Μήνυμα ελπίδας η αιμοδοσία που διοργάνωσαν σύλλογοι της Νέας Ιωνίας

Η δύσκολη εποχή που όλοι μας βιώνουμε, η ανασφάλεια και ο φόβος της πανδημίας, γεννούν και σημαντικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, όπως η Αιμοδοσία που διοργάνωσαν σύλλογοι της πόλης μας.

Το “Ενιαίο Παράρτημα Ν. Ιωνίας – Φιλαδελφείας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας”, ο “Ιωνικός Σύνδεσμος”, ο “Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων” και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας “Σινώπη”, ένωσαν τις δυνάμεις τους σ’ ένα κάλεσμα ελπίδας, μια ακτίδα φωτός στο σκοτεινό πέπλο της απειλής του ιού.Την Κυριακή (13/12) στο Συνεδριακό κέντρο του δήμου μας, με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι Σύλλογοι διοργάνωσαν μια επιτυχημένη αιμοδοσία για τις ανάγκες των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο” (Αγία Όλγα”).

Από το πρωί έως το μεσημέρι δεκάδες εθελοντές αιμοδότες προσήλθαν σε μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Τους υποδέχονταν εθελόντριες των συλλόγων και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.Συνολικά συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες αίματος.

Στο προαύλιο του Συνεδριακού κέντρου, εθελόντριες-ές των διοργανωτών συλλόγων, μαζί με δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας
Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr
Διοργανωτές και αιμοδότες

Βέττα Γεωργιάδου (Πρόεδρος τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας): Η σημερινή αιμοδοσία παρόλο που έγινε μια κινητοποίηση ούτε 10 ημερών είναι πολύ επιτυχημένη. Η συνεργασία μας με τους συνδιοργανωτές συλλόγους πήγε πολύ καλά και τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ επίσης τον δήμο για την παραχώρηση του Συνεδριακού και τους εκπροσώπους των παρατάξεων “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” που παρευρίσκονται εδώ και στηρίζουν την δράση. Η σημερινή αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης και ευχαριστώ όλους τους αιμοδότες και το τμήμα Αιμοδοσίας του Κωνσταντοπούλειου για την άριστη συνεργασία. Το Νοσοκομείο μάς στηρίζει όποτε έχουμε ανάγκη για τους καρκινοπαθείς και θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε την τράπεζα αίματός του τώρα που υπάρχει έλλειψη.

Γιάννης Κοντίτσης (Πρόεδρος Ιωνικού Συνδέσμου): Ανταποκρινόμαστε σήμερα στην ανάγκη του Νοσοκομείου για αίμα. Ο Ιωνικός μαζί με την Ένωση Σπάρτης είχαν συνδράμει προ μηνών το Νοσοκομείο με υγειονομικό υλικό, οπότε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να στηρίξουμε και αυτή την πρωτοβουλία.

Δήμητρα Φίλιππα (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Νέας Ιωνίας “Σινώπη”): Στηρίζουμε το Νοσοκομείο στις ανάγκες του για αίμα. Η πανδημία ενώνει και μέλη μας έχουν κατά καιρούς χρειαστεί αίμα οπότε αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις και ειδικά με την Αντικαρκινική που κάνει εξαιρετικό έργο.

Χριστίνα Γεωργιάδου (Εθελόντρια αιμοδότης): Aνταποκρίθηκα στον σημερινό κάλεσμα γιατί ο κόσμος χρειάζεται άμεσα ανάγκη σε αίμα . Είμαι αιμοδότης, δίνω αίμα κάθε 6 μήνες γιατί γνωρίζω τις ελλείψεις των Νοσοκομείων. Κάθε φορά που δίνω αίμα αισθάνομαι ότι προσφέρω στον συνάνθρωπο. Είναι καλό για την υγεία και παροτρύνω όλους να προσφέρουν.

Γεώργιος Γεωργαντζής (Εθελοντής αιμοδότης): Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να δίνουμε αίμα, το έχει ανάγκη η χώρα μας και ήμαστε ακόμα χαμηλά σε προσφορά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαι εθελοντής αιμοδότης, η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και καλώ όλους να ανταποκριθούν.

Κατά την επίσκεψή μας στο Συνεδριακό κέντρο συναντήσαμε εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Αιμοδοσία ως εκδήλωση συμπαράστασης και οι οποίοι δήλωσαν στην εφημερίδα μας.

Παναγιώτης Μανούρης (επικεφαλής της “Δημιουργία Αλληλεγγύη”): Μια πολλή σημαντική πρωτοβουλία των Συλλόγων με τη συνεργασία του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου. Εμείς ως παράταξη στηρίξαμε την πρωτοβουλία και συγχαίρουμε τα ΔΣ των Συλλόγων γιατί εν μέσω πανδημίας κάνουν πράξη αυτό που λέμε κοινωνική πολιτική. Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι ο Δήμος δεν υποστήριξε την Αιμοδοσία, δεν είναι σήμερα εδώ ούτε καν την πρόβαλε το site του δήμου. Οι σύλλογοι δεν ανήκουν σε παρατάξεις, παίρνουν πρωτοβουλίες και αξίζουν υποστήριξης.

Γιάννης Λαζαρίδης (δημ. σύμβουλος της “Δημιουργία Αλληλεγγύη”, Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ): Ως εργαζόμενος στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο και Προϊστάμενος του τμήματος Επιστασίας, σας ενημερώνω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αίμα. Η σημερινή αιμοδοσία θα ενισχύσει την τράπεζα αίματος του νοσοκομείου μας, μιας και τώρα με την πανδημία ο κόσμος φοβάται να πάει στα Νοσοκομεία να δώσει αίμα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον αγώνα που κάνουμε για να παραλάβουμε μια μονάδα αίματος από τα ΚΤΕΛ, το Αεροδρόμιο και όπου αλλού ή αντίστοιχα να δώσουμε για όποιον έχει ανάγκη.

Χρήστος Κανλής (δημοτικός σύμβουλος της “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”): Εδώ και πολύ καιρό έχουμε πει ότι οι Σύλλογοι πρέπει να βοηθηθούν στις δράσεις τους από τον Δήμο. Λόγω της ακύρωσης των Ιωνικών ημερών προτείναμε το σχετικό κονδύλι να ενισχύσει χρήσιμες κοινωνικά δράσεις των συλλόγων της πόλης μας. Η σημερινή αιμοδοσία δείχνει ότι οι σύλλογοι έχουν τη δύναμη και την διάθεση να παράγουν έργο και τους αξίζουν συγχαρητήρια και γιαυτό πρέπει να ενισχυθούν από την Πολιτεία και τον Δήμο. Δυστυχώς στον νέο προϋπολογισμό που κατέθεσε η δημοτική αρχή δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Χάρης Λάμπρου (δημοτικός σύμβουλος της “Δημιουργία Αλληλεγγύη): τον ρωτήσαμε κατ’ αρχήν για το πρόσφατο πρόβλημα υγείας που πέρασε και βγήκε νικητής από την μάχη με τον κορωνοϊό.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου, όλη την πόλη που μου συμπαραστάθηκε σ’αυτή την περιπέτεια. Στην εντατική, τα τόσα μηνύματα αγάπης μου έδιναν δύναμη να αντιμετωπίσω την ασθένεια. Στο Νοσοκομείο έμεινα 23 μέρες, από τις οποίες 7 μέρες στην Εντατική και χάρη στις προσπάθειες των ιατρών δεν χρειάστηκε να διασωληνωθώ. Έχω ακόμα κάποιους πόνους, αλλά έχω επανέλθει πλήρως ως ιατρός στην επαγγελματική μου δραστηριότητα. Θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή, να προσέχουμε τον εαυτό μας γιατί έτσι προστατεύουμε και τον δίπλα μας από τον ιό. Συνεπώς καταλαβαίνετε ότι τώρα που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως των συλλόγων της πόλης μας.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Η Πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής κα Β.Γεωργιάδου, με το μέλος του ΔΣ του Ιωνικού Συνδέσμου κα Α.Σαρηγιάννη(δεξιά) και τον εκδότη της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr Β.Μαγκαναδέλλη
O Πρόεδρος κ. Κοντίτσης και μέλη του ΔΣ του Ιωνικού Συνδέσμου
Εθελόντριες, μέλη των Συλλόγων

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ