Μήνυμα του Π. Μανούρη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Νέα Ιωνία 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαιρετισμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Καλωσορίζουμε τα παιδιά μας και πάλι στα θρανία!

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι η ιδανική αφετηρία για νέους στόχους στο ταξίδι προς τη γνώση. Ο δρόμος τους πρέπει να βοηθηθεί από όλους μας, γονείς, εκπαιδευτικούς, Αυτοδιοίκηση και Υπουργείο Παιδείας, ιδίως στην δύσκολη υγειονομικά συγκυρία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Στα Δημοτικά Σχολεία κύριο μάθημα ζωής πρέπει να είναι η συνεργατικότητα: σημαντικό εφόδιο για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις κοινωνίες αλλά και θεμελιώδης λίθος στο σύγχρονο και με ηθικούς κανόνες «επιχειρείν».

Η πανδημία αποτελεί μία αφορμή να κινηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η καινοτομία, η νεανική επιχειρηματικότητα, ο σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός, η αγάπη για τον Πολιτισμό και την παράδοση, η μελέτη της Γλώσσας και της Ιστορίας και η -τουλάχιστον θεμελιώδης- γνώση των Θετικών Επιστημών πρέπει να είναι το κύριο μέλημά μας.

Στόχος: ένα δυνατό δημόσιο σχολείο, με εκπαιδευτικούς τόσο σε αριθμητική όσο και σε ποιοτική επάρκεια.  Με υλικοτεχνικές υποδομές και στρατηγικό μακροπρόθεσμο σχέδιο για την Παιδεία, όπως κι ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την Εκπαίδευση.

Παιδιά μου, παραφράζοντας το «Carpe Diem» του Οράτιου θα σας έλεγα «Αδράξτε» την ευκαιρία, αποκομίστε όση περισσότερη γνώση μπορείτε, αποκτήστε χρήσιμες δεξιότητες και πλούσιες εμπειρίες. Η σχολική ζωή είναι η περίοδος που θα σφυρηλατήσει την προσωπικότητά σας.

Στους Γονείς εύχομαι καλή δύναμη. Στηρίξτε τα παιδιά σας, δείξτε αλληλεγγύη στο έργο των εκπαιδευτικών και θωρακίστε την επόμενη γενιά πολιτών με γνώσεις και ήθος.

Στους εκπαιδευτικούς, τους οποίους σέβομαι και εμπιστεύομαι ως συναδέλφους μου, εύχομαι δύναμη, αισιοδοξία, έμπνευση και αντοχή στο δύσκολο παιδαγωγικό έργο τους. Σας εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας. Ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Θέλουμε να τους μεταδώσετε γνώσεις και ήθος.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!! Όλα θα πάνε καλά!

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης  

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ