Με υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση γιόρτασαν τα Ιωνιοτόπουλα στο Παναιτώλιο

Το απόγευμα του Σαββάτου (21/12), ο Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη του Οργανισμού και τους καθηγητές των Τμημάτων Ζωγραφικής, διοργάνωσε μία πολύπτυχη εορταστική παιδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από παιδιά και γονείς αίθουσα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Παναιτώλιο», στην Αλσούπολη.

Χαιρετισμοί
Την όμορφη αυτή εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η κ. Τάνια Κουμπή, χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Νέας Ιωνίας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Ιωάννης Ιωάννου, λέγοντας πως: «Χαιρετίζω όλους τους συντελεστές της σημερινής γιορτής. Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους καθηγητές και στις καθηγήτριες, στους γονείς, οι οποίοι διαθέτουν χρόνο για να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους. Και να μεταφέρω και τους χαιρετισμούς της Δημάρχου, η οποία δεν μπόρεσε σήμερα να είναι εδώ πέρα, γιατί είναι πολλές οι δραστηριότητες. Την εκπροσωπούμε εμείς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα είμαστε συνέχεια κοντά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματοποιείται από τον Ο.Π.Α.Ν.. Να ευχαριστήσω, βέβαια, και τον προκάτοχό μου εδώ, τον κ. Αμανατίδη, γιατί η ζωή συνεχίζεται. Παίρνουμε τη σκυτάλη και τη συνεχίζουμε. Δεν σταματάμε κάπου, δεν ξεκινάμε από την αρχή. Συνεχίζουμε μία προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει. Και εύχομαι να τη μεγαλώσουμε και να την πάμε παραπέρα. Αυτά, και πάλι καλή χρονιά.».

Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου του Δήμου Νέας Ιωνίας, κ. Αλέξανδρος Στουπάκης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Το Ωδείο του Δήμου Νέας Ιωνίας συμμετέχει σήμερα, βοηθάει στην εκδήλωση με τρία μουσικά σύνολα.» και ακόμη ευχαρίστησε θερμά τον Ο.Π.Α.Ν. για τη βοήθεια που προσφέρει στο Ωδείο και ευχήθηκε «Καλή χρονιά σε όλους.».

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Αμέσως μετά, ξεκίνησε το εορταστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το κιθαριστικό σύνολο «Τέρπανδρος» του Ωδείου του Δήμου Νέας Ιωνίας, υπό τη Διεύθυνση της κ. Εύας Φάμπα, και ακολούθησε η εμφάνιση του Συνόλου Έγχορδων με δοξάρι, υπό τη Διεύθυνση του κ. Πέτρο Τσέλα, υπό τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Βίκης Σακκά.

Ακολούθησε η χαριτωμένη παιδική μουσικοθεατρική παράσταση (παντομίμα), η οποία ήταν βασισμένη στο παραμύθι του κ. Ευγένιου Τριβιζά: «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» (Εκδόσεις «Μεταίχμιο»), σε αφήγηση και σκηνοθεσία του κ. Στέλιου Τσαλίκη, με τη συμμετοχή παιδιών από τα τμήματα ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν..

Η όμορφη αυτή εκδήλωσε συνεχίστηκε με την Παιδική Χορωδία του Ο.Π.Α.Ν., υπό τη Διεύθυνση της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη, και ολοκληρώθηκε με όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά να ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Έκθεση ζωγραφικής
Ακόμη, αξίζει να τονίσουμε την εξαιρετική παράλληλη έκθεση με επίκαιρα έργα ζωγραφικής των μαθητών και των μαθητριών των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Ο.Π.Α.Ν., που δούλεψαν με τη δασκάλα τους κ. Μαριάνθη Κουμαριανού, στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το υπέροχο εικαστικό αποτέλεσμα.

Παρουσίες
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως μεταξύ άλλων στην εκδήλωση διακρίναμε: τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Σάββα Χατζηκωνσταντίνου, την Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Μαρία Μπελεφάντη, τον Εικαστικό και δάσκαλο των τμημάτων ζωγραφικής ενηλίκων του Ο.Π.Α.Ν. κ. Δημήτρη Βάρβογλη, τον πρώην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρο Αμανατίδη, τον πρώην υπεύθυνο πολιτιστικών δράσεων του Ο.Π.Α.Ν. κ. Δημήτρη Γεωργούδη, καθώς και την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Αγγελική Δούκα.

Το παραμύθι
Σε ό,τι αφορά στο υπέροχο παιδικό παραμύθι του κ. Ευγένιου Τριβιζά, με τον τίτλο: «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Μεταίχμιο», πρόκειται για την ιστορία ενός ποντικούλη, που τον λέγανε Τρωκτικούλη, ο οποίος κάθε φορά που έβλεπε τα αστεράκια στον ουρανό ήθελε να τ’ αγγίξει. Η καταπληκτική αυτή παιδική ιστορία, που σκάρωσε η εύστροφη πένα κ. Τριβιζά μπορεί να διαβαστεί ανά πάσα στιγμή, σε κάθε εποχή του χρόνου. Επίσης, η εξαιρετικά καλαίσθητη εικονογράφηση του παραμυθιού, από τον κ. Στίβεν Γουέστ, είναι βέβαιο πως θα ξετρελάνει τους μικρούς αναγνώστες και θα τους βοηθήσει να ζήσουν κυριολεκτικά την ιστορία του Τρωκτικούλη, ενώ στα πρόσθετα πλεονεκτήματα του βιβλίου εντάσσονται και οι σπαζοκεφαλιές και οι δράσεις ζωγραφικής, που περιλαμβάνονται στον συγκεκριμένο τόμο, ακριβώς μετά από το τέλος του παραμυθιού.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ