Να γιατί έβγαλα τη φάτσα μου στο κουρμπέτι, να γιατί ζητώ την συνδρομή σας

Συνεχίζεται η καμπάνια της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr για απόκτηση συνδρομητών και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Σύλλογοι και φορείς, συμπολίτες μας απ’ όλες τις γειτονιές της Ν. Ιωνίας επικοινωνούν με την εφημερίδα μας, επισκέπτονται τα γραφεία μας και εκφράζουν έμπρακτα την υποστήριξή τους. Υπάρχουν και πολλοί που ζητούν απαντήσεις για να γίνουν συνδρομητές. Ερωτήματα που τα κυριότερα θα παραθέσουμε, γιατί θέλουμε να δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας τι πρεσβεύει η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr κι αν αξίζει η συνδρομή τους.

Μας ρωτούν: τι τέλος πάντων υποστηρίζετε, την Κυβέρνηση ή την Αριστερά; Για τα τοπικά, τη Θωμαΐδου ή την Αντιπολίτευση; Υπάρχουν βεβαίως κι αυτοί που αγανακτούν και ερωτούν, «γιατί επιτρέπετε να γράφουν όλοι, ακόμη και οι ακραίοι (δεξιοί ή αριστεροί, αναλόγως), δεν θα έπρεπε να τους απομονώνετε»; Κάποιοι μας επιπλήττουν, «γιατί  είσαστε τόσο συναινετικοί στα δημοτικά θέματα δεν βλέπετε τα χάλια τους»; Και πάντα εννοούν τους άλλους. Το πιο ενδιαφέρον, «μην γράφετε βρε παιδιά τόσο σοβαρά  θέματα, χαλαρώστε, γράψτε και κάτι από σκάνδαλα, κάτι ερωτικό, ρίχτε κανά μπινελίκι, βάλτε τους να τσακωθούνε, ξέρετε πόσο θα ανέβει η αναγνωσιμότητά σας;», μας λένε.

Ακούστε αγαπητοί συμπολίτες, λίγα λόγια και σταράτα για να εξηγιόμαστε και να μην παρεξηγιόμαστε. Η καμπάνια μας για συνδρομές ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα που η αναγνωσιμότητά μας λόγω ΙΝΤΕΡΝΕΤ εκτινάχτηκε. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν καθίσαμε και πολύ στα γραφεία μας, ήμασταν στον δρόμο για να ενημερώσουμε τον κόσμο για όσα συμβαίνουν με την πανδημία, για να συμβάλλουμε να σπάσει ο φόβος, να συνεχιστεί η ζωή της πόλης να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του ιού. Επί 14 χρόνια καθημερινά το ίδιο κάνουμε, στον δρόμο. Καλύπτουμε δημοσιογραφικά σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις δήμου, δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων και φορέων της Ν. Ιωνίας, παρουσιάζουμε απόψεις, συνεντεύξεις, καταθέτουμε προτάσεις, μεταφέρουμε ειδήσεις δίνοντας νόημα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της Ν. Ιωνίας.

Κι όλα αυτά τα κάνουμε έντιμα και καθαρά, με πολύ κόπο, χωρίς να τα παίρνουμε κάτω από το τραπέζι, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα, χωρίς επιχορηγήσεις και διαφημιστικά προγράμματα από την Πολιτεία, τον Δήμο Ν. Ιωνίας ή κάποιον άλλο φορέα. Τα έσοδά μας είναι κυρίως οι διαφημίσεις τοπικών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τώρα όμως που η διαφήμιση περιορίστηκε λόγω κορωνοϊού είπαμε να βγάλω τη φάτσα μου με video στο κουρμπέτι, να γράψω άρθρα και να πω ανοικτά σε όλους: αγαπητοί συμπολίτες διεκδικούμε τη συνδρομή σας, έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε στην τοπική δημοσιογραφία, τα 14 χρόνια καθημερινής παρουσίας της ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr μάς φαίνονται λίγα, έχουμε όμορφες φιλοδοξίες, να προσφέρουμε στην πόλη μας κάτι που για πολλούς είναι σημαντικό. Μια εφημερίδα της Νέας Ιωνίας, βαθιά δημοκρατική, ανοικτή σε όλες τις απόψεις, που θα ενημερώνει αντικειμενικά και έγκυρα, που θα συμβάλλει στη σύνθεση προτάσεων, που θα καταθέτει τη δική της άποψη χωρίς συμπολιτευτικές ή αντιπολιτευτικές διαθέσεις, αλλά με δημιουργική κριτική και μαχητική δημοσιογραφία, με γνώμονα την πρόοδο της πόλης μας.

Απευθύνομαι λοιπόν στους συμπολίτες μου δημόσια, περήφανα, για όλα αυτά που τόσα χρόνια προσφέρει στη Ν. Ιωνία η εφημερίδα μας, που αρνήθηκε να μπει στα σκατά, να κολυμπήσει στο εύκολο χρήμα, να ξεπουλήσει αρχές και να γλύψει κώλους, όπως συνηθίζεται στον δημοσιογραφικό χώρο. Τώρα λοιπόν που η διαφήμιση δεν πολυτσουλάει ζητάμε κι εμείς με τη σειρά μας, με απόλυτη διαφάνεια τη συνδρομή σας, από εσένα συμπολίτη, από τον Δήμο Ν. Ιωνίας, από δημ. παρατάξεις, από συλλόγους και φορείς. Και εμείς με τη σειρά μας ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους αληθινούς υποστηρικτές μας, αυτούς που πιστεύουν στην δημοσιογραφία που πρεσβεύουμε για να τους ξεχωρίσουμε από τους υποκριτές, τους πολιτικάντηδες, τους ωφελιμιστές και τα τσιράκια γιατί βαρεθήκαμε πια τα λόγια και τα ψέματα τα μεγάλα.

Θέλουμε να σταθούν στο πλευρό μας συμπολίτες που έχουν ελεύθερη σκέψη και άποψη, που αγαπούν αυτή την πόλη και θέλουν την πρόοδό της, που κρίνουν χωρίς παρωπίδες. Πολίτες που πιστεύουν στη δημοκρατία, παρά τα προβλήματά της και αποκρούουν τον ολοκληρωτισμό και τις ακραίες απόψεις, που πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης ως βασική αρχή, στον διάλογο με επιχειρήματα και απεχθάνονται τις βλακείες, την ημιμάθεια και τη ψυχασθένεια που κατακλύζει τη δημόσια σφαίρα, ειδικά τα social media.

Θέλουμε να σταθούν στο πλευρό μας συμπολίτες που καταλαβαίνουν ότι η πολιτική ζωή μπορεί να προχωρήσει μόνο με συναίνεση, που οι κόντρες και η άγονη αντιπαράθεση είναι για τα πανηγύρια, που έχουν Αρχές και τις υπερασπίζονται με σεβασμό στο δικαίωμα της αντίθετης άποψης ειδικά αυτής που διαφωνούν απόλυτα. Φανατικοί κάθε είδους, οσφυοκάμπτες, τσιράκια κάθε ισχυρού, υπερασπιστές της βαρβαρότητας που κυριαρχεί στον κόσμο μας, δεν σας θέλουμε για συνδρομητές, παρακαλώ περάστε έξω, εδώ στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr χρειαζόμαστε καθαρό αέρα.

Θέλουμε να σταθούν στο πλευρό μας συμπολίτες, έντιμοι πολιτικοί, σύλλογοι και φορείς που υπηρετούν με αυταπάρνηση τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, επιστήμονες με όραμα, εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και προσδοκίες, συνταξιούχοι που η φλόγα της ζωής ανάβει μέσα τους δυνατά, νέοι που ασφυκτιούν, που έχουν όνειρα, μυαλό και φαντασία να δημιουργήσουν, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που σέβονται το αγοραστικό κοινό και δημιουργούν στην πόλη μας που καινοτομούν και παλεύουν με νύχια και δόντια να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σ’ ένα δύστοπο οικονομικό περιβάλλον.

Θέλουμε να σταθούν στο πλευρό μας συμπολίτες που υποστηρίζουν μια κοινωνία δίκαιη, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, με ασφάλεια και κανόνες, με ισχυρή κοινωνική πρόνοια για τον αδύναμο, με θεσμούς που θα λειτουργούν, με ευκαιρίες για όλους. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τους άνεργους που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, τους εκπαιδευτικούς που ονειρεύονται μια Παιδεία που διαπλάθει χαρακτήρες και όχι ρομποτάκια και καιροσκόπους, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για ένα αξιόλογο δημόσιο σύστημα υγείας, τους γονείς που με δύναμη ψυχής και θυσίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να ζήσουν αυτά λίγο καλύτερα. Είμαστε μαζί με  τους δημόσιους υπαλλήλους που εξυπηρετούν τον πολίτη, τους ιερείς που στέκονται δίπλα στα προβλήματα του κόσμου, στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες, στα παιδιά και όσους – ες δέχονται bullying και διακρίσεις, τη γυναίκα που δεν αποδέχεται μειωτικούς ρόλους, τους συμπολίτες που νοιάζονται για το περιβάλλον και το υπερασπίζονται από την καταστροφή, τους φιλόζωους που σέβονται και φροντίζουν τους μικρούς μας φίλους.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr είναι η εφημερίδα που ανήκει στη Νέα Ιωνία, υπηρετώντας τη δημοκρατία, την πρόοδο, τη συναίνεση, τον πολιτικό διάλογο, στο πλευρό όσων διεκδικούν μια καλύτερη ζωή απέναντι στη βαρβαρότητα που κατακλύζει τον κόσμο μας, δίπλα στον κάθε συμπολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής, θρησκευτικής και φιλοσοφικής άποψης. Υποστηρίζουμε για κάθε θέμα συγκεκριμένες απόψεις και όχι κόμματα και δημοτικές παρατάξεις που έρχονται και παρέρχονται, παρεμβαίνουμε στα τοπικά δρώμενα με προτάσεις για τα κοινά προβλήματα.

Αυτή είναι η εφημερίδα μας και μόνο αν ασπάζεστε τις παραπάνω απόψεις μας, τότε ναι, σας θέλουμε μαζί μας, ως ενεργούς συνδρομητές, συνοδοιπόρους μιας δημιουργικής πορείας για την πόλη μας. Κι εδώ θα μετρηθούμε, εδώ θα κριθούν προθέσεις και μιλάμε για αυτούς που πραγματικά και όχι στα λόγια θέλουν έναν ελεύθερο Τύπο, γι’ αυτούς  οι οποίοι αντιλαμβάνονται την προσφορά της εφημερίδας μας. Εδώ θα κριθούν όλοι, οι αληθινοί και οι υποκριτές, οι συνοδοιπόροι των κοινών ονείρων και οι παρτάκηδες επιβήτορες κάθε εξουσίας, οι ελεύθεροι και ωραίοι άνθρωποι και οι γλύφτες και εκμεταλλευτές κάθε δημιουργικής προσπάθειας.

Όπως και να γίνει μια νέα περίοδος ξεκίνησε για την ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr που η προοπτική της και όσα πρεσβεύει στηρίζονται σε σένα συμπολίτη – αναγνώστη, που έχεις στα χέρια σου την ευθύνη για την πορεία της Νέας Ιωνίας. Εμείς όλοι εργαζόμαστε σκληρά, έχουμε μάθει να νικάμε, οι προοπτικές είναι ευοίωνες γιατί στηριζόμαστε στους χιλιάδες αναγνώστες μας που μας διαβάζουν καθημερινά από την ηλεκτρονική μας έκδοση και από τα social media, είναι η δύναμη και η εγγύηση της μελλοντικής πορείας της εφημερίδας μας.

Επικοινωνία: 210 2770123
email: info@ionianet.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ