Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Banners_1821_No_5_FINAL_CURVES.cdr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμούμε σήμερα τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που φώτισε τις καρδιές των Ελλήνων και οδήγησε στην απελευθέρωση της πατρίδας και στην αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού.

Πριν από διακόσια χρόνια, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι με ενότητα και ομοψυχία μπορεί να μεγαλουργεί. Το ’21 αν αναδεικνύει ένα μήνυμα είναι η ανάγκη της συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της πατρίδας με ένα στόχο την ανθρωπιά, κανόνας της οποίας οφείλει και είναι η δικαιοσύνη.

Τα μηνύματα του 1821 είναι διαχρονικά και μοναδικά με την προϋπόθεση ότι συνιστούν στάση καθημερινής ζωής.

Σήμερα, που η πατρίδα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, μπορεί να στρέψει το βλέμμα της στις ιστορικές πηγές, κυρίως όμως στη θυσία και την ανιδιοτελή προσφορά των αγωνιστών του ’21, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Τιμή σε όλους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την δημοκρατία αυτού του τόπου. Η θυσία τους ας είναι πυξίδα για την στάση ζωή όλων μας, απέναντι στις αναμφισβήτητες αξίες της ζωής.

Η σημερινή ημέρα ας είναι αφορμή για να υψώσουμε με ευγνωμοσύνη το νου και την καρδιά μας στους ήρωες και μάρτυρες του 1821. Για να υψώσουμε τις γαλανόλευκες σημαίες ψηλά!

Για εμάς η μνήμη αναδεικνύει το ιερό χρέος να εργαζόμαστε για κάθε Ιωνιώτη και Ιωνιώτισσα, να είμαστε αντάξιοι του χθες. Έτσι θα δικαιώσουμε τον στίχο του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού: 

«Η δύναμή σου πέλαγο κι η θέλησή μου βράχος»

Ο Ελληνισμός, μας ενώνει!

Η μνήμη, μας χαλυβδώνει!

Το μέλλον, μας ανήκει!

Χρόνια πολλά στην Πατρίδα!

Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες!

Ζήτω Η Ελλάδα!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ