Να διαμαρτυρηθούμε για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στον Περισσό, του Κ. Τσαγκαράκη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – «ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ»

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί συνδημότες, λέγομαι Κώστας Τσαγκαράκης. Είμαι κάτοικος Περισσού. Σήμερα το μεσημέρι (3.12.2020) πληροφορήθηκα ότι, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ΚΛΕΙΝΕΙ το Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας του Περισσού.

Δεν είμαι επαγγελματίας. Είμαι συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία εργάσθηκα 32 χρόνια και εργάστηκα σκληρά και με ζήλο, γιατί πίστεψα στο ρόλο της. Η Εθνική Τράπεζα πάντοτε ήταν «ΕΘΝΙΚΗ». Υποστήριζε το Κράτος, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους καταθέτες. Τα τελευταία χρόνια η πολιτική των κυβερνώντων έχει «ξεπουλήσει» την Εθνική Τράπεζα και σήμερα από «Εθνική» έχει μεταπέσει απλά σε μία κερδοσκοπική επιχείρηση, η οποία τα πάντα τα μετράει με στόχο μόνο το κέρδος.

Ο Περισσός είναι μία πολύ πυκνοκατοικημένη συνοικία, με μεγάλη έκταση και κατοίκους, κατά μεγάλο ποσοστό πρόσφυγες. Δεν έχει τις πολλές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες του Περισσού αγωνίζονται να διατηρήσουν τα καταστήματά τους.

Η Τράπεζα του Περισσού εξυπηρετεί το ευρύ κοινό, γιατί ως γνωστό είμαστε υποχρεωμένοι (σαν πελάτες) όλες τις εργασίες να τις διεκπεραιώνουμε μέσω των Τραπεζών.

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου δεν θα υπάρχει Εθνική Τράπεζα και θα πρέπει όλος ο κόσμος του Περισσού να κατευθύνεται στο Κατάστημα της Λεωφόρου Ηρακλείου 243, με όποιες συνέπειες, όχι μόνο σε καθυστερήσεις, αλλά και άλλες επιπτώσεις, τις οποίες ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί από την προσωπική ζωή του.

Επόμενο βήμα θα είναι (μη σας φανεί παράξενο) να κλείσει και το Κατάστημα της Ν. Ιωνίας, γιατί αυτό θα υπαγορεύει το συμφέρον των μετόχων και γιατί εμείς δεν αντιδρούμε.

Αγαπητοί συμπολίτες πρέπει να αντιδράσουμε. Μην πείτε «και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;», μην πείτε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, γιατί η Εθνική Τράπεζα έχει αποφασίσει να κλείσει άλλα 40 καταστήματά της». Καμία μάχη δεν είναι χαμένη, παρά μόνο αυτή που δεν δόθηκε. Πίσω και επάνω από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι έχουν διορίσει τα στελέχη αυτά της Τράπεζας. Αυτοί είναι «άχρωμοι», «άοσμοι» και «οπωσδήποτε αδιάφοροι», αλλά είναι γνωστοί σε εμάς. Είναι αυτοί τους οποίους εκλέξαμε να μας διοικήσουν. Εμείς όμως έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας, γιατί εμείς τους εκλέγουμε και τους δηλώνουμε ότι θα έχουμε και μνήμη. Εάν η δική μας δύναμη ενωθεί με τη δύναμη μιας επίσημης Δημοτικής Αρχής, ενός Δημοτικού Συμβουλίου, τότε δεν θα είναι απλά δύναμη. Μάλλον θα γίνει λαίλαπα.

Ο καθένας δημότης τώρα πρέπει να συντονίσει τις δυνάμεις του και να κάνει χρήση των γνωριμιών του. Το Κατάστημα του Περισσού πρέπει να μείνει σε λειτουργία. Δεν είναι ζημιογόνο Κατάστημα. Εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 κατοίκους, εμάς τους καταθέτες, τους επαγγελματίες τους, συνταξιούχους, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια παραμείναμε πελάτες, παρά την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα από τις χρονοβόρες συναλλαγές. Το προσωπικό του Καταστήματος Περισσού ήταν οι δικοί μας άνθρωποι, οι οποίοι βοηθούσαν τον καθένα μας και εργάζονταν και πέραν του ωραρίου τους για τη δική μας εξυπηρέτηση.

Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ. Μην αφήσουμε το θέμα στην τύχη του. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε κάποιους σχολιασμούς. Θα είμαστε συνεργοί σε ό,τι συμβεί. Το έδαφος θα φύγει ξαφνικά κάτω από τα πόδια μας. Οι Δημοτικοί μας εκπρόσωποι πρέπει να ενεργήσουν πάραυτα. Έχουν και αυτοί τις γνωριμίες τους. Πρέπει να έλθει το θέμα ΑΜΕΣΑ στη Βουλή.

Οι τοπικοί σύλλογοι, οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς πρέπει να αντιδράσουν.

Σας θυμίζω ότι πριν μερικά χρόνια έκλεισαν τα Ταχυδρομεία της συνοικίας μας. Δεν αντιδράσαμε. Έκλεισαν δύο αστυνομικά τμήματα. Δεν αντιδράσαμε. Έκλεισαν τα ιατρεία του ΙΚΑ. Δεν αντιδράσαμε όπως οφείλαμε.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και «οι άχρωμοι και άοσμοι», εκτός από τα κέρδη, πρέπει εξετάσουν και το κοινωνικό και το πολιτικό κόστος.

Με τιμή
Κώστας Τσαγκαράκης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ