Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000434, 457
Fax. 210 2792500
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

Νέα Ιωνία 1/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου αναφέρει σε μήνυμά της:

Κάθε χρόνο, την 1η Οκτώβρη, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος και ένδειξη αναγνώρισης προς τα αγαπημένα πρόσωπα που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, καθώς συμβάλλουν στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Φέτος, η μέρα αυτή βρίσκει την Τρίτη Ηλικία να δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε κοινωνική ομάδα, καθώς απειλείται από τον κορωνοϊό και έχει οδηγηθεί σε μια άτυπη κοινωνική αποστασιοποίηση.

Γι’ αυτό το λόγο η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, οφείλουμε να νοιαστούμε για τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, που μας μεγάλωσαν, που μας προσέφεραν απλόχερα την αγάπη και τη βοήθειά τους για να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες μας, τις δικές μας ζωές!

Ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε πάντα στο πλευρό της Τρίτης ηλικίας με σεβασμό και αγάπη, στηρίζοντες εμπράκτως τις δομές των ΚΑΠΗ, ενισχύοντας την ψυχοκοινωνική στήριξη όσων έχουν ανάγκη από τους κοινωνικούς λειτουργούς και της ψυχολόγου της υπηρεσίας μας, ενεργοποιώντας τη διανομή κατ’ οίκον των τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στους δικαιούχους, αλλά και τη διανομή κατ΄ οίκον ειδών πρώτης ανάγκης και συνταγογραφημένων φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες.

Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε στη Τρίτη Ηλικία της πόλης μας όλα τα απαραίτητα προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ποιότητα, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της Νέας Ιωνίας μας.

Δεν ξεχνάμε τους αγώνες, τους κόπους και τις προσωπικές θυσίες τους για να μας οδηγήσουν στο σήμερα. Ας προτρέψουμε τα παιδιά μας να χαρίσουν ένα λουλούδι, μια ζωγραφιά, ένα τηλεφώνημα στον αγαπημένο παππού και στην αγαπημένη γιαγιά τους.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι από καρδιάς να λήξει σύντομα η περιπέτεια της πανδημίας και να συναντηθούμε όλες και όλοι, ξανά στους φιλόξενους χώρους των ΚΑΠΗ, στις γιορτές, στις εκδρομές.

Να είστε όλοι γεροί και γερές, δυνατοί και δυνατές. Σας αγαπάμε

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ