Μεγάλη ποδηλατοδρομία για το κλίμα σε 14 δημαρχεία της Β. Αττικής

Μεγάλη ποδηλατοδρομία για την Βιώσιμη Κινητικότητα και το Κλίμα διοργανώνεται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από όλες τις ποδηλατικές ομάδες και όχι μόνο του Βόρειου Τομέα της Αττικής με σύνθημα «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα». Στην διοργάνωση συμμετέχει και η ΠοδηλΑττική Κοινότητα.

Οι ποδηλάτες θα κάνουν μία βόλτα 60 περίπου χιλιομέτρων περνώντας από τα 14 Δημαρχεία του Βόρειου Τομέα. Φτάνοντας σε κάθε Δημαρχείο θα επιδώσουν μία επιστολή για την Βιώσιμη Κινητικότητα και το Σύμφωνο των Δημάρχων και ένα γλαστράκι για να το φυτέψει ο Δήμαρχος και να το περιποιείται μέχρι την λήξη της θητείας του.

Οι ποδηλάτες θα καταλήξουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Μεσογείων όπου θα τους περιμένουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης και ο Γ.Γ. κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ποδηλατοδρομία θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης μαζί με ομάδα Περιφερειακών Συμβούλων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ποδηλατικές ομάδες «Η εξασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης ποδηλατιστών και πεζών είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των Δήμων, όχι μόνο με τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και με την εκμάθηση και αγωγή των πολιτών.

Ετσι οι πολίτες που χρησιμοποιούμε το ποδήλατο αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην καμπάνια της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019 “EUROPEANMOBILITYWEEK 2019” περνώντας από όλα τα δημαρχεία του Βόρειου Τομέα της Αττικής και απαιτώντας να γίνει ένα βήμα ακόμη προς την Βιώσιμη Κινητικότητα και να κινηθούμε πιο γρήγορα.

Στο πέρασμά μας καλούμε κάθε δημότη και ειδικά τους μαθητές, να μας υποστηρίξουν με την παρουσία τους τοπικά.

Στην “EUROPEANMOBILITYWEEK 2019” συμμετέχουν 2.086 πόλεις της Ευρώπης και 1.911 σύλλογοι για το ποδήλατο και περιβάλλον. http://www.mobilityweek.eu

Ταυτόχρονα ως ποδηλάτες συμμετέχουμε κι εμείς στην παγκόσμια πρωτοβουλία “Week for Future and Climate Justice» δίνοντας το μήνυμα στους δημοτικούς και πολιτειακούς άρχοντες, ότι η Βιώσιμη Κινητικότητα και η χρήση του ποδηλάτου αποτελούν θεμελιώδες εργαλείο στην μείωση των εκπομπών του άνθρακα και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και απαιτούμε να τις υιοθετήσουν.

Αναμένονται πάνω από 2.717 εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο ενόψει της Διάσκεψης Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα. https://globalclimatestrike.net

Οπως έχει αποδειχθεί περισσότερες υποδομές για το ποδήλατο, περισσότερη ασφάλεια στους δρόμους οδηγεί περισσότερους ανθρώπους στην χρήση του ποδηλάτου και στο περπάτημα.

Το πρόγραμμα της Ποδηλατοδρομίας έχει ως εξής:

9:00 Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Σε 3,9 χιλιόμετρα άφιξη 9:45 Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής
Σε 1,8 χιλιόμετρα άφιξη 10:15 Δημαρχείο Χαλανδρίου
Σε 2,9 χιλιόμετρα άφιξη 10:50 Δημαρχείο Φιλοθέης – Ψυχικού
Σε 3,6 χιλιόμετρα άφιξη 11:30 Δημαρχείο Γαλατσίου
Σε 3,3 χιλιόμετρα άφιξη 12:05 Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Σε 1,9 χιλιόμετρα άφιξη 12:35 Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
Σε 1,5 χιλιόμετρα άφιξη 13:00 Δημαρχείο Ηρακλείου
Σε 1,5 χιλιόμετρα άφιξη 13:25 Δημαρχείο Μεταμόρφωσης
Σε 3,3 χιλιόμετρα άφιξη 14:00 Δημαρχείο Λυκόβρυσης Πεύκης

Σε 1,5 χιλιόμετρα άφιξη 14:25 Δημαρχείο Αμαρουσίου
Σε 3 χιλιόμετρα άφιξη 15:00 Δημαρχείο Κηφισιάς
Σε 12,9 χιλιόμετρα άφιξη 16:20 Δημαρχείο Πεντέλης
Σε 5 χιλιόμετρα άφιξη 17:05 Δημαρχείο Βριλησσίων
Σε 7,8 χιλιόμετρα άφιξη 18:00 Υπουργείο Περιβάλλοντος
Μια συνολική διαδρομή 58 χιλιομέτρων που θα διαρκέσει 8 ώρες και 45 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου των στάσεων 15 λεπτών σε κάθε Δημαρχείο).
Μέση ωριαία ταχύτητα 10Km/h.

Να σημειώσουμε ότι στην ποδηλατοδρομία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι.


Νέα Ιωνία, 19/9/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναλυτική διαδρομή ποδηλατοδρομίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Η αναλυτική διαδρομή που θα ακολουθήσει η ποδηλατοδρομία με σύνθημα: «Ποδηλατούμε ενωμένοι για το Κλίμα» το Σάββατο 21/9/2019 στην περιοχή του Δήμου Νέας Ιωνίας είναι η εξής:
Κατά την είσοδο: Οδός Σμύρνης – Οδός Ελ Αλαμέιν – Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως – Οδός Αγίου Γεωργίου
Κατά την έξοδο:Οδός Αλέκου Παναγούλη – Οδός Ιφιγενείας – Οδός Αντωνίου Σαπουντζάκη

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ