“Να ανοιχτούμε στον Ιωνιώτη, χωρίς φοβίες, με δύναμη ψυχής!”, γράφει ο Β. Μαγκαναδέλλης

Έχω κατηγορηθεί από φίλους συμπολίτες ως υπερβολικά συναινετικός στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας. Δεν βλέπεις μου λένε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των παρατάξεων, τι επιμένεις; Κάποιοι ψάχνονται και θέλουν να μας χαρακτηρίσουν, τι ψηφίσαμε, ποια παράταξη υποστηρίζουμε και δεν μπορεί να διαφέρουμε, κάποιες συναλλαγές κάτω από το τραπέζι θα κάναμε, σε κάποιες υποσχέσεις θα υποκύψαμε. Και κάθονται και διυλίζουν κάθε άρθρο μας, κάθε ρεπορτάζ, να δουν τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές.

Θα σας απογοητεύσουμε είμαστε ξεκάθαροι και προκαλούμε για το αντίθετο.

Ας τα δούμε τα πράματα με μια σειρά:
Όταν μιλάω για συναίνεση δεν είναι μια πρόταση κουκουλώματος αντιθέσεων, αλλά μια αναγκαιότητα που δεν αναφέρεται μόνο στις δημ.παρατάξεις. Περιμένω από κάθε δημοτική αρχή, και από τη σημερινή, να ανοίξει κυριολεκτικά την αγκαλιά της σε όλους, χωρίς φοβίες, με δύναμη ψυχής, να αγκαλιάσει κάθε πολίτη, κάθε πρωτοβουλία, κάθε ιδέα που θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην πόλη μας. Γνωρίζω ότι η Ν.Ιωνία έχει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο δυναμικό. Επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιχειρηματίες με έξυπνες ιδέες, αλλά και οι νέοι μας, καθώς και δραστήριοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι με διάθεση και ελεύθερο χρόνο.

Μιλάω για μια οραματική στην ουσία πολιτική πρόταση που στόχο έχει να κάνει τον πολίτη ενεργό μέλος της κοινωνίας του και συμμέτοχο στις αποφάσεις που τον αφορούν. Αυτό ακριβώς προϋποθέτει μια δημοτική αρχή που θα εμπνεύσει τους πολίτες, θα ανοιχτεί στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, κρατώντας όπου πρέπει τις διαφωνίες, και θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλον αυτό τον πλούτο των ανθρώπων της πόλης μας. Κι επειδή οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν κάνουμε μόνο κριτική, αλλά πάντα προτείνουμε ,έτσι και τώρα προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα Μητρώο Πολιτών που επιθυμούν να συνδράμουν ή να προτείνουν συγκεκριμένο τομέα δημοτικού έργου. Αν αυτό το άνοιγμα το πράξει η κ. Θωμαϊδου, θα αφήσει ιστορία, αν αντίθετα περιχαρακωθεί στην παράταξή της και σε φιλικά προσκείμενα άτομα, αν ξεχάσει ότι εκπροσωπεί μέρος μόνον όσων ψήφισαν  και ξεχάσει το υπόλοιπο, τότε ναι, πιθανόν να γίνει κάποιο έργο, αλλά σε καμία περίπτωση  αυτό που θα μπορούσε να γίνει και δυστυχώς πάλι με τον πολίτη θεατή, σε μια πόλη διαιρεμένη, με εντάσεις, χωρίς συνοχή. Η πρότασή μου θα πουν κάποιοι «ρεαλιστές» ότι είναι ουτοπική, ούτε η δημοτική αρχή ,ούτε ίσως και η Αντιπολίτευση την επιθυμεί. Θα απαντήσω ότι δεν αναφέρομαι μόνο στις παρατάξεις, αλλά κυρίως στον «απλό» συμπολίτη. Αν αυτό δεν συμβεί τότε λυπάμαι αγαπητοί συμπολίτες μου θα τσαλαβουτάμε στα ίδια και στα ίδια, όχι «στην πόλη της καρδιάς μας», αλλά «στην πόλη που θλίβει την καρδιά μας».

Και μια που κάποιοι ενδιαφέρονται για τις πολιτικές και παραταξιακές προτιμήσεις εμένα και των συνεργατών μου, θα δηλώσω για μια ακόμα φορά ότι είμαστε της δημοσιογραφικής σχολής που ο δημοσιογράφος δεν εκφράζει δημόσια τις προτιμήσεις του, ότι έχουμε φίλους σε όλους τους πολιτικούς χώρους και στις παρατάξεις, ότι έχουμε κατακτήσει το δικαίωμα να συζητάμε με κάθε συμπολίτη χωρίς να παρεξηγιόμαστε. Υποστηρίζουμε την δημοκρατία και την προοδευτική πορεία της Ν. Ιωνίας με σεβασμό στις παραδόσεις της, στην ιστορία και τον πολιτισμό της. Ως ενεργοί πολίτες έχουμε προσωπικές απόψεις και ως δημοσιογράφοι επιθυμούμε να είμαστε πάντα αντικειμενικοί κι αυτό έχει αναγνωριστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας .

Τέλος οι αναγνώστες της ΙΟΝΙΑΝΕΤ γνωρίζουν ότι οι επαγγελματικές συναλλαγές μας με τον δήμο, με όλες τις δημοτικές αρχές των τελευταίων 30 χρόνων ήταν και είναι ελάχιστες έως αστείες, σε σχέση με ότι συνηθίζεται. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την υποχρέωση δήμου, φορέων και συλλόγων να στηρίζουν ουσιαστικά το έργο των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αν βεβαίως θεωρούν την ενημέρωση βασικό συστατικό της δημοκρατίας.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ