουν πίσω τους, χωρίς να ξεχαστούν, τη σκληρή εποχή της πανδημίας που όλοι βιώσαμε. Άλλωστε η Αντικαρκινική, τα μέλη και οι φίλοι της έχουν μάθει να κοιτούν κατάματα τον φόβο και να τον νικούν.

Το διοικητικό συμβούλιο, οι εθελόντριες και οι φίλοι του Παραρτήματος της ΕΑΕ Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδελφείας – Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.), συναντήθηκαν στον πολύ όμορφο χώρο της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΚΤΗΣ στον Σχινιά, όπου απόλαυσαν το μπάνιο τους σε μια εξαιρετική παραλία, γεύτηκαν εδέσματα, διασκέδασαν και συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν σε μια ωραία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των δράσεων του 1ου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα η εθελόντρια και δερματολόγος κα Κατερίνα Γεωργοπούλου ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την ηλιακή ακτινοβολία και τις βλαβερές συνέπειές της στο δέρμα, καθώς και τα μέτρα προστασίας. Επίσης η οφθαλμίατρος κα Χαρά Λινάρδη ενημέρωσε για το πως μπορούμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά, τώρα το καλοκαίρι, τα μάτια μας από τον δυνατό ήλιο. Και οι δυο γιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις, ενώ το φαρμακείο της κας Περγαντά πρόσφερε δείγματα αντηλιακής προστασίας.

Ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι το έργο της Αντικαρκινικής και του τοπικού παραρτήματος θα συνεχιστεί, διαρκώς θα υποστηρίζεται και θα καλύπτει όλους όσους έχουν την ανάγκη του. Το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας έχει ένα ιερό σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη, την ψυχολογική και θεραπευτική υποστήριξη των πασχόντων συνανθρώπων μας. Στελεχώνεται από εθελοντές και επιστήμονες (γιατρούς, ψυχολόγους και διατροφολόγους) και υποστηρίζεται από ένα άξιο Δ.Σ με την καθοδήγηση της έμπειρης προέδρου  κας Βέτα Γεωργιάδου. Η αποδοχή των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται και η αναγνώριση του έργου του είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

Ρεπορτάζ: Αγγελική Σαρηγιάννη
Φωτό: Ελένη Βιτάκη

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ