Μεγάλη νίκη της Κυριακής Φιλτισάκου, αθλήτριας της “Ανατολής”, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην

Η Κυριακή Φιλτισάκου, αθλήτρια της

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην στην Πάχη Μεγάρων

Πολύ μεγάλη η νίκη της Κυριακής Φιλτισάκου στα 35 χιλμ.

Την Κυριακή το πρωί 28 Φεβρουαρίου διεξήχθη στην Πάχη Μεγάρων (περιοχή Βαρέα), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 35 χιλμ. Ανδρών και Γυναικών.

Παράλληλα διοργανώθηκε και ημερίδα βάδην με μικρότερες αποστάσεις (5 χιλμ., 10 χιλμ. Και 20 χιλμ.) για διάφορες ηλικίες (άνδρες, γυναίκες, Κ23,Κ20,Κ18).

Το αγώνισμα των 35 χιλμ. διεξήχθη για πρώτη φορά, μετά από απόφαση της IAAF. Για την κατηγορία των γυναικών ήταν μία πολύ μεγάλη απόσταση, αφού μέχρι και το 2020 η μεγαλύτερη απόσταση ήταν τα 20 χιλμ.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία από την Ομοσπονδία μας, τον ΣΕΓΑΣ, και καλύφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα προστασίας.

Οι καιρικές συνθήκες από την άποψη της θερμοκρασίας ήταν αρκετά καλές. Η παραλία της Πάχης δεν έχει μεγάλες εδαφικές διακυμάνσεις και ήταν προφυλαγμένη από την κυκλοφορία τροχοφόρων. Με την έναρξη όμως του αγωνίσματος ξεκίνησε ένας άνεμος, ο οποίος δυσκόλεψε αθλητές και αθλήτριες.

Η Κυριακή Φιλτισάκου, αθλήτρια της "Ανατολής Νέας Ιωνίας", στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην

Η πρωταθλήτριά μας ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ πήρε το βάφτισμα σ’ αυτή τη μεγάλη απόσταση και απέδειξε την πολύ καλή φυσική της κατάσταση. Κατετάγη δεύτερη στην κατηγορία των γυναικών με τον καταπληκτικό χρόνο 2 ώρες 55΄. 15. Η Κυριακή για πολύ λίγο δεν επέτυχε το όριο (2 ώρες 54΄. 00΄΄), για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διοργανωθεί το 2022 στο Όρεγκον. Το ένα λεπτό το έχασε στα τελευταία 6 χιλμ. κυρίως λόγω του ανέμου.

Η Κυριακή πέρασε τα 20 χιλμ. σε χρόνο 1 ώρα 39.46, επιτυγχάνοντας επίδοση η οποία είναι καλύτερη από το όριο συμμετοχής (για τα 20 χιλμ.), στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, εξασφαλίζοντας από τώρα τη συμμετοχή στον αγώνα αυτόν. Ο επόμενος στόχος της τώρα, αφού δοκίμασε τις ικανότητες σε τόσο μεγάλη απόσταση, είναι να της δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει πάλι σε κάποια ανάλογη επίσημη διοργάνωση, για να βελτιώσει την επίδοσή της.

Νικήτρια ήταν η γνωστή μας πρωταθλήτρια του βάδην Ντρισμπιώτη Αντιγόνη (του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), η οποία πέτυχε χρόνο 2 ώρες 50΄. 04΄΄ που της εξασφάλισε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει επίσης εξασφαλίσει τη συμμετοχή της από το 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με χρόνο 3 ώρες 12΄.07΄΄.

Προπονητής και των τριών αθλητριών είναι ο κ. Κεφαλλόπουλος Ναπολέων.

Στους άνδρες νικητής ήταν ο επίσης γνωστός μας πρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) με 2 ώρες 36.45, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση στον κόσμο. Ο Αλέξανδρος από την αρχή του αγώνα ακολούθησε ένα σταθερά υψηλό ρυθμό, τον οποίο βελτίωσε μετά το 27ο χιλμ., χωρίς βέβαια να έχει κανένα συναγωνισμό.

Δεύτερος ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιάδα Πατρών) με 3 ώρες 05΄.12΄΄, τρίτος ο Αναστάσιος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3 ώρες 10΄.48΄΄, τέταρτος ο Κων/νος Σταμέλος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3 ώρες 17΄.59΄΄ και πέμπτος ο
Μαρίνος Λύτρας
(ΓΑΣ Ιλισσός) με 3 ώρες 24΄. 51΄΄.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας συγχαίρει την Κυριακή Φιλτισάκου για τη μεγάλη επιτυχία της και της εύχεται να έχει υγεία και να επιτύχει σύντομα τους υψηλούς στόχους της.

Συγχαίρει επίσης τους γονείς της αθλήτριας, καθώς και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες,  σ’ αυτό το τόσο επίπονο και πολύ τεχνικό αγώνισμα, καθώς και τους Συλλόγους και τους προπονητές και τις προπονήτριες των αθλητών και αθλητριών.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ