Μήνυμα της «Ιωνία Νέα Άποψη – 21ος Αιώνας» για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα της παράταξης «ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ» για 28η Οκτωβρίου 1940.

Οι Έλληνες τιμούν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κατά την οποία το 1940 υπό τον τότε κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά αμυνόμενοι του πατρίου εδάφους αντιστάθηκαν και πολέμησαν τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία με αποτέλεσμα να κάνουν όλη την τότε Ευρώπη να μιλά για τον ηρωισμό των Ελλήνων μαχητών της γενιάς του 40.

Κατά την ιστορική στιγμή που ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε το «ΟΧΙ», δήλωσε με αυτό τον τρόπο πως μεγαλύτερο αγαθό από αυτό της ελευθερίας δεν υπάρχει.

Η εφετινή μνήμη αποκτά ιδιαίτερη αξία, όταν υπό τις παρούσες συγκυρίες οι σύγχρονοι κυβερνήτες φαίνεται ότι αδυνατούν να προασπίσουν την ελληνική εναέρια και θαλάσσια κυριαρχία, εκχωρώντας αμαχητί στον εχθρό τον πλούτο της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος όμως ανήκει στις επόμενες γενεές των Ελλήνων.

Η 28η Οκτωβρίου ως μια επέτειος, ως ένας θρύλος, ως μια μνήμη και ως ένα χρέος, θα εμπνέει πάντοτε τους περήφανους και ελεύθερους Έλληνες, που καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με  ψοφοδεείς κυβερνήτες που έχουν καταστήσει την Ελλάδα ως μοναδική χώρα στον κόσμο να προσδοκά από τρίτους την υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας.

Δόξα και Τιμή στους ήρωες του 1940!

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here