Να δοθούν άμεσα tablets και Η/Υ στους μαθητές ζητά η “Δημιουργία Αλληλεγγύη”

Νέα Ιωνία 10 Δεκεμβρίου 2020

                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα περίπου μήνα μετά το έγγραφο αίτημα και την τοποθέτηση του επικεφαλής της Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτη Μανούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας (18/11/2020) για την άμεση ανάγκη χορήγησης ταμπλέτας και Η/Υ στους μαθητές των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της πόλης και η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να «ποιεί την νήσσαν».

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνονται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα αιτήματα Συμβούλων και Παρατάξεων θα απαντώνται άμεσα γραπτώς («αύριο» λέγεται συνήθως) αυτό ουδέποτε έχει συμβεί.

Είμαστε ήδη στο «μεθαύριο» και κάποια παιδιά στη Νέα Ιωνία εξακολουθούν να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Υπενθυμίζουμε στη Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά το αίτημα που καταθέσαμε και ζητούμε ΑΜΕΣΑ απάντηση και λύση, για να πάψουν να υπάρχουν στην πόλη μας μαθητές δύο ταχυτήτων.

Ακολουθεί το έγγραφο που κατατέθηκε τον Νοέμβριο και υπενθύμιζε το αντίστοιχο αίτημα μας από την Α’ φάση της Πανδημίας δηλαδή από τον μήνα Απρίλιο:

Νέα Ιωνία 18 Νοεμβρίου 2020

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Και Δημοτικούς Συμβούλους

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης, με έκδηλη και δικαιολογημένη την ανησυχία για την πορεία της εκπαιδευτικής χρονιάς και τη χρήση των βέλτιστων πρακτικών για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Καμία κίνηση από την πλευρά του Δήμου , ώστε να διευκολύνετε τις αδύνατες οικονομικά οικογένειες. Υπάρχουν  μαθητές που αδυνατούν να ανταποκριθούν μέσα από δικό τους ηλεκτρονικό υπολογιστή σε αυτή την διαδικασία.  

Έχουμε θέσει το θέμα από τον προηγούμενο Απρίλη και δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να κρύβεται πίσω από αβελτηρίες του Υπουργείου Παιδείας. 

Απαιτούμε την άμεση παράδοση, με βάση τα πλήρη στοιχεία, που έχετε ήδη στα χέρια σας, από τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων των απαραίτητων Η/Υ στους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα  να αγοράσουν. 

Έχετε φορτώσει ένα τεχνικό Πρόγραμμα με φτιασιδώματα Δημοτικών κτιρίων την ώρα που οι πολίτες και η αγορά έχει απόλυτη ανάγκη από άλλες παρεμβάσεις. Ανοίξτε αυτιά μάτια και προπάντων καρδιά και κάντε το χρέος και καθήκον σας απέναντι στους πολίτες. 

Σήμερα το βράδυ κ. Δήμαρχε τόσο οι Επικεφαλής αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπαιδευτικοί και μη, μπορούν να σας κατευθύνουν να πράξετε το σωστό αν παραμερίσετε τον εγωισμό και την φιλαυτία σας 

Για την Δημοτική Παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη»
Παναγιώτης Μανούρης

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here