Mε τα χρώματα κρύβετε την γύμνια σας σε έργα κ. Θωμαΐδου

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την λογική πλέον των εφημερίδων και των διαδικτυακών τους τόπων που ουσιαστικά αναπαράγουν τα δελτία τύπου του καθενός που πουλά την πραμάτεια του. Βεβαία για να λέμε και την αλήθεια, η κα. Θωμαϊδου από την στιγμή που εκλέχτηκε επικεφαλής του Δήμου Νέας Ιωνίας, αυτό και μόνο αυτό το έργο έχει να επιδείξει που συνοψίζεται στον τίτλο ” Βρακί δεν έχει ο κ**** μας, γαρίφαλο στ’ αυτί”.

Ως κάτοικος αυτού του Δήμου λοιπόν θα σας αναφέρω μερικά από τα ζητήματα που ΔΕΝ έχει ασχοληθεί η κα. Θωμαϊδου και μερικά από αυτά που όχι άπλα ήταν απέναντι στους πολίτες, αλλά έκανε και ξεκάθαρο ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η προσωπική επικοινωνιακή της εικόνα.

Η κα. Θωμαϊδου λοιπόν δεν έχει ασχοληθεί στο ελάχιστο καταρχάς με την καθαριότητα. Των καδών, των δρόμων και κυρίως των σχολειών. Κάδοι βρώμικοι, σπασμένοι, γεμάτοι σκουπίδι και μπόχα. Δρόμοι που καθαρίζονται όσο μπορούν οι ελάχιστοι οδοκαθαριστές με αποτέλεσμα να βλέπεις παντού διάσπαρτα σκουπίδια. Στα πεζοδρόμια, στα λούκια, στα φρεάτια και το κυριότερο στα πάρκα. Πάρκα και ελεύθεροι δημόσιοι χώροι με μηδενική συντήρηση που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι οι βαμμένες με πλαστικό χρώμα (χρώμα καρναβάλι στις περισσότερες περιπτώσεις) μπετονένιες βάσεις στα παγκάκια.

Όσο για τα σχολεία… Θα μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία από το 4ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται διπλά στην σταθμό του ηλεκτρικού. Πριν την έναρξη της πανδημίας, ο σύλλογος γονέων κάνει πολλαπλές διαμαρτυρίες στο Δήμο για την έλλειψη καθαρίστριας τις ώρες λειτουργιάς του σχολείου. Η απάντηση της αντιδημάρχου? Έτσι γίνεται σε όλη τη χώρα, δεν έχουμε προσωπικό, περιμένουμε τα 6μηνα του ΟΑΕΔ και εγώ μανά είμαι και τα ξέρω. Καλημέρα σας και περαστικά σας. Σε συνεχεία, καθότι είπαμε να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά μας δεν είναι υπερβολικά, όταν μας λένε ότι οι τουαλέτες μετά το 1ο διάλλειμα  δεν πλησιάζονται από τη βρώμα και ότι πολλές φορές είναι πλημμυρισμένες, κάναμε αυτοψία πάνω από 2 φορές και διαπιστώσαμε την άθλια κατάσταση στην οποία καλούνται τα παιδιά μας να κάνουν την ανάγκη τους. Πήραμε φωτογραφίες και κάναμε επώνυμη καταγγελία στην αρμοδία υγειονομική υπηρεσία. Το αποτέλεσμα? Οι κύριοι της υπηρεσίας να βγάλουν πόρισμα ότι όλα είναι λαμπίκο! Πως? Προφανώς και δεν εξηγείται διαφορετικά, γιατί ήρθαν σε επικοινωνία με την διεύθυνση του σχολείου και/ή τον Δήμο και πριν την αυτοψία καθάρισαν τις τουαλέτες εις γνώση σίγουρα του κ. διεθυντή.

Έτσι αντιμετωπίζουν η κα. Θωμαϊδου και ο διευθυντής του 4ου δημοτικού, φίλα προσκείμενος στην παράταξη της Δήμαρχου και διορισμένος από αυτή στη σχολική επιτροπή, τα παιδιά μας που στεγάζονται σε σχολείο που έχει χτιστεί το 1929 και το οποίο, το μόνο που έχει να δείξει σαν σχολική μονάδα είναι τις φωτογραφίες με τα παιδιά των προσφύγων του 1922 που μαθήτευσαν εκεί. Γιατί το σχολείο μας, όπως και άλλα δημοτικά της Ιωνίας, δεν έχει ούτε καν ζωντανά χρώματα όπως τα σκαλιά της φωτογραφίας του άρθρου. Έχει εξωτερικές τουαλέτες, ένα τσιμεντένιο προαύλιο χωρίς κανένα παιχνίδι, προκάτ αίθουσες, υπόγειες αίθουσες, έλλειψη χωρών εκδηλώσεων και γυμναστικής, έλλειψη σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής πάσης φύσεως, κακό αερισμό, άθλια παράθυρα που μπάζουν νερά (παρακαταθήκη του προηγούμενου Δήμαρχου κ. Γκότση που σε τίποτα δεν διαφέρει από την κα. Θωμαίδου και που ούτε τα πεζούλια δεν έβαφε). Η κατάσταση αυτή δεν άλλαξε ούτε και τον καιρό της πανδημίας φυσικά (και ας κοκορεύεται και η κα. Κεραμέως που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βγάζει φιρμάνια προς πολίτες και Δήμους και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας ). Στον Δημο δε, υπάρχει κτίριο στο οποίο στεγάζεται το πρωί δημοτικό σχολείο , το βράδυ ΕΠΑΛ και η καθαρίστρια καθαρίζει μόνο στο ενδιάμεσο διάστημα. Και εκεί έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα με την υγειονομική υπηρεσία σύμφωνα με γονέα του εκεί συλλόγου γονέων! Άθλιοι όλοι τους!

Όταν σε συνέχεια αυτών, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από συλλόγους γονέων του Δήμου μας, η κα. Θωμαϊδου, εκτός από το να υπονοήσει ότι μόνο παγκάκια βαμμένα θα δείτε και τίποτε άλλο, κάλεσε και την αστυνομία να εποπτεύει τους συγκεντρωμένους γονείς. Ξέρει πολύ καλά σε τι άθλιες συνθήκες κάνουν μάθημα τα παιδιά μας και φοβάται. Σου λέει λες να ξεσπαθώσει κανείς και να έχουμε άλλα? Φώναξε τους μπάτσους κάλου κακού.

Η αντιμετώπιση δε από τον Δήμο στις διαμαρτυρίες μας για το μεγάλο έργο που γίνεται διπλά στη μάντρα του 1950 του σχολείου, οπού θα κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ πολλών επίπεδων, από ένα εργοτάξιο που οι εργάτες δεν λαμβάνουν κανένα μετρό προστασίας ούτε καν για τους ίδιους, σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας,  ήταν ακόμα πιο άθλια από ότι με  το θέμα με της καθαριότητας των σχολείων. Όλοι, μα όλοι, προσπαθούσαν να μας πέσουν ότι δεν τρέχει τίποτα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι είμαστε εγκάθετοι και κομματικά υποκινούμενοι, ενάντια στην πραγματοποίηση του έργου. Ότι μπορεί την ώρα λειτουργιάς του σχολείου να δουλεύουν τρυπάνια, μπετονιέρες, εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά, χωρίς κανένα πρόβλημα! Γιατί ΘΑ  ληφθούν μέτρα προστασίας από τη σκόνη, τον θόρυβο, τον κίνδυνο κατάρρευσης της μάντρας που ΔΙΠΛΑ παίζουν τα παιδιά μας. Πως? Και τα μέτρα που λάβανε?  Έβαλαν ένα πανί για ελιές 1, 5 μετρό πάνω από την απόληξη της μάντρας, το οποίο στον πρώτο αέρα έγινε φυτίλια, άλλα ευτυχώς το αντικατέστησαν γρήγορα. Μας σκέφτονται δεν μπορούμε να πούμε….

Η κα. Θωμαίδου λοιπόν για αυτό το άκρως σοβαρό για τα παιδιά μας θέμα, προέβηκε στα εξής όμορφα. Όταν με τη βοήθεια της παράταξης της λαϊκής συσπείρωσης κατέβηκε ψήφισμα το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου για παύση των έργων έως ότου ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τα παιδιά του σχολείου, έκανε το απλό. ΤΙΠΟΤΑ. Αγνόησε επιδεικτικά την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου και εντελώς παράτυπα και καταφανέστατα παράνομα, έβαλε το λιόπανο και έδωσε εντολή συνέχισης των έργων, λέγοντας ότι αυτό χρηματοδοτείται από την περιφέρεια και δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο, όταν ΚΥΡΙΟΣ του έργου είναι ο Δήμος και όχι η περιφέρεια! Άπλα επειδή ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει τα έξοδα των όποιων καθυστερήσεων, η κα. Δήμαρχος επέλεξε να μην πληρώσει ο Δήμος άλλα να πληρώσουν τα παιδιά μας. Για την απόφαση δε αυτή του δημοτικού συμβούλιου, η κα. Δήμαρχος δεν ενημέρωσε ούτε καν την τεχνική υπηρεσία του Δήμου όπως μάθαμε από τους υπαλλήλους της!

Όταν προχωρήσαμε σε διαμαρτυρία στην τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας, πιέζοντας σε συνάντηση μαζί τους, η αντιμετώπιση που λάβαμε ήταν αυτή που δυστυχώς περιμέναμε. Ήρθαν, μας διαβεβαίωσαν ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που αναφέρει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,  που οι ίδιοι είχαν εγκρίνει και που πότε δεν έλεγξαν την εφαρμογή τους και έφυγαν διαβεβαιώνοντας μας με το μάτι, ότι το κτίριο του σχολείου έχει αντέξει 5 δυνατούς σεισμούς οπότε «δεν ακούει μια» και ότι η μάντρα του σχολείου είναι υπόδειγμα στατικής συμπεριφοράς και να μην ανησυχούμε. Ο δε διευθυντής είπε ότι επιθυμεί όλα να γίνουν όπως ορίζει ο νομός και ότι ορισμένοι εδώ (υπονοώντας τον σύλλογο γονέων) βλέπουν Βεζούβιους την ώρα της εκσκαφής.

Το έργο συνεχίζει χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, με αργούς ρυθμούς και προφανώς το μόνο που μας μένει πλέον λόγω της πλήρης αδιαφορίας Δήμου, Περιφέρειας και λοιπών υπευθύνων είναι να απευθυνθούμε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μια μικρή γεύση από προσωπική εμπειρία του έργου της Δήμαρχου της Νέας Ιώνιας είναι αυτή λοιπόν, φυσικά χωρίς να αναφερθούμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη πρασίνου, την άθλια δημοτική συγκοινωνία, την μηδενική συντήρηση στις παιδικές χαρές και στα πάρκα, τις ελλείψεις σε κάθε δημοτική υπηρεσία, την μηδενική μερίμνα για μείωση φόρων στον φτωχό κόσμο που μένει στο Δείμο μας, την παράδοση των χώρων κίνησης των πεζών στα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών που αποφέρουν περισσότερα δημοτικά τέλη, την παντελή αδιαφορία για όλα όσα αφορουν τα άτομα με αναπηρία, την μηδενική συντήρηση στο δίκτυο αποχέτευσης, την μηδενική μερίμνα για το κουνούπι που μας έχει φάει λες και είμαστε στο δέλτα του Έβρου, την απουσία εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο Δήμο, την μηδενική απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Μια λεπτομερής αναφορά για όλα τα σοβαρότατο προβλήματα που αφορούν τον Δήμο μας θα απαιτούσε πάρα πολλές σελίδες για να αναφερθούμε σε αυτά.

Η κα. Θωμαίδου λοιπόν είναι αυτό και μόνο αυτό που δείχνει το δελτίο τύπου της που δημοσιεύσατε. Μια Δήμαρχος του φαίνεσθαι και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο. Βάφοντας με πλαστικό χρώμα ότι βρει διαθέσιμο για να πετάξει σταχτή στα ματιά των ιθαγενών δημοτών.

Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ένα πραγματικό ρεπορτάζ  για τα έργα και της ημέρες της κα. Θωμαίδου, ελάτε να μιλήσετε μαζί της, με τους φορείς, τους κατοίκους  και όλους όσους ζουν και αναπνέουν στο Δήμο μας για να παρουσιάσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όχι απλά να δημοσιεύσετε την ρεκλάμα της κα. Δήμαρχου.

Με εκτίμηση
Ανδρέας Κωστογιαννόπουλος
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Κάτοικος Νέας Ιωνίας


Με αφορμή τη δημοσίευση ρεπορτάζ στον ιστότοπο in.gr με τίτλο “Γέμισε χρώμα η Νέα Ιωνία

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ